From the court's archiveCivil motion
הועדה המקומית לתכנון ולבניה ירושלים נ' חברת עמית את מאיר בע"מ ואח'
בש"א 935/01 was decided on 28 March 2001.
The court's decision, in its own words.
הערעור נדחה. המערערת תשלם למשיבה שכר-טרחת עו"ד בסך 10,000 ש"ח.
One justice heard the case, and the ruling came on 28 March 2001.
- Court
- The Supreme Court
- Case
- בש"א 935/01
- Opened
- 2001
- Decided
- 28 March 2001
- Length
- 2 pages
The panel
- שלמה לוין
This is how to cite the ruling.
בש"א 935/01 הועדה המקומית לתכנון ולבניה ירושלים נ' חברת עמית את מאיר בע"מ ואח' (28.3.2001)
The full text of the ruling, in the Hebrew the court gave it in.
ב בית המשפט העליון
בש"א 935/01
בפני: כבוד המשנה לנשיא ש' לוין
המערער ת: הועדה המקומית לתכנון ולבניה ירושלים
נגד
המשיב: חברת עמית את מאיר בע"מ · ערעור על החלטת רשמת בית המשפט העליון · מיום 10.1.01 בע"א 8331/00 · בשם · המערערת: עו"ד שרי לרנר-הורוביץ · בשם · המשיבה: עו"ד גד ויסקינד
פסק-דין
1.המשיבה הגישה ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בירושלים ובמסגרתו ביקשה פטור מחובת הפקדת ערבון. הרשמת נענתה לבקשה תוך שקבעה בהחלטתה כי הוכח לפניה שהן המשיבה והן בעלי מניותיה מצויים במצב כלכלי קשה; כן קבעה כי הערעור מעלה שאלות הראויות להידון ואין מקום לקבוע שסיכויי הערעור אינם טובים. על החלטה זו הוגש ערעור מטעם הועדה המקומית לתכנון ובניה בירושלים.
בערעורה טוענת המערערת כי טעתה הרשמת משלא הביאה בין שיקוליה את השיקול של הבטחת הוצאות המשיבה בערעור, בפרט לאור העובדה שהמשיבה טרם שילמה את ההוצאות שנפסקו בפסק דינו של בית המשפט המחוזי. כן נטען כי טעתה הרשמת משהתייחסה בעיקר החלטתה למצבם הפיננסי של בעלי מניותיה של המשיבה ולא נתנה דעתה לכך שהמשיבה הנה בעלת נכס מקרקעין בשטח של 17,856 מ"ר. לבסוף נטען כי טעתה הרשמת בהעריכה את סיכויי הערעור כטובים.
2.המשיבה מתנגדת לקבלת הערעור. בתשובתה נטען כי הוכח לפני הרשמת מצבה הפיננסי הקשה של המשיבה באמצעות תצהירים שהגישו בעלי מניותיה ואשר לא נסתרו. המשיבה שבה וטענה כי סיכוי הערעור להתקבל טובים. לחלופין ביקשה המשיבה כי אם ידחו טענותיה יוחלט על המרת הערבון בשעבוד זכויות המשיבה בנכס המקרקעין להבטחת הוצאות המערערת.
בנסיבות אלה ביקשתי את תגובתה של המערערת לבקשתה החלופית של המשיבה להמרת הערבון בשעבוד. המערערת הודיעה כי הנה מתנגדת להצעה זו וטענה כי המשיבה הנה בעלת זכות חוזית בלבד בנכס, אין היא רשומה כבעלים בלשכת רישום המקרקעין ולא הומצאו מסמכים כלשהם להוכחת טענת המשיבה כי היא בעלת זכות קניינית בנכס. לפיכך, כך נטען, שעבוד הנכס לא יהווה בטוחה אשר תבטיח את הוצאות המערערת.
3.הגעתי למסקנה כי יש לדחות את הערעור. מלכתחילה היה מבוסס הערעור בעיקרו על טענת המערערת כי המשיבה הנה בעלת נכס מקרקעין גדול ולפיכך יש לדחות את טענתה של המשיבה בדבר קשייה הכספיים. אולם, נימוקי המערערת, המבססים את התנגדותה להצעתה החלופית של המשיבה להמרת הערבון בשעבוד, מעידים כי אף לדידה של המערערת זכויותיה של המשיבה במקרקעין אינן יכולות לספק בטוחה להבטחת הוצאותיה של המערערת, ומכאן שאין להתערב בקביעתה של הרשמת כי הוכח לפניה שהמשיבה ובעלי מניותיה מצויים במצב פיננסי קשה. לא מצאתי גם מקום להתערב בקביעתה של הרשמת בדבר סיכויי הערעור.
הערעור נדחה. המערערת תשלם למשיבה שכר-טרחת עו"ד בסך 10,000 ש"ח.
ניתן היום, ד' ניסן תשס"א (28.3.2001).
The court gave these rulings around the same time.
- "קרנית" קרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים נ' עטא אבו סרייהCA 6935/99 · 29 March 2001
- עמותת "תנו לחיות לחיות" נ' היועץ המשפטי לממשלה ואח'HCJ 1096/01 · 29 March 2001
- רולא זחר אמגאמס סרוגי ואח' נ' שר הפנים ואח'HCJ 1439/01 · 29 March 2001
- קניאל חברה ישראלית לקופסאות בע"מ נ' אמפל שירותי מימון בע"מ ואח'CA 855/99 · 28 March 2001
- הוועדה המקומית לתכנון ובניה תל אביב ואח' נ' ועד אומנים חוכרים ביפו העתיקה ואח'CA 3837/99 · 28 March 2001
- אליהו חברה לביטוח בע"מ נ' אביהוד לחמיLCA 2616/00 · 27 March 2001