Skip to main content

Law2018

Section 2 of חוק לצמצום השימוש במזומן, התשע״ח–2018, הגבלות על תשלומים במזומן.

This section is in פרק ב׳: הגבלות על שימוש במזומן ובשיקים

2. הגבלות על תשלומים במזומן

תיקון: תשפ״ו

(א)לא ייתן עוסק ולא יקבל תשלום במזומן בעבור עסקה במסגרת עסקו, אם מחיר העסקה עולה על הסכום הנקוב בפרט (1) לתוספת הראשונה.

(ב)לא יקבל אדם שאינו עוסק תשלום במזומן בעבור עסקה, אם מחיר העסקה עולה על הסכום הנקוב בפרט (2) לתוספת הראשונה.

(ג)לא ייתן אדם שאינו עוסק תשלום במזומן לעוסק בעבור עסקה במסגרת עסקו של העוסק, אם מחיר העסקה עולה על הסכום הנקוב בפרט (1) לתוספת הראשונה.

(ד)לא ייתן אדם שאינו עוסק לאדם אחר שאינו עוסק תשלום במזומן בעבור עסקה, אם מחיר העסקה עולה על הסכום הנקוב בפרט (2) לתוספת הראשונה.

(ה)לא יקבל עוסק תשלום במזומן מתייר בעבור עסקה במסגרת עסקו, ולא ייתן תייר לעוסק תשלום במזומן בעבור עסקה במסגרת עסקו של העוסק, אם מחיר העסקה עולה על פי חמישה מהסכום הנקוב בפרט (1) לתוספת הראשונה, ואם שונה הסכום האמור לפי הוראות סעיף 33(ב) – אם מחיר העסקה עולה על 40,000 שקלים חדשים.

(ו)בלי לגרוע מהאמור בסעיף קטן (א), לא יקבל עורך דין או רואה חשבון במסגרת מתן שירות עסקי ללקוח, סכום במזומן העולה על הסכום הנקוב בפרט (1) או (2) לתוספת הראשונה, לפי העניין, לכל שירות עסקי; לעניין זה, ”שירות עסקי“ – כהגדרתו בסעיף 8ב לחוק איסור הלבנת הון.

(ז)לא ייתן אדם ולא יקבל תשלום במזומן כשכר עבודה, כתרומה או כהלוואה, אם סכום שכר העבודה, התרומה או ההלוואה עולה על הסכום הנקוב בפרט (1) לתוספת הראשונה; הוראות סעיף קטן זה לא יחולו לגבי הלוואה שנותן גוף פיננסי מפוקח, למעט לגבי ניכיון שטר.

(ז1) (1)לא ייתן אדם ולא יקבל תשלום במזומן תמורת שטר, לרבות בדרך של ניכיון, פריטה או המרה, אם סכום השטר עולה על הסכום הנקוב בפרט (1) לתוספת הראשונה.

(2)על אף האמור בפסקה (1) –

(א)עוסק רשאי, במסגרת עסקו, לקבל מגוף פיננסי מפוקח תשלום במזומן תמורת שטר, לרבות בדרך של ניכיון, פריטה או המרה, וכן רשאי עוסק כאמור לתת לגוף פיננסי מפוקח תשלום במזומן תמורת שטר המשוך על שם הגוף הפיננסי, והכול בלבד שסכום השטר עולה על הסכום הנקוב בפרט (1) לתוספת הראשונה ואינו עולה על 25,000 שקלים חדשים, והוא הציג לגוף הפיננסי המפוקח, בשל העסקה שבשלה ניתן השטר או המזומן, חשבונית הכוללת מספר שהקצה לה המנהל כהגדרתו בחוק מס ערך מוסף לפי סעיף 47(א2) לחוק האמור, וקבלה כהגדרתה בהוראות ניהול פנקסי חשבונות, שנקבעו לפי סעיף 130 לפקודת מס הכנסה;

(ב)היה השטר נקוב במטבע חוץ, או היה השטר החזר הלוואה שנתן במזומן גוף פיננסי מפוקח, במקום הסכום האמור בפסקה (1) יקראו ”25,000 שקלים חדשים“;

(ג)הוראות פסקה (1) לא יחולו על משיכת מזומן מגוף פיננסי מפוקח שאינה ניכיון, פריטה או המרה של שטר למזומן.

(ח)לא ייתן אדם ולא יקבל תשלום במזומן כמתנה, אם סכום המתנה עולה על הסכום הנקוב בפרט (2) לתוספת הראשונה.

The whole textThe contents of the text

The text on this page is adapted from the entry ⁨חוק לצמצום השימוש במזומן, התשע״ח–2018⁩ in the Open Law Book of Hebrew Wikisource, read on 1 November 2026, and is shared under the CC BY-SA 4.0 licence.

Keep exploring