Skip to main content

Regulations1981

Section 296 of תקנות הטיס (הפעלת כלי טיס וכללי טיסה), התשמ״ב–1981, דרישות ציוד מגלה סערות רעמים.

This section is in פרק שנים־עשר: הפעלת מוניות־אויר / סימן ג׳: כלי טיס וציוד

296. דרישות ציוד מגלה סערות רעמים

(א)לא יפעיל אדם כלי טיס רב־מנועי קטן, שתצורת מושבי הנוסעים המורשית שלו, למעט כל מושב טייס, היא של 10 מושבים או יותר, בהפעלה של הולכת נוסעים, אלא אם מותקן בו ציוד מגלה סערות רעמים מאושר.

(ב)לא יתחיל אדם טיסה לפי תנאי כט״מ או תנאי כטר״מ בלילה, כאשר לפי דו״חות מזג אויר עדכניים צפויים סערות רעמים או תנאי מזג אויר מסוכנים אחרים, שניתן לגלותם באמצעות ציוד מגלה סערות רעמים, כאמור בתקנת משנה (א), לאורך נתיב הטיסה המיועד, אלא אם ציוד מגלה סערות רעמים הוא במצב פעולה מספק.

(ג)פסקה פעולת ציוד מגלה סערות רעמים בעת טיסה, יופעל כלי הטיס בהתאם לנהלים ולהוראות שייקבעו לאותה מטרה בספר העזר למבצעים של מחזיק הרשיון.

(ד)תקנה זו לא תחול על טיסת אימונים, טיסת ניסוי או טיסת העברה.

(ה)על אף האמור במקום אחר בפרק זה, מקור חלופי לכח חשמלי אינו נדרש לציוד מגלה סערות רעמים.

(ו)לעניין תקנה זו עמידה בהוראות תקנה 297 תחשב כעמידה בהוראות תקנה זו.

The whole textThe contents of the text

The text on this page is adapted from the entry ⁨תקנות הטיס (הפעלת כלי טיס וכללי טיסה), התשמ״ב–1981⁩ in the Open Law Book of Hebrew Wikisource, read on 1 November 2026, and is shared under the CC BY-SA 4.0 licence.

Keep exploring