From the court's archiveCivil motion
שלמה שקד נ' אסיף יקותאל - רפא"ל ואח'
בש"א 174/03 was decided on 9 February 2003.
The court's decision, in its own words.
לנוכח ההליכים המרובים, חסרי הסיכוי, שהמערער נקט בהם, ראוי היה להיענות לבקשה ולחייבו בהוצאות משפט. נמנעת אני מלעשות כן בהתחשבי במצבו הכלכלי של המערער, אך ברי, כי המשך הגשת הליכי סרק עשוי לגרור אחריו חיוב בהוצאות.
One justice heard the case, and the ruling came on 9 February 2003.
- Court
- The Supreme Court
- Case
- בש"א 174/03
- Opened
- 2003
- Decided
- 9 February 2003
- Length
- 2 pages
The panel
- דליה דורנר
This is how to cite the ruling.
בש"א 174/03 שלמה שקד נ' אסיף יקותאל - רפא"ל ואח' (9.2.2003)
The full text of the ruling, in the Hebrew the court gave it in.
בבית המשפט העליון
בש"א 174/03
בפני: כבוד השופטת ד' דורנר
המערער: שלמה שקד
נגד
המשיבים: 1. אסיף יקותאל - רפא"ל · 2. יוסף פינקובסקי - רפא"ל · 3. מנשה גולדבלט - רפא"ל · ערעור על החלטת רשם בית-המשפט העליון מיום 19.12.02 ברע"א 10454/02 · בשם המבקש: בעצמו · בשם המשיבים: עו"ד תמיר אפורי
פסק-דין
ערעור זה מופנה כנגד החלטת הרשם, אשר סירב לבקשת המערער לפטור אותו מתשלום אגרה ומהפקדת עירבון, בגין בקשת רשות ערעור שהגיש. עם זאת, לנוכח מצבו הכלכלי הקשה של המערער, העמיד הרשם את האגרה על סכום של 500 ש"ח, ואת העירבון על סכום של 2,500 ש"ח.
בהחלטה הוסבר, כי הבקשה מופנית כנגד החלטת בית-משפט, שדחה בקשה שהוגשה על-ידי המערער לתיקון פרוטוקול, לאחר שקבע כי הפרוטוקול מדויק. בנסיבות אלה, מצא הרשם, כי אין מקום להיעתר לבקשה למתן פטור.
בערעור שבפניי, חוזר ומציין המערער כי הוא חסר אמצעים. המדינה בתשובתה לערעור מציינת, כי הבקשה שבגינה מתבקש הפטור היא חסרת סיכוי, כי המבקש שב ופונה לבתי-המשפט בערעורי שווא וגורם טרחה למערכת, וכי, על-כן, עתרה היא לחייבו בהוצאות משפט לטובת אוצר המדינה.
אכן, בערעור שבפניי אין מאומה. בקשת רשות הערעור – על-פניה – היא חסרת סיכוי, ואילו למצבו הכלכלי של המערער ניתן ביטוי בסכומים הנמוכים שחויב לשלם.
לנוכח ההליכים המרובים, חסרי הסיכוי, שהמערער נקט בהם, ראוי היה להיענות לבקשה ולחייבו בהוצאות משפט. נמנעת אני מלעשות כן בהתחשבי במצבו הכלכלי של המערער, אך ברי, כי המשך הגשת הליכי סרק עשוי לגרור אחריו חיוב בהוצאות.
הערעור נדחה.
ניתן היום, ז' באדר א תשס"ג (9.2.03).
The court gave these rulings around the same time.
- עזרא באסל נ' הממונה על המשמעת – נציבות שירות המדינה סגן בכיר לממונה על המשמעת – נציבות שירות המדינה ואח'HCJ 3193/02 · 10 February 2003
- ניצה צוק נ' בית הדין הארצי לעבודה ואח'HCJ 3370/02 · 10 February 2003
- אחוזת ראשונים רובינשטין שותפות רשומה נ' עריית ראשון לציוןCA 7975/98 · 9 February 2003
- ד"ר נאוה מסלובטי נ' עו"ד דורון כוכבי, מנהל עזבון המנוחה דבורה כהן ז"לCA 7762/01 · 9 February 2003
- צבי סובול ואח' נ' מנהל מס שבח מקרקעין - ת"א ואח'CA 5773/99 · 9 February 2003
- מדינת ישראל ואח' נ' חפזי חאפז חאמד עבוד ואח'LCA 5436/02 · 9 February 2003