Skip to main content

Law2025

Section 4 of חוק להסדרה של הצבת כוורות, האבקה וייצור דבש, התשפ״ה–2025, הצבת כוורות מאוכלסות לשם מתן שירותי האבקה.

This section is in פרק ב׳: הסדרת הצבה של כוורות מאוכלסות / סימן א׳: הצבת כוורות מאוכלסות במקרקעי ציבור

4. הצבת כוורות מאוכלסות לשם מתן שירותי האבקה

(א)על אף האמור בסעיף 3, הצבת כוורות מאוכלסות במקרקעי ציבור לשם מתן שירותי האבקה אינה טעונה היתר מאת ועדת ההיתרים, ובלבד שמתקיימים כל אלה ובכפוף להוראות סעיף קטן (ג):

(1)מציב הכוורת הוא מי שניתן לו מספר דבוראי לפי היתר בתוקף;

(2)ההצבה היא בשטח גידול של צמח תרבות מסוג מסוים;

(3)ההצבה היא בחודשים המנויים בטור ב׳ בתוספת השנייה או בתקופה נוספת שאישרה ועדת ההיתרים לפי סעיף קטן (ב);

(4)מספר הכוורות המוצבות אינו עולה על המספר הקבוע בטור ג׳ בתוספת השנייה לכל דונם גידול;

(5)מספר הכוורות המוצבות לשם מתן שירותי האבקה אינו עולה על מספר הכוורות הכולל שהדבוראי רשאי להציב לפי היתר;

(6)ניתנה הסכמה בכתב של המחזיק להצבה.

(ב)לבקשת דבוראי, ועדת ההיתרים רשאית להאריך לגביו את התקופה הקבועה בטור ב׳ בתוספת השנייה, משיקולים של צורכי האבקה ובהתחשב במועדי הפריחה של סוג צמח התרבות באותה עונת גידול; אישור כאמור יינתן מראש, בהחלטה מנומקת ובכתב ויהיה תקף לעונת גידול אחת בלבד.

(ג)לא יציב דבוראי כוורות כאמור בסעיף קטן (א), אלא אם כן דיווח לוועדת ההיתרים על הצבתן, לא יאוחר מ־24 שעות לפני מועד הצבת הכוורות, בטופס מקוון שפרסמה הוועדה באתר האינטרנט של המשרד או באופן אחר שיקבע השר בצו; הדיווח יכלול את מספר הדבוראי, נקודות ההצבה שמהן יועברו הכוורות, המקום שאליו יועברו הכוורות לשם מתן שירותי האבקה ומספר הכוורות שיוצבו.

The whole textThe contents of the text

The text on this page is adapted from the entry ⁨חוק להסדרה של הצבת כוורות, האבקה וייצור דבש, התשפ״ה–2025⁩ in the Open Law Book of Hebrew Wikisource, read on 1 November 2026, and is shared under the CC BY-SA 4.0 licence.

Keep exploring