Skip to main content
Election 2026

Israel votes on Tuesday, 27 October

From the court's archiveCivil motion

משה אברהם נ' המשרד להגנת הסביבה ואח'

בש"א 2999/11 was decided on 18 April 2011.

The court's decision, in its own words.

סוף דבר, הערעור נדחה.

One justice heard the case, and the ruling came on 18 April 2011.

Court
The Supreme Court
Case
בש"א 2999/11
Opened
2011
Decided
18 April 2011
Length
2 pages

The panel

  • ס' ג'ובראן

This is how to cite the ruling.

בש"א 2999/11 משה אברהם נ' המשרד להגנת הסביבה ואח' (18.4.2011)

The full text of the ruling, in the Hebrew the court gave it in.

בבית המשפט העליון

בש"א 2999/11

בפני: כבוד השופט ס' ג'ובראן

המערער: משה אברהם

נגד

המשיבים: 1. המשרד להגנת הסביבה · 2. מירב אביגדור, עובדת מדינה (בתקופה הרלבנטית) · 3. משרד ראש הממשלה-המשרד הראשי · 4. היועץ המשפטי לממשלה

ערעור על החלטתו של כבוד רשם בית המשפט העליון ג' שני מיום 6.4.11 ברע"א 1789/11

פסק-דין

לפניי ערעור על החלטת כבוד הרשם ג' שני (רע"א 1789/11) מיום 6.4.2011 לפיה נדחתה הבקשה לפטור מתשלום אגרה ומהפקדת עירבון. עם זאת נקבע כי לאור המצב הכלכלי הנטען ומהות ההליך (הנסב על דחיית בקשתו של המבקש לפטור מתשלום אגרה) יש לקבוע כי האגרה תופחת לסכום של 300 ש"ח, והעירבון יעמוד על סך של 1,500 ש"ח.

המערער טוען כי כבוד הרשם שגה בהחלטתו זו, שכן בנסיבות הענין, ולאור סיכויי ההליך ומצבו הכלכלי יש מקום לפטור מלא מאגרה והפקדת עירבון.

לאחר שעיינתי בבקשות רשות הערעור שהוגשה, בבקשה לפטור ובהודעת הערעור הגעתי לכלל מסקנה, כי דין הערעור להידחות. לא מצאתי כל פגם בהחלטתו של הרשם המצדיק את התערבותה של ערכאת הערעור. יתרה מכך, נראה כי החלטתו של כבוד הרשם נכונה וצודקת בנסיבות הענין, ומאזנת כראוי בין האינטרסים השונים. בייחוד יש ליתן את הדעת לכך כי מדובר בבקשת רשות ערעור אשר סיכוייה נמוכים ביותר לאור ההלכות המושרשות של בית משפט זה. עוד יש להדגיש כי הערכאות הקודמות עמדו בין היתר על סכום התביעה המופרז, שעומד על מיליוני שקלים, שננקב על ידי המבקש ללא ביסוס ראייתי הולם.

סוף דבר, הערעור נדחה.

ניתן היום, י"ד בניסן התשע"א (18.4.2011).

שופט

Find the case on the Supreme Court's site

The court gave these rulings around the same time.

All Supreme Court rulings →

More tools