Skip to main content

Regulations2005

Section 11 of תקנות משק החשמל (יצרן חשמל פרטי קונבנציונלי), התשס״ה–2005, רישיון מותנה.

11. רישיון מותנה

תיקון: תשס״ט, תשע״א, תשע״ח, תשפ״ג־2, תשפ״ה

(א)אלה התנאים למתן רישיון מותנה לצורך ביצוע עסקת רכישה לפי תקנות אלה:

(1)על המבקש רישיון מותנה להוכיח זיקה למקרקעין שעליהם הוא מתעתד להקים את המיתקן, לאורך כל תקופת הרישיון המבוקשת; היו המקרקעין מוחכרים, רשאי המבקש להוכיח זיקה למקרקעין, לאורך כל תקופת הרישיון, בכפוף להארכת תקופת החכירה לתקופה מתאימה, בתום הסכם החכירה; נוסף על כך יחויב מבקש רישיון מותנה להוכיח יכולת התחברות לרשת החשמל, והוא רשאי לעשות כן באמצעות הצגת סקר היתכנות ראשוני לחיבור לרשת החשמל שבוצע בידי ספק שירות חיוני, וביחידות ייצור המוסקות בגז טבעי שהספקן המותקן מעל 50 מגוואט, גם לרשת הגז, ולשם כך יהא עליו להציג את התנאים ולוחות הזמנים לחיבור לרשת הגז שהציג בעל הרישיון הרלוונטי לפי חוק משק הגז הטבעי, התשס״ב–2002, וכן להפקיד ערבות כקבוע בתקנה 16;

(1א)על אף האמור בפסקה (1), מבקש רישיון מותנה הנוגע למיתקן על מקרקעין שהם מקרקעי ישראל, מכוח זכייה במכרז מדינה, יוכיח חלף הוכחת זיקה למקרקעין, כי הוא בעל זכות או זכות לקבלת זכות, לגבי המקרקעין שעליהם המיתקן, המאפשרת לו תכנון, הקמה והפעלה של המיתקן לאורך כל תקופת הרישיון המבוקשת; מבקש רישיון יוכיח זכויות כאמור באמצעות הצגת אישור מעורך המכרז או ממי שהוסמך מטעמו לניהול המכרז, שלפיו מבקש הרישיון קיבל זכות או זכות לקבלת זכות כאמור במקרקעין; בפסקה זו –

”מכרז מדינה“ – מכרז שהחשב הכללי במשרד האוצר הוא צד לו;

”מקרקעי ישראל“ – כמשמעותם בחוק־יסוד: מקרקעי ישראל;

(2)על מבקש רישיון מותנה לתת פרטים, בין השאר, ביחס לזהותו, הפעילות המבוקשת, המיקום, הטכנולוגיה, ציוד המיתקן, החיבורים המתוכננים לתשתיות, מקורות המימון, תכנית עסקית והמועדים לעמידה באבני הדרך כאמור בתקנת משנה (ג).

(ב)עמד מבקש רישיון מותנה בדרישות החוק ותקנות אלה לעניין קבלת הרישיון המותנה, יינתן לו רישיון מותנה לא יאוחר מ־90 ימים ממסירת כל הפרטים כאמור בתקנת משנה (א), אלא אם כן החליטה הרשות, מטעמים שיירשמו, על הארכת התקופה ובלבד שלא תעלה על 60 ימים נוספים.

(ב1)רישיון מותנה יינתן לתקופה שלא תעלה על 66 חודשים, ולעניין מיתקן הפועל באמצעות אנרגיה אגורה לתקופה שלא תעלה על 72 חודשים.

(ב2)על אף האמור בתקנת משנה (ב1) הרשות רשאית להאריך את התקופות האמורות בתקנת משנה (ב3) ובתקנה 16(ג) לתקופה שלא תעלה על 12 חודשים נוספים; לעניין רישיון מותנה שבהתבסס עליו יינתן רישיון הטעון אישור שר לפי סעיף 4(ב2) לחוק, החלטת הרשות כאמור טעונה אישור של השר.

(ב2א)על אף האמור בתקנת משנה (ב1), לא עמד יצרן פרטי במועד לתחילת ההפעלה המסחרית שהוארך לפי תקנת משנה (ב2) (להלן – ההארכה הראשונה), תהיה הרשות רשאית, בסמוך לאותו מועד, בשל נסיבות שהתקיימו לאחר המועד שבו אושרה ההארכה הראשונה ומטעמים שיירשמו, להאריך את המועד לתחילת ההפעלה המסחרית בתקופה נוספת של 12 חודשים (להלן – ההארכה השנייה); נוסף על האמור, אם מדובר ברישיון מותנה להקמת מיתקן הפועל באמצעות אגירה שאובה, תהיה הרשות רשאית, בסמוך למועד תום ההארכה השנייה, בשל נסיבות שהתקיימו לאחר המועד שבו אושרה ההארכה השנייה ומטעמים שיירשמו, להאריך את המועד לתחילת ההפעלה המסחרית בתקופה נוספת של 12 חודשים (להלן – ההארכה השלישית); לעניין רישיון מותנה שבהתבסס עליו יינתן רישיון הטעון אישור שר לפי סעיף 4(ב2) לחוק, החלטת הרשות כאמור טעונה אישור של השר.

(ב3)ברישיון מותנה ייקבע כי המועד לתחילת ההפעלה המסחרית יהיה לא יאוחר מ־36 חודשים לאחר הסגירה הפיננסית, ובמיתקן הפועל באמצעות אנרגיה אגורה – לא יאוחר מ־60 חודשים.

(ג)ברישיון המותנה ייקבעו, בין השאר, המועדים לסגירה הפיננסית, קבלת היתר בניה לפי חוק התכנון והבניה, התשכ״ה–1965, סיום הקמת היסודות של המיתקן, התחברות לרשת הגז והחשמל וסינכרון יחידת הייצור לרשת החשמל (להלן – אבני הדרך).

(ד)לא עמד יצרן פרטי במועדים המפורטים בתקנת משנה (ג), יפקע הרישיון המותנה.

(ה)על אף האמור בתקנות משנה (ב3) ו־(ד), הרשות רשאית להאריך את התקופות הקבועות ברישיון לתקופות נוספות של עד שנה בכל פעם, רק אם ראתה כי הסיבות לעיכובים נבעו מנסיבות שליצרן לא היתה שליטה עליהן ולא נבעו ממעשה או ממחדל של היצרן, ובלבד שהוכיח כי לא היה ניתן למנוע את התרחשותן ולצפותן מראש, ושעשה כל פעולה שהיה ניתן לעשות כדי למנוע את העיכוב; לא הוארך הרישיון, לפי תקנת משנה זו, יחול האמור בתקנה 16 לעניין חילוט הערבות; החלטת הרשות לפי תקנת משנה זאת לגבי דחיית מועד ברישיון מותנה שבהתבסס עליו יינתן רישיון הטעון אישור שר לפי סעיף 4(ב2) לחוק, תיכנס לתוקף לאחר אישורה בידי השר.

(ו)בקשה להארכת התקופות כאמור בתקנה זו, תוגש לרשות מיד עם קרות האירוע שבשלו מבוקשת ההארכה ולא יאוחר מ־60 ימים לפני תום התקופה שלגביה מבוקשת ההארכה.

The whole textThe contents of the text

The text on this page is adapted from the entry ⁨תקנות משק החשמל (יצרן חשמל פרטי קונבנציונלי), התשס״ה–2005⁩ in the Open Law Book of Hebrew Wikisource, read on 1 November 2026, and is shared under the CC BY-SA 4.0 licence.

Keep exploring