Skip to main content
Election 2026

Israel votes on Tuesday, 27 October

From the court's archiveCivil appeal

שלמה יעקבי נ' נמימי השקעות בע"מ

CA 2654/06 was decided on 4 January 2009.

The court's decision, in its own words.

לאחר בחינה של טענות הצדדים אנו פוסקים על דרך הפשרה כי על המערער לשלם למשיבה סכום של 475,000 ש"ח תוך ששה חודשים מעת המצאת פסק דין זה. הסכום הנזכר לא יישא ריבית והפרשי הצמדה. הסכום יוכל להיות משולם בתשלומים או בתשלום אחד, והכל תוך התקופה הנזכרת. היה והסכום לא ישולם תוך התקופה של ששה חודשים, יעמוד בעינו פסק הדין שניתן על ידי בית המשפט המחוזי בנצרת ביום 1.12.05.

3 justices heard the case, and the ruling came on 4 January 2009.

Court
The Supreme Court, sitting as a court of civil appeals
Case
CA 2654/06
Opened
2006
Decided
4 January 2009
Length
2 pages

The panel

  • א' גרוניס
  • מ' נאור
  • א' חיות

This is how to cite the ruling.

ע"א 2654/06 שלמה יעקבי נ' נמימי השקעות בע"מ (4.1.2009)

The full text of the ruling, in the Hebrew the court gave it in.

בבית המשפט העליון

בשבתו כבית משפט לערעורים אזרחיים

ע"א 2654/06

בפני: כבוד השופט א' גרוניס · כבוד השופטת מ' נאור · כבוד השופטת א' חיות

המערער: שלמה יעקבי

נגד

המשיבה: נמימי השקעות בע"מ

ערעור על פסק הדין של בית המשפט המחוזי בנצרת בת.א. 508/05 מיום 1.12.05 שניתן ע"י כב' השופטת ד' מויאל

תאריך הישיבה: ד' בטבת התשס"ט (31.12.08)

בשם המערער: עו"ד ישי בוקריס

בשם המשיבה: עו"ד רונן פיין

פסק-דין

בעלי הדין הסכימו כי פסק הדין יינתן על דרך הפשרה, על פי סעיף 79א(א) לחוק בתי המשפט (נוסח משולב), התשמ"ד-1984. יצוין, כי בעלי הדין עצמם - המערער ומנהל המשיבה - נכחו באולם בית המשפט יחד עם פרקליטיהם בעת שניתנה ההסכמה. לאור טענות מסוימות שהועלו בערעור על ידי בא כוחו של המערער בנוגע לשולחו, הסברנו ישירות למערער והוא הסכים כי יינתן פסק דין של פשרה שיחייבו לשלם סכום כסף למשיבה תוך תקופה שתיקבע וכי היה והסכום לא ישולם יעמוד פסק הדין של בית המשפט המחוזי על כנו, משמע ביתו של המערער יועבר למשיבה [אכיפה של הסכם המכר] ובנוסף לכך יעמוד בתוקף החיוב הכספי שלגביו נפתח תיק הוצאה לפועל על ידי המשיבה.

לאחר בחינה של טענות הצדדים אנו פוסקים על דרך הפשרה כי על המערער לשלם למשיבה סכום של 475,000 ש"ח תוך ששה חודשים מעת המצאת פסק דין זה. הסכום הנזכר לא יישא ריבית והפרשי הצמדה. הסכום יוכל להיות משולם בתשלומים או בתשלום אחד, והכל תוך התקופה הנזכרת. היה והסכום לא ישולם תוך התקופה של ששה חודשים, יעמוד בעינו פסק הדין שניתן על ידי בית המשפט המחוזי בנצרת ביום 1.12.05.

אין צו להוצאות.

ניתן היום, ח' בטבת התשס"ט (4.1.2009).

שופטשופטתשופטת

Find the case on the Supreme Court's site

The court gave these rulings around the same time.

All Supreme Court rulings →

More tools