From the court's archiveCivil appeal
דניאל שחרור נ' כונס הנכסים הרשמי ואח'
CA 1166/11 was decided on 22 November 2012.
The court's decision, in its own words.
איננו רואים מקום להיעתר לערעור. אין דופי בפסק דינו של בית המשפט קמא. ואולם, ככל שבידי המערער ראיות חדשות, כגון המכתב שהגיש היום (שכשלעצמו אין בו די), לא ננעלה - כאמור - הדלת לבקשה חדשה בבית המשפט קמא, בלא שניטע מסמרות. מן הפיקדון יועבר סך 1,000 ₪ כהוצאות בתיק למנהל המיוחד. איננו נעתרים איפוא לערעור בנתון לאמור.
3 justices heard the case, and the ruling came on 22 November 2012.
- Court
- The Supreme Court, sitting as a court of civil appeals
- Case
- CA 1166/11
- Opened
- 2011
- Decided
- 22 November 2012
- Length
- 2 pages
The panel
- א' רובינשטיין
- ח' מלצר
- ד' ברק-ארז
This is how to cite the ruling.
ע"א 1166/11 דניאל שחרור נ' כונס הנכסים הרשמי ואח' (22.11.2012)
The full text of the ruling, in the Hebrew the court gave it in.
בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט
לערעורים אזרחיים
ע"א 1166/11
לפני: כבוד השופט א' רובינשטיין · כבוד השופט ח' מלצר · כבוד השופטת ד' ברק-ארז
המערער: דניאל שחרור
נגד
המשיבים: 1. כונס הנכסים הרשמי · 2. עו"ד מזור ליאור
ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בחיפה (השופטת פוקס) מיום 28.12.10 בפש"ר 4037-07-09
תאריך הישיבה: ח' בכסלו התשע"ג (22.11.12)
בשם המערער: עו"ד אריאלה רוזנטל-סודרי
בשם המשיב 1: עו"ד מיכל דלומי
בשם המשיב 2: עו"ד ליאור מזור
פסק-דין
פסק הדין קמא דחה את בקשתו של המערער להכריזו פושט רגל, מטעמים טובים שעיקרם חוסר תום לב בעת יצירת החובות (המגיעים כיום לסכומי מליונים) ובמהלכם, וכן בהליכים. המערער העלה טענות שונות שעיקרן כי פעל בתום לב וגם ניסה לרפא את המצב. בפנינו היום הוסיף המערער טענה שלא טענה עד כה, בדבר נסיבות אישיות רפואיות שמתוך צנעת הפרט לא נפרט. הוצג מסמך מיוני 2012 (שניתן היה, כמובן, לבקש במועד להגישו כראיה חדשה, אך הוא נמסר לבאת כוחו של המערער רק היום, בטענת בושה). במסמך זה סימני שאלה וכשלעצמו אין בו די, אף כי איננו נועלים את הדלת בפני בקשה חדשה לפשיטת רגל, תוך הוכחת עובדות חדשות כאלה ואחרות. המנהל המיוחד טען, מעבר להתנהלות המערער, כי ישנו בפועל סכום של כמה עשרות אלפי שקלים, שאילולא הועבר חלקו בדירת ירושה לאחיו - היו מגיעים לקופת הכינוס. באת כוח הכונס הרשמי הצטרפה לטענות המנהל המיוחד, וציינה כי טענות חדשות מקומן בהליך חדש.
איננו רואים מקום להיעתר לערעור. אין דופי בפסק דינו של בית המשפט קמא. ואולם, ככל שבידי המערער ראיות חדשות, כגון המכתב שהגיש היום (שכשלעצמו אין בו די), לא ננעלה - כאמור - הדלת לבקשה חדשה בבית המשפט קמא, בלא שניטע מסמרות. מן הפיקדון יועבר סך 1,000 ₪ כהוצאות בתיק למנהל המיוחד. איננו נעתרים איפוא לערעור בנתון לאמור.
ניתן היום, ח' בכסלו התשע"ג (22.11.12).
The court gave these rulings around the same time.
- יפה זיתוני נ' כרמלה אלוןCA 1689/11 · 22 November 2012
- יוזמה ותשואה חברה לשירותים בע"מ ואח' נ' מגדל חברה לביטוח בע"מ ואח'CA 6351/10 · 22 November 2012
- שירה עם -דוד נ' ישרס חב' להשקעות בע''מCA 7240/10 · 22 November 2012
- מטין אילדניז נ' פרידמן חכשורי חברה להנדסה ולבנייה ואח'HCJ 7534/10 · 21 November 2012
- רב"ט שרון כהן נ' הפרקליט הצבאי הראשי ואח'HCJ 7071/11 · 21 November 2012
- שמעון עדיקא נ' כונס הנכסים הרשמי ואח'CA 7626/11 · 21 November 2012