Skip to main content

Regulations2008

Section 3ב of תקנות הפיקוח על שירותים פיננסיים (קופות גמל) (הוצאות ישירות בשל ביצוע עסקאות), התשס״ח–2008, גילוי ודיווח.

3ב. גילוי ודיווח

תיקון: תש״ף, תשפ״ג

(א)גוף מוסדי יידע אדם המעוניין להצטרף כעמית או כמבוטח לקופת גמל, כי נוסף על דמי הניהול ייגבו מנכסי הקופה הוצאות ישירות לפי תקנות אלה, וכן את שיעור ההוצאות הישירות שנגבו בשנה החולפת מנכסי הקופה ואת העלות הכוללת הצפויה שבה יישא אותו אדם באותה שנה, בשל דמי ניהול והוצאות ישירות (בתקנה זו – העלות השנתית הצפויה), בתנאים ובאופן שיורה הממונה.

(ב)גוף מוסדי ידווח לעמית או למבוטח לפי ההוראות האמורות את שיעור ההוצאות הישירות שנגבו מנכסי הקופה, וכן את סוגי ההשקעות שבגינם הוא גבה הוצאות ישירות מנכסי הקופה, את התשואה בניכוי הוצאות ישירות ואת העלות השנתית הצפויה, במסגרת דיווחי קופת הגמל שנשלחים לעמית ולמבוטח לפי הוראות סעיף 35 לחוק הפיקוח על שירותים פיננסיים (קופות גמל), התשס״ה–2005, באופן ובתנאים שיורה הממונה.

(ג)בכל מקום שבו קיימת חובה על פי דין להציג לעמית או למבוטח את דמי הניהול, תוצג לעמית או למבוטח גם העלות השנתית הצפויה.

(ד)הוצאות ישירות המשולמות כנגד השקעות הנכללות באפיק השקעה מובטח תשואה לא ייכללו בדיווחים כאמור בתקנות משנה (א) ו־(ב); גוף מוסדי ידווח לממונה את שיעור ההוצאות הישירות כאמור, בתנאים ובאופן שיורה הממונה מכוח סמכותו לפי סעיף 42 לחוק הביטוח וסעיף 40 לחוק קופות גמל; הוראות תקנת משנה זו יחולו גם על קרן ותיקה שבהסדר וקרן ותיקה שאינה בהסדר שאינה קרן ותיקה מסלולית, בשינויים המחויבים.

The whole textThe contents of the text

The text on this page is adapted from the entry ⁨תקנות הפיקוח על שירותים פיננסיים (קופות גמל) (הוצאות ישירות בשל ביצוע עסקאות), התשס״ח–2008⁩ in the Open Law Book of Hebrew Wikisource, read on 1 November 2026, and is shared under the CC BY-SA 4.0 licence.

Keep exploring