Skip to main content
Election 2026

Israel votes on Tuesday, 27 October

From the court's archiveRequest for leave to appeal, civil

מדינת ישראל נ' יעקב לוי ואח'

LCA 3002/96 was decided on 25 February 1997.

The court's decision, in its own words.

בלוקחנו שיקולים אלה בחשבון, הננו סבורים כי בנסיבות העניין, ובהתחשב באופי הדומיננטי של פעולתם בהשוואה לאחרים, העונש הראוי ליתן בערכאת הערעור הינו חמש שנות מאסר בפועל, וכך אנו מחליטים.

3 justices heard the case, and the ruling came on 25 February 1997.

Court
The Supreme Court
Case
LCA 3002/96
Opened
1996
Decided
25 February 1997
Length
3 pages

The panel

  • אהרן ברק
  • שלמה לוין
  • תאודור אור

This is how to cite the ruling.

רע"א 3002/96 מדינת ישראל נ' יעקב לוי ואח' (25.2.1997)

The full text of the ruling, in the Hebrew the court gave it in.

בית המשפט העליון

בשבתו כבית משפט לערעורים פליליים

ע"פ 96 / 3002

בפני: כבוד הנשיא א' ברק · כבוד המשנה לנשיא ש' לוין · כבוד השופט ת' אור

המערער ת: מדינת ישראל

נגד

המשיבים: 1. יעקב לוי · 2. אברהם כהן · ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי · בירושלים מיום 13.3.96 בת.פ. 232/95, שניתן על ידי כבוד השופט א.צ. בן-זמרה

תאריך הישיבה: י"ח באדר א' התשנ"ז (25.02.97) · בשם · המערערת: עו"ד אריה פטר · בשם

משיב מס' 1: עו"ד מירי בנטין · בשם · משיב מס' · 2: עו"ד יאיר גולן

פסק-דין

הנשיא א' ברק:

המשיבים הורשעו על פי הודאתם בעובדות בארבע עבירות שוד בנסיבות מחמירות; פציעה בנסיבות מחמירות; כליאת שווא ותקיפה בנסיבות מחמירות. בגין כל אלה הם נדונו לעשרים-וארבעה חודשי מאסר בפועל ולשמונה-עשר חודשי מאסר על תנאי. בפנינו ערעור המדינה על קולת העונש.

המשיבים קשרו קשר עם אחרים לבצע מספר ניכר של עבירות אלימות ורכוש כנגד ערבים ביהודה ושומרון. במהלך חודשיים, הם התחזו לאנשי צבא בתפקיד, נכנסו לבתי הערבים, תקפו אותם, ערכו בהם חיפושים בלתי חוקיים, שדדו כסף ותכשיטים, וגרמו נזקים. בחלק מן המקרים הם כבלו את המתלוננים. באחד המקרים הם כפתו את המתלונן, הכניסו אותו לתא מטען של המכונית, הסיעו אותו למטע וירו לכיוון הקרקע. המתלונן נפצע והושאר במקום מתבוסס בדמו. אותה עת, שירתו המשיבים במסגרת שירות צבאי סדיר.

בית המשפט ציין, כי העבירות הן חמורות, בין אם היו מבוצעות בתחומי ישראל ובוודאי אם מבוצעות הן ביהודה ושומרון, כאשר בפעולותיהם פוגעים המשיבים באמונם של בני המקום ברשויות השלטון. בפעולתם הם פגעו בכוח ההרתעה של הצבא, הטילו כתם על המדינה, וביצעו עבירות חמורות ביותר. העונש שהוטל על ידי הערכאה הראשונה אינו משקף כלל ועיקר את חומרת העבירות ואין מנוס מהתערבותנו. כמקובל, איננו ממצים את הדין עם המשיבים שהרי אנו יושבים כערכאת ערעור. כן אנו מתחשבים בכך, כי המשיבים ריצו שני-שליש מעונשם וקרוב יום שחרורם. שיקול נוסף שיש לקחת בחשבון הוא מצבם הנפשי של המשיבים - שאינו קל - ואת החרטה אותה הביעו. לבסוף - איננו יכולים להתעלם מכך כי בפרשה כולה היו מעורבים עוד ארבעה קושרים אשר עונשם היה קטן מעונשם של המשיבים ובגינם לא הוגש ערעור בפנינו.

בלוקחנו שיקולים אלה בחשבון, הננו סבורים כי בנסיבות העניין, ובהתחשב באופי הדומיננטי של פעולתם בהשוואה לאחרים, העונש הראוי ליתן בערכאת הערעור הינו חמש שנות מאסר בפועל, וכך אנו מחליטים.

ניתן היום, י"ח אדר א' התשנ"ז (25.2.97), בפני באי כוח הצדדים.

Find the case on the Supreme Court's site

The court gave these rulings around the same time.

All Supreme Court rulings →

More tools