Skip to main content

Order1997

Section 6 of צו תקשורת (בזק ושידורים) (קביעת שירות חיוני שנותנת ”בזק“, החברה הישראלית לתקשורת בע״מ), התשנ״ז–1997, מכירת החזקות.

6. מכירת החזקות

תיקון: תשס״ב, תשס״ד, תשס״ה־2, תש״ע

(א)מחזיק החזקות חורגות –

(1)שלא ביקש אישור מאת השרים לפי סעיף 5 – ימכור תוך שבעה ימים את החזקותיו החורגות;

(1א)שבוטל או פקע אישור שניתן לו מאת השרים ולא הגיש בקשה חדשה לפי סעיף 5 – ימכור את החזקותיו החורגות בתוך 14 ימים ממועד הביטול או הפקיעה, לפי הענין;

(2)שביקש אישור מאת השרים לרבות מי שאישור שניתן לו מאת השרים בוטל או פקע והגיש בקשה חדשה לפי סעיף 5 ונדחתה בקשתו – ימכור את החזקותיו החורגות תוך 60 ימים מיום שהשרים הודיעו לו על דחיית בקשתו;

(2א)לענין פסקאות (1), (1א) ו־(2), ”החזקות חורגות“ – למעט בהשפעה ניכרת בלא אישור, אשר אינה נובעת מהחזקה באמצעי שליטה;

(3)לא יקנה כל זכות לאחר בהחזקות החורגות, אלא בהתאם לאמור בחוק ובצו זה.

(ב)לא מכר מחזיק את החזקותיו החורגות כאמור בסעיף קטן (א) והחברה מחזיקה ייפוי כוח שמסר לה כאמור בסעיף 5(ד), תמכור החברה, באמצעות הדירקטוריון, תוך 60 ימים מתום התקופות הנקובות בסעיף קטן (א), את ההחזקות החורגות באמצעות בורסה לניירות ערך, בישראל או מחוצה לה, או בעיסקה מחוץ לבורסה בכפוף להוראות צו זה; הדירקטוריון יעביר למחזיק את תמורת המכירה בניכוי הוצאות הכרוכות במכירה.

(ב1)על אף הוראות סעיפים קטנים (א), (ב) ו־(ג), ובלי לגרוע מסמכות השרים למנות כונס נכסים למכירת החזקות חורגות לפי סעיף קטן (ד), השרים רשאים ליתן לבעל היתר, הוראות לעניין סמכויות כונס נכסים שהוא מינה ולקצוב מועדים למכירת החזקות חורגות על ידי אותו כונס וכן רשאים הם לפטור בעל היתר מצירוף ייפוי כוח לפי סעיף 5(ד), ובלבד שלעניין בעל היתר שהפר את אישור השרים שניתן לו לפי סעיף 3, לא ימונה כונס נכסים מטעמו למכירת אמצעי השליטה המוחזקים על ידו, אלא אם כן חלפו 90 ימים מיום ביטול ההיתר, שבמהלכם לא פנו השרים לבית המשפט בבקשה למינוי כונס נכסים כאמור מיום ביטול ההיתר; מונה כונס נכסים על ידי בעל היתר, לא תפעל החברה מכוח ייפוי כוח לפי סעיף 5(ד), אם נמסר לה; בסעיף קטן זה, ”בעל היתר“ – כל מי שלפי סעיף 3 קיבל מהשרים אישור לשליטה בחברה, אישור להחזקת אמצעי שליטה בה, או אישור להחזקת אמצעי שליטה בה בדרך של שעבוד.

(ג)כל העברה או מכירה של אמצעי שליטה שנעשתה על־פי החלטה שקיבל דירקטוריון החברה למכירת אמצעי שליטה לפי סעיף קטן (ב) תהיה בת תוקף, ולא תהא למי שהחזיק באמצעי השליטה שנמכרו או למי שרכש אותם טענה כלשהי כלפי החברה, לרבות כלפי הדירקטוריון, או נושא משרה בחברה, לענין זכויותיו במניות, הליך מכירתן או התמורה שנתקבלה, אלא אם כן נעשתה הפעולה בזדון או מתוך כוונה להפיק רווח אישי.

(ד)בנוסף לאמור בכל דין, רשאים השרים או החברה לפנות לבית המשפט על מנת שיורה לאותו אדם למכור את החזקותיו החורגות, שימנה כונס נכסים למכירת ההחזקות החורגות, או שיתן כל סעד אחר.

The whole textThe contents of the text

The text on this page is adapted from the entry ⁨צו תקשורת (בזק ושידורים) (קביעת שירות חיוני שנותנת ”בזק“, החברה הישראלית לתקשורת בע״מ), התשנ״ז–1997⁩ in the Open Law Book of Hebrew Wikisource, read on 1 November 2026, and is shared under the CC BY-SA 4.0 licence.

Keep exploring