Skip to main content
Election 2026

Israel votes on Tuesday, 27 October

From the court's archiveCivil appeal

לוי אלי ואח' נ' שח"ם שירותים חשמליים מכניים

CA 3443/97 was decided on 9 May 1999.

The court's decision, in its own words.

מכל הטעמים הנ"ל אנו דוחים את הערעורים ללא צו להוצאות.

3 justices heard the case, and the ruling came on 9 May 1999.

Court
The Supreme Court, sitting as a court of civil appeals
Case
CA 3443/97
Opened
1997
Decided
9 May 1999
Length
2 pages

The panel

  • טובה שטרסברג-כהן
  • דליה דורנר
  • יצחק אנגלרד

This is how to cite the ruling.

ע"א 3443/97 לוי אלי ואח' נ' שח"ם שירותים חשמליים מכניים (9.5.1999)

The full text of the ruling, in the Hebrew the court gave it in.

ב בית המשפט העליון

בשבתו כבית משפט לערעורים אזרחיים

ע"א 3443/97

ע"א 5979/97

בפני: כבוד השופטת ט' שטרסברג-כהן · כבוד השופטת ד' דורנר · כבוד השופט י' אנגלרד · המערערים בע"א 3443/97

והמשיבים בע"א 5979/97: 1. לוי אלי · 2. לוי שולה

נגד

המשיב ה בע"א 3443/97

והמערערת בע"א 5979/97: שח"ם שירותים חשמליים מכניים · ערעור על פסק-דינו של בית המשפט · המחוזי בתל-אביב-יפו מיום 19.5.97 · בת.א. 561/97 שניתן על-ידי כבוד סגן · הנשיא מ' טלגם

תאריך הישיבה: כ"ג באייר התשנ"ט (09.05.99) · בשם · המערערים בע"א 3443/97 · והמשיבים

בע"א 5979/97: עו"ד זלצר פנחס · בשם · המשיבה בע"א 3443/97 · והמערערת · בע"א 5979/97: עו"ד דביר יורם

פסק-דין

השופטת ט' שטרסברג-כהן:

על פסק-דינו של בית המשפט המחוזי הוגשו שני ערעורים. ערעורו של הנפגע על מיעוט הפיצויים שנפסקו לו וערעורה של החברה שבשרותה עבד הנפגע בעת הפגיעה וסב על גובה הנזק ועל אי הטלת רשלנות תורמת על הנפגע. פס"ד זה מתייחס לשניהם.

בית המשפט המחוזי פסק לנפגע שפגיעתו קשה ביותר פיצויים לפי ראשי נזק רבים. שני הצדדים סבורים שהסכומים תחת ראשי נזק מסוימים אינם יכולים לעמוד, זה משום שהסכומים נמוכים מדי וזה משום שהסכומים גבוהים מדי.

בדקנו את כל פרטי הנזק אחד לאחד הן לפי קביעותיו של בית משפט קמא והן לפי טענותיהם של ב"כ הצדדים. ניתן לומר כי אכן ישנם ראשי נזק שבהם הסכומים הם על הצד הנמוך ואחרים בהם הסכומים על הצד הגבוה. אנו סבורים כי אין מקום להתערב בקביעותיו של בית משפט קמא מכמה טעמים: ראשית, מדובר בהערכות שנעשו על סמך קביעות עובדתיות שאין אנו נוהגים להתערב בהן. שנית, משום שיש קיזוז מסוים בין מה שנפסק על הצד הנמוך לבין מה שנפסק על הצד הגבוה. שלישית, על מנת שבית משפט זה יתערב בהערכת פיצויים שנעשתה על ידי בית משפט קמא, לא די בכך שבית משפט זה אילו ישב בערכאה ראשונה, היה פוסק יותר או פחות אלא יש צורך שהפסיקה תהיה חורגת בצורה משמעותית ביותר מהמבחנים הנקוטים בידי בית משפט זה בהערכת פיצויים תחת ראשי הנזק השונים. חריגה כזו, לא מצאנו בפסק הדין של בית המשפט המחוזי. ורביעית, אנו סבורים שהסכום הכללי שנפסק, עונה על הנזק שנגרם, על פי דרכי פסיקתם של פיצויים. דברים אלה יפים לשני הערעורים. גם לא מצאנו מקום להתערב באי הטלת רשלנות תורמת על הנפגע עצמו.

מכל הטעמים הנ"ל אנו דוחים את הערעורים ללא צו להוצאות.

ניתן היום, כ"ג באייר תשנ"ט (9.5.99).

שופטתשופט

Find the case on the Supreme Court's site

The court gave these rulings around the same time.

All Supreme Court rulings →

More tools