From the court's archivePetition to the High Court of Justice
מפלגת לזוז נ' מ"מ יו"ר ועדת הבחירות המרכזית ואח'
HCJ 5166/19 was decided on 31 July 2019.
The court's decision, in its own words.
העתירה נדחית אפוא על הסף בהעדר עילה להתערבות. אין צו להוצאות.
3 justices heard the case, and the ruling came on 31 July 2019.
- Court
- The Supreme Court
- Case
- HCJ 5166/19
- Opened
- 2019
- Decided
- 31 July 2019
- Length
- 2 pages
The panel
- ע' פוגלמן
- נ' סולברג
- ד' מינץ
This is how to cite the ruling.
בג"ץ 5166/19 מפלגת לזוז נ' מ"מ יו"ר ועדת הבחירות המרכזית ואח' (31.7.2019)
The full text of the ruling, in the Hebrew the court gave it in.
בבית המשפט העליון
בג"ץ 5166/19
לפני: כבוד השופט ע' פוגלמן · כבוד השופט נ' סולברג · כבוד השופט ד' מינץ
העותרת: מפלגת לזוז
נגד
המשיבים: 1. מ"מ יו"ר ועדת הבחירות המרכזית · 2. היועץ המשפטי לממשלה · 3. י. מור בפרסום בע"מ · עתירה למתן צו על תנאי ובקשה למתן צו ביניים
בשם העותרת: עו"ד גיא בוסי
פסק-דין
השופט ע' פוגלמן:
1.המשיבה 3 היא "משווק פרסום" כמשמעותו בחוק הבחירות (דרכי תעמולה) (להלן: חוק דרכי תעמולה), התשי"ט-1959 (להלן: חוק דרכי תעמולה). אחד ממתקני הפרסום המופעל על ידה נמצא במלון "פארק" בירושלים (להלן: מתקן הפרסום; המלון). העותרת, מפלגה המתמודדת בבחירות לכנסת ה-22, מבקשת לפרסם שלטי תעמולה מטעמה על גבי מתקן הפרסום. לטענתה, המשיבה 3 מסרבת לעשות נוכח הסתייגותה מתוכן השלטים. עקב סירוב זה עתרה העותרת ליו"ר ועדת הבחירות המרכזית בדרישה כי יורה למשיבה 3 לפרסם את שלטי התעמולה על גבי מתקן הפרסום (יוער כי מן החומר שלפניי עולה כי העותרת הגישה ליו"ר ועדת הבחירות עתירה נוספת באותו עניין המופנית כלפי מפרסם אחר). ביום 18.7.2019 הורה מ"מ יו"ר ועדת הבחירות המרכזית, כב' השופט נ' הנדל, על צירוף היועץ המשפטי לממשלה כמשיב לעתירה, ועל הגשת תגובות המשיבים עד ליום 22.7.2019. מועד זה הוארך ליום 24.7.2019. באותו היום התקבלה עמדת היועץ המשפטי לממשלה שלפיה, בתמצית, אם סירוב המשיבה 3 לפרסום השלטים נובע מתוכנם, הרי שדין העתירה להתקבל, שכן סירוב זה מנוגד להוראותיו המפורשות של חוק דרכי תעמולה ולהחלטות קודמות של יו"ר ועדת הבחירות המרכזית. המשיבה 3 הגישה אף היא תגובתה, ובעקבותיה הורה מ"מ יו"ר ועדת הבחירות המרכזית, כי על העותרת להשיב לטענות המשיבה 3 בתגובתה עד ליום 29.7.2019; וכי על המשיבה 3 להגיש מסמכים שונים עד לתאריך זה.
2.לאחר שנאסף כל החומר אל התיק, הורה מ"מ יו"ר ועדת הבחירות המרכזית ביום 29.7.2019 על צירוף המלון כמשיב לעתירה, ועל העברת החומר הרלוונטי לעיונו עד ליום 30.7.2019, שעה 12:00. למלון הותר להגיש את עמדתו ביחס לעתירה, אם ירצה לעשות כן, עד ליום 4.8.2019, שעה 15:00. נגד החלטה אחרונה זו מופנית העתירה שלפנינו, שהוגשה אתמול בשעות הערב, ובצידה בקשה לצו ביניים שיורה למ"מ יו"ר ועדת הבחירות המרכזית להכריע בעתירה שלפניו ללא דיחוי.
3.לטענת העותרת, הימשכות הטיפול בעתירתה לפני יו"ר ועדת הבחירות המרכזית, והעיכובים שחלו כמפורט לעיל, פוגעים באופן קשה בקמפיין הבחירות שלה ובהזדמנותה להתמודד בשוק הדעות הפוליטי ככל מפלגה אחרת. העותרת מדגישה כי כל יום של עיכוב הוא מכריע, נוכח מועד הבחירות ההולך וקרב.
4.דין העתירה להידחות על הסף. בכל שאמור בקביעת לוח זמנים להכרעה בהליך, הדבר מסור לשיקול דעת מ"מ יו"ר ועדת הבחירות המרכזית. השתלשלות העניינים שפורטה לעיל מלמדת כי סד הזמנים הנובע מתקופת הבחירות אינו נעלם מעיני העוסקים בדבר. בהינתן היקף הביקורת השיפוטית על החלטות מעין אלה (בג"ץ 212/03 חרות התנועה הלאומית נ' יושב-ראש ועדת הבחירות המרכזית לכנסת השש-עשרה פ"ד נז(1) 750, 765-764 (2003)), לא מצאנו כי העתירה מגלה עילה להתערבות. באשר לגופם של דברים, מ"מ יו"ר ועדת הבחירות המרכזית טרם הכריע בעתירת העותרת המונחת לפתחו. משכך, בשלב זה, אין החלטה שאותה ניתן להעביר תחת שבט ביקורתו של בית משפט זה בשבתו כבג"ץ.
העתירה נדחית אפוא על הסף בהעדר עילה להתערבות. אין צו להוצאות.
ניתן היום, כ"ח בתמוז התשע"ט (31.7.2019).
The court gave these rulings around the same time.
- מלי בן סוסן נ' עיריית תל אביב-יפוAAA 1672/19 · 1 August 2019
- אל-יה נר השקעות בע"מ נ' עו"ד אריק אמיר כנאמן לנכסי החייב ואח'CA 9482/17 · 1 August 2019
- אחמד טאלב חג חמד נ' שופט צבאי משפטאי ואח'HCJ 4810/19 · 31 July 2019
- המועצה האזורית שדות נגב ואח' נ' שר האוצר ואח'HCJ 1181/18 · 31 July 2019
- קאסם כעכוש נ' עו"ד דורון זר, בתפקידו כמנהל מיוחד על נכסי המבקש ואח'LCA 1223/19 · 31 July 2019
- רמזה נחלה קיסיה ואח' נ' ועדת המשנה לפיקוח על הבניה באיו"ש ואח'HCJ 2088/18 · 30 July 2019