Law1968The binding text is the one the official gazette published, listed under the publications.
Section 11 of חוק רישוי עסקים, תשכ״ח–1968, תקנות לשמירת שלום הציבור.
This section is in פרק א׳ – רישוי עסקים
11. תקנות לשמירת שלום הציבור
תיקון: תשל״ב, תשנ״ח, תשנ״ח־2, תשס״ד, ק״ת תשס״ו, תשע״ב, תשע״ב־2, תשפ״ב־4
(א)השר לביטחון הפנים, באישור ועדת הפנים של הכנסת, רשאי להתקין תקנות למניעת סכנות לשלום הציבור או להבטחה מפני שוד והתפרצות, לרבות הבטחה בעת הובלת כספים, יהלומים, ניירות ערך וחפצי ערך אחרים ולרבות תקנות שענינן הוראות בנוגע להדרכת מועסקים לצורך הבטחת המטרות האמורות.
(ב)התקנות יכול שיחולו על עסק פלוני הטעון רישוי או על סוגים של עסקים טעוני רישוי וכן על בנק או מוסד בנקאי כמשמעותם בפקודת הבנקאות, 1941 (להלן – בנק), ועל סניפי החברה כהגדרתה בחוק הדואר, התשמ״ו–1986, שבהם ניתנים שירותים לפי הוראות סעיף 88א האמור, בין שהם עסק טעון רישוי ובין אם לאו; ורשאי השר לקבוע בתקנות הוראות מיוחדות לסוגים של עסקים טעוני רישוי ושל בנקים, על פי מקום הימצאם או היקף עסקיהם.
(החל מהיום הקובע לתחילתו של חוק הדואר (תיקון מס׳ 11), התשע״ב–2012, ביום 31.12.2026): התקנות יכול שיחולו על עסק פלוני הטעון רישוי או על סוגים של עסקים טעוני רישוי וכן על בנק או מוסד בנקאי כמשמעותם בפקודת הבנקאות, 1941 (להלן – בנק), ועל החברה הבת כהגדרתה בחוק הדואר, התשמ״ו–1986, בין שהם עסק טעון רישוי ובין אם לאו; ורשאי השר לקבוע בתקנות הוראות מיוחדות לסוגים של עסקים טעוני רישוי ושל בנקים, על פי מקום הימצאם או היקף עסקיהם.
(ג) (1)תקנות לענין בנק יותקנו לאחר התייעצות עם נגיד בנק ישראל.
(2)תקנות לענין סניפי החברה, כהגדרתה בחוק הדואר, התשמ״ו–1986, שבהם ניתנים שירותים לפי הוראות סעיף 88א לחוק האמור, יותקנו בהסכמת שר התקשורת.
(החל מהיום הקובע לתחילתו של חוק הדואר (תיקון מס׳ 11), התשע״ב–2012, ביום 31.12.2026): תקנות לענין החברה הבת, כהגדרתה בחוק הדואר, התשמ״ו–1986, יותקנו בהסכמת שר התקשורת.
פורסמו תקנות רישוי עסקים (אבטחה מפני שוד והתפרצות בבנקים), התשנ״ו–1996.
The text on this page is adapted from the entry חוק רישוי עסקים, תשכ״ח–1968 in the Open Law Book of Hebrew Wikisource, read on 1 November 2026, and is shared under the CC BY-SA 4.0 licence.