Skip to main content
Election 2026

Israel votes on Tuesday, 27 October

From the court's archiveCivil appeal

קרן עוזי נ' השופטת מיכל אגמון ואח'

CA 6052/98 was decided on 5 January 1999.

The court's decision, in its own words.

נמצא איפוא, כי זולת הכותרת בה הכתיר המערער את פנייתו, אין בין פניית המערער לבין ערעור פסלות ולא כלום - לא מן הבחינה הדיונית ולא מן הבחינה המהותית. לפיכך, דין הערעור להידחות.

One justice heard the case, and the ruling came on 5 January 1999.

Court
The Supreme Court, sitting as a court of civil appeals
Case
CA 6052/98
Opened
1998
Decided
5 January 1999
Length
2 pages

The panel

  • אהרן ברק

This is how to cite the ruling.

ע"א 6052/98 קרן עוזי נ' השופטת מיכל אגמון ואח' (5.1.1999)

The full text of the ruling, in the Hebrew the court gave it in.

ב בית המשפט העליון

בשבתו כבית משפט לערעורים אזרחיים

ע"א 6052/98

בפני: כבוד הנשיא א' ברק

המערער: קרן עוזי

נגד

המשיב ה: השופטת מיכל אגמון · ערעור פסלות שופט על החלטתה של הרשמת-השופטת · מיכל אגמון מיום 27.9.98 בבג"ץ 4576/98 · בשם · המערער: בעצמו

פסק-דין

1.ערעור על החלטת רשמת בית המשפט העליון, השופטת מ' אגמון, מיום 27.9.98, שלא לפסול עצמה מלדון בבקשת פטור מאגרה שהגיש המערער במסגרת בג"ץ 4576/98.

2.המבקש הוא העותר במסגרת בג"ץ 4576/98. במסגרת העתירה ביקש, כי יינתן לו פטור מאגרה. בקשה זו נדחתה על ידי הרשמת ביום 7.9.98. ביום 14.9.98 הגיש המערער בקשה לפסילת הרשמת מדיון בענייניו. כאמור בראשית הדברים, דחתה הרשמת בקשה זו, בקבעה, כי המערער לא ציין בבקשתו כל עילת פסלות, זולת טענה סתמית, כי הרשמת מגלה כלפיו משוא פנים, וכי בכך אין די.

3.המערער ערער על החלטה זו ביום 28.9.98. גם בערעורו , המשתרע על פני עמוד אחד, אין המערער מפרט מה פסול מצא ברשמת ומסתפק באמירה , כי "נפל קורבן לטובת המשוא פנים שנוהגת כנגדו כבוד השופטת רשמת". יתרת דבריו של המערער מתייחסת להליכים נוספים (חמישה במספר) שהגיש המערער לבית משפט זה, ואשר בהם מתבקש "עיכוב הליכים".

4.נוכח דלותו של הערעור, איפשרתי למערער לסכם בכתב את הטענות המחייבות, לשיטתו, את פסילתה של הרשמת. המערער לא עשה כן. אך בחר להגיש בקשה לפסילתי שלי מדיון בערעור. בקשה זו נדחתה ביום 4.11.98.

5.נמצא איפוא, כי זולת הכותרת בה הכתיר המערער את פנייתו, אין בין פניית המערער לבין ערעור פסלות ולא כלום - לא מן הבחינה הדיונית ולא מן הבחינה המהותית. לפיכך, דין הערעור להידחות.

ניתן היום, י"ז בטבת התשנ"ט (5.1.99).

נשיא

Find the case on the Supreme Court's site

The court gave these rulings around the same time.

All Supreme Court rulings →

More tools