Skip to main content
Election 2026

Israel votes on Tuesday, 27 October

From the court's archiveCivil appeal

אלינה מנדלין נ' טיב טעם רשתות בע"מ

CA 7832/17 was decided on 2 February 2020.

The court's decision, in its own words.

המערערת תגיש טיעוניה לעניין גובה הגמול ושכר הטרחה עד ליום א', 16.2.2020. המשיבה תגיש טיעוניה עד ליום א', 1.3.2020. המערערת תהיה רשאית להגיב לטיעוני המשיבה עד ליום א' 8.3.2020.

3 justices heard the case, and the ruling came on 2 February 2020.

Court
The Supreme Court, sitting as a court of civil appeals
Case
CA 7832/17
Opened
2017
Decided
2 February 2020
Length
3 pages

The panel

  • נ' סולברג
  • ע' ברון
  • ע' גרוסקופף

This is how to cite the ruling.

ע"א 7832/17 אלינה מנדלין נ' טיב טעם רשתות בע"מ (2.2.2020)

The full text of the ruling, in the Hebrew the court gave it in.

בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט

לערעורים אזרחיים

ע"א 7832/17

לפני: כבוד השופט נ' סולברג · כבוד השופטת ע' ברון · כבוד השופט ע' גרוסקופף

המערערת: אלינה מנדלין

נגד

המשיבה: טיב טעם רשתות בע"מ

ערעור על פסק הדין של בית המשפט המחוזי מרכז בלוד מיום 7.7.2017 ועל החלטתו מיום 5.5.2017 בת"צ3962-02-14 שניתנו על ידי כב' השופטת אסתר שטמר

בשם המערערת: עו "ד חיים פינץ; עו"ד רועי קדם

בשם המשיבה: עו"ד עמרם גולן

פסק-דין

חלקי

1.לפנינו ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי מרכז בלוד (כב' השופטת אסתר שטמר) מיום 7.7.2017 בת"צ 3962-02-14, אשר דחה את בקשת המערערים לאישור תובענה כייצוגית נגד המשיבה (להלן: "בקשת האישור"), וכן ערעור על החלטתו מיום 5.5.2017 באותו הליך, אשר דחתה את בקשת המערערים למתן צו לגילוי ועיון במסמכים.

2.עניין בקשת האישור הוא הפרת חוק בניינים ציבוריים (מיתקני שתיה של מים צוננים), התשמ"ז-1986 (להלן: "החוק"); המערערת טענה כי המשיבה אינה מציבה מיתקני שתיה של מים צוננים במקום מרכזי ונראה לעין בבתי העסק שלה, לשימוש חופשי על ידי כלל לקוחותיה, וזאת בניגוד לחוק האמור בשילוב עם הוראות חקיקה נוספות. את הקבוצה הגדירה המערערת ככלל לקוחות המשיבה ב-7 השנים שקדמו להגשת הבקשה לאישור התובענה כייצוגית, אשר ערכו קניות בסניפי המשיבה ששטחם עולה על 350 מ"ר (להלן: "הקבוצה").

3.ביום 30.1.2020 התקיים בתר ערעור לפני כב' השופט עופר גרוסקופף. במסגרת הדיון הוצע לצדדים הסדר, אשר תוכנו כדלקמן:

א. פסק דינו של בית המשפט קמא מיום 7.7.2017 יבוטל.

ב. המשיבה תתחייב כי בתוך 60 יום ממועד מתן פסק דין בערעור יותקנו מיתקנים מצננים הכוללים מיכל מים מינרליים (להלן: "מיתקני מים צוננים") בכל סניפיה הקיימים, ללא קשר לגודלם, וכי כך תנהג גם ביחס לכל סניף עתידי שתפתח, יהיה גודלו אשר יהיה.

מיתקני המים הצוננים יוצבו ליד הקופה הראשית של סניפי המשיבה במקום גלוי ונגיש, ולחילופין, בסניפים בהם אין קופה ראשית, יוצבו מיתקני המים הצוננים ליד מעדניית הסניף במקום גלוי ונגיש.

מיתקני המים הצוננים יתוחזקו על ידי המשיבה באופן שוטף, תוך דאגה להחלפת מיכל המים מיד עם התכלותו, והיא תהיה אחראית לדאוג לניקיונם ולתקינותם. מיתקני המים הצוננים יצוידו בכוסות חד פעמיות.

ג. למען הסר ספק מובהר כי מיתקני המים הצוננים הנ"ל יותקנו בנוסף למיתקני השתיה ("קולרים") המותקנים בסניפי המשיבה בהתאם להודעה שמסרה לבית המשפט זה ביום 24.12.2019. המשיבה תדאג לתחזוקת מיתקני השתיה ("קולרים") במצב נקי ותקין, ותציידם באופן שוטף בכוסות חד פעמיות.

ד. הסדר זה יהווה פיצוי לקבוצה, וזאת בשים לב לכך שהתחייבות המשיבה במסגרת הסדר זה עולה על הנדרש ממנה על פי החוק (הן לעניין הוספת מיתקן מים צוננים בסניפים בהם מוצב כבר מיתקן שתיה, והן לעניין הצבת מיתקני מים צוננים בסניפים שגודלם אינו מחייב התקנת מיתקני שתיה לפי החוק).

ה. הצדדים יגישו טיעונים ביחס לגובה הגמול ושכר הטרחה אותם ראוי לפסוק למערערת ולבאי הכוח המייצגים. הגמול ושכר הטרחה ייקבע על ידי בית המשפט.

4.הצדדים נתנו הסכמתם להצעת בית המשפט, ואנו נותנים לה בזאת תוקף של פסק דין חלקי.

5.המערערת תגיש טיעוניה לעניין גובה הגמול ושכר הטרחה עד ליום א', 16.2.2020. המשיבה תגיש טיעוניה עד ליום א', 1.3.2020. המערערת תהיה רשאית להגיב לטיעוני המשיבה עד ליום א' 8.3.2020.

ניתן היום, ז' בשבט התש"ף (2.2.2020).

שופטשופטתשופט

Find the case on the Supreme Court's site

The court gave these rulings around the same time.

All Supreme Court rulings →

More tools