From the court's archivePetition to the High Court of Justice
מר זוהיר פאוזי מוחמד עמארנה נ' בימ"ש הצבאי השומרון (סאלם) ואח'
HCJ 4671/08 was decided on 18 June 2008.
The court's decision, in its own words.
ז. משקיים סעד חלופי כאמור, אין בידינו להיעתר למבוקש.
3 justices heard the case, and the ruling came on 18 June 2008.
- Court
- The Supreme Court, sitting as the High Court of Justice
- Case
- HCJ 4671/08
- Opened
- 2008
- Decided
- 18 June 2008
- Length
- 2 pages
The panel
- א' פרוקצ'יה
- א' רובינשטיין
- ס' ג'ובראן
This is how to cite the ruling.
בג"ץ 4671/08 מר זוהיר פאוזי מוחמד עמארנה נ' בימ"ש הצבאי השומרון (סאלם) ואח' (18.6.2008)
The full text of the ruling, in the Hebrew the court gave it in.
בבית המשפט העליון
בשבתו כבית משפט גבוה לצדק
בג"ץ 4671/08
בפני: כבוד השופטת א' פרוקצ'יה · כבוד השופט א' רובינשטיין · כבוד השופט ס' ג'ובראן
העותר: מר זוהיר פאוזי מוחמד עמארנה
נגד
המשיבים: 1. בימ"ש הצבאי השומרון (סאלם) · 2. כב' השופט עמית פרייז · עתירה למתן צו על תנאי וצו ביניים
בשם העותר: עו"ד רסלאן אחמד
בשם המשיבים: עו"ד אמיר אילאיל
פסק-דין
השופט א' רובינשטיין:
א. עניינה של העתירה בבקשת העותר כי בית משפט זה יפסול את השופט סא"ל עמית פרייז מבית המשפט הצבאי בשומרון מישיבה בתיק פלילי המתנהל נגד העותר בבית המשפט הצבאי בשומרון, וכי יבוטלו מספר החלטות שניתנו בתיק. כן מתבקש צו ביניים המורה למשיב 1 להפסיק את הדיון בהליך הפלילי, עד להכרעה בעתירה. במהותו כרוך עניינה של העתירה בהטלת הוצאות אישיות על סניגורו של העותר בעקבות התנהלות בתיק.
ב. ואלה בתמצית העובדות הצריכות לענייננו: כנגד העותר מתנהל בבית המשפט הצבאי הליך פלילי. בהחלטה מיום 17.12.07 נתקבלה בקשת ההגנה לזימון מספר עדים פעם נוספת, לאחר שסניגורו של העותר ויתר על חקירתם הנגדית כשהעידו לראשונה. הסניגור חויב בהוצאות אישיות, בגין איחור משמעותי לדיון, ועקב התנהלותו בכל הנוגע לחקירת העדים.
ג. נוכח האמור, הוגשה בקשה לפסילת ראש ההרכב, השופט סא"ל פרייז. בית המשפט הצבאי דחה את הבקשה בהחלטה מיום 6.2.08, וקבע כי חשש נטען למשוא פנים שיש בו להביא לפסלות שופט, צריך שיהא מופנה כלפי בעל הדין ולא כלפי בא כוחו, וכן יש להוכיח בטענה כגון דא כי עמדת השופט כלפי המייצג יש בה כדי להשפיע על עמדתו כלפי בעל הדין. בית המשפט, הרואה את הטרוניה כמופנית כלפי ההרכב ולא ראש ההרכב בלבד, ציין כי לא הועלתה טענה עובדתית שנהג כלפי העותר במשוא פנים; נהפוך הוא, בית המשפט התיר שמיעתם של העדים בהם מדובר פעם נוספת, על אף הזמן הכרוך בכך, שכן שם לנגד עיניו את טובתו של העותר.
ד. בעתירה נטען, כי השופט פרייז שומר טינה כלפי סניגור העותר, שתחילתה בבקשתו לשחרור מייצוג בתיק בשלב קודם. כן נטען כי כל מעשיו של הסניגור באו במטרה לייצוג נאמן של לקוחו.
ה. עמדת המשיבה כי דינה של העתירה להידחות, מן הטעם שבידי העותר לערער על החלטת השופט פרייז בפני בית המשפט הצבאי לערעורים, מכוח סעיף 40ב לצו תחיקת הביטחון.
ו. סעיף 40ב' לצו קובע, כי פסק דין של בית משפט צבאי ניתן לערעור לפני בית המשפט הצבאי לערעורים, ו"פסק דין" כולל בהגדרתו שם גם החלטת שופט שלא לפסול עצמו. לעותר איפוא אכן סעד בדמות פניה בערעור לבית המשפט הצבאי לערעורים, ומשכך אין מקום להיזקק להליכים בפני בית משפט זה בשבתו כבג"צ (בג"צ 7690/02 אליה נ' השר לבטחון פנים (לא פורסם) (השופט גרוניס); בג"צ 3321/04 פדרמן נ' שר הבטחון (לא פורסם)(השופטת נאור); בג"צ 5016/06 קורקין נ' בית המשפט המחוזי (לא פורסם)(השופטת פרוקצ'יה)).
ז. משקיים סעד חלופי כאמור, אין בידינו להיעתר למבוקש.
ניתן היום, ט"ו בסיון התשס"ח (18.6.08).
The court gave these rulings around the same time.
- שאול אליאס ואח' נ' משרד החינוך ואח'HCJ 5375/08 · 19 June 2008
- התנועה למען איכות השלטו בישראלן נ' בית הדין למשמעת של עובדיHCJ 655/08 · 19 June 2008
- מוחמד אבו כמאל נ' מפקד כוחות הביטחון ביו"ש ואח'HCJ 9600/07 · 19 June 2008
- ועדת ערר מחוזית - מחוז המרכז נ' פז חברת נפט בע"מHCJ 2528/02 · 18 June 2008
- עאטף סלימאן ואח' נ' בנק מרכנתיל דיסקונט בע"מCA 2113/06 · 18 June 2008
- השמירה טכנולוגיות מיגון (1971)בע"מ נ' מנורה חברה לביטוח בע"מ ואח'LCA 3273/08 · 17 June 2008