Regulations1945The binding text is the one the official gazette published, listed under the publications.
Section 46א of תקנות ההגנה (שעת חירום), 1945, נוכחות הנאשם בשעת שפיטה.
This section is in חלק ב׳ – בתי־משפט צבאיים / פרוצידורה בשפיטה
46א. נוכחות הנאשם בשעת שפיטה
תיקון: 1946-3
(1)כל אדם הנדון בבית־משפט צבאי או בית־משפט צבאי תכוף יהיה זכאי להיות נוכח בבית־המשפט במשך כל השפיטה, כל־זמן שהוא מתנהג כראוי.
(2)אם מתנהג הוא שלא־כראוי, רשאי בית־המשפט, לפי שיקול דעתו, לצוות לסלק את הנאשם, ולהמשיך בשפיטה בהיעדרו, מתוך שיסדר אותו סידור שיהיה נראה לו – לפי שיקול דעתו – מספיק, כדי להודיע לנאשם על המתרחש בשפיטה, ולאפשר לו ללמד זכות על עצמו.
(3)בית־המשפט רשאי – אם יראה לנכון – להרשות לנאשם להיות מחוץ לבית־המשפט במשך השפיטה, כולה או מקצתה, באותם התנאים שיראם נאותים.
(4)לקביעותיה של התקנה הזאת, תהיה נודעת נפקות למרות כל דבר סותר שבתקנות האלה.
The text on this page is adapted from the entry תקנות ההגנה (שעת חירום), 1945 in the Open Law Book of Hebrew Wikisource, read on 1 November 2026, and is shared under the CC BY-SA 4.0 licence.