From the court's archiveCivil appeal
רחל בן נחום נ' נתן פרחי ואח'
CA 8184/18 was decided on 21 May 2020.
The court's decision, in its own words.
הערעור נדחה אפוא בזאת.
3 justices heard the case, and the ruling came on 21 May 2020.
- Court
- The Supreme Court, sitting as a court of civil appeals
- Case
- CA 8184/18
- Opened
- 2018
- Decided
- 21 May 2020
- Length
- 2 pages
The panel
- נ' סולברג
- ד' ברק-ארז
- ג' קרא
This is how to cite the ruling.
ע"א 8184/18 רחל בן נחום נ' נתן פרחי ואח' (21.5.2020)
The full text of the ruling, in the Hebrew the court gave it in.
בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט
לערעורים אזרחיים
ע"א 8184/18
לפני: כבוד השופט נ' סולברג · כבוד השופטת ד' ברק-ארז · כבוד השופט ג' קרא
המערערת: רחל בן נחום
נגד
המשיבים: 1. נתן פרחי · 2. יסתא השקעות בע"מ
ערעור על פסק הדין של בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו מיום 7.10.2018 בת"א 10758-12-16 שניתן על ידי כבוד השופטת י' בלכר
תאריך הישיבה: כ"ז באייר התש"פ (21.5.2020)
בשם המערערת: עו"ד נבות תל-צור; עו"ד אלרן דולב
בשם המשיב 1: עו"ד אייל רייף
בשם המשיבה 2: אין התייצבות
פסק-דין
השופט נ' סולברג:
בית המשפט המחוזי נעתר לתובענה לסעד הצהרתי שהגיש המשיב 1 על כך שהסכם מכר שנערך בין המשיב 1 לבין המערערת – בטל ומבוטל. ההכרזה על ביטול ההסכם נבעה מכך שההסכם בוטל ברבות השנים, לאחר שנזנח על-ידי הצדדים.
עוד הורה בית המשפט המחוזי על ביטול הערות אזהרה שנרשמו על הנכס מושא הסכם המכר לטובת המערערת והמשיבה 2.
הלכה למעשה, כך קבע בית המשפט המחוזי, אחיה של המערערת, מר דוד בלס, הוא אשר פעל ועודנו פועל כל העת בשמה, בקשר לכריתת הסכם המכר הנדון ובכל עניין אשר קשור בו ובביצועו, לרבות ההליכים המשפטיים. מר בלס יזם בשם המערערת הליך משפטי קודם, הגיש שם תצהיר, שעליו נחקר, וניהל את ההליך מטעמה. "נכון יותר לומר, כפי שאמנם מציג מה בלס את הדברים בתצהירו, כי הוא שהתקשר עם המבקש [המערער] לרכישת הנכס, באמצעות המשיבה [אחות, המערערת]" (פסקה 10 לפסק הדין של בית המשפט המחוזי). זהו מצב הדברים גם בדיון לפנינו בערעור.
בין שאר טענותיו בבית המשפט המחוזי, טען המערער כי יש להתנות את ביטול ההסכם בהשבת התמורה ששילם בגין הנכס. טענתו נדחתה.
במהלך הדיון לפנינו היום, ובסיומו, ציינו, כי נכונים דברי בית המשפט המחוזי על כך ש "ביטולו של הסכם גורר על פי דין זכות עקרונית להשבת התמורה שהתקבלה בגדרו" (פסקה 89). אכן, כך הדעת נותנת, והדין מחייב, בדרך כלל. אלא שגם זאת אמר בית המשפט המחוזי "שמר בלס לא הוכיח כלל את זכותו להשבה בנסיבות העניין, ולו רק מהטעם שלא הוכיח (גם זו הפעם) מהם הסכומים ששילם, אם בכלל, בתמורה לנכס דנן" (שם).
לאחר שמיעת טענות ב"כ הצדדים ומתן תשובות לשאלותינו, המלצנו בגמר הדיון למערערת לחזור בה מערעורה, תוך שציינו את זכותה לתבוע השבה במסגרת תביעה נפרדת שתוכל להגיש, ככל שתהיינה לה ראיות לביסוס תביעה שכזאת, מבלי שאנו נוקטים עמדה לגבי עניין זה, כשטענות הצדדים, בכלל זה טענת ההתיישנות, שמורות להם.
ב"כ המערערת שמע, שקל והודיע על הסכמה.
הערעור נדחה אפוא בזאת.
אין צו להוצאות.
ניתן היום, כ"ז באייר התש"פ (21.5.2020).
The court gave these rulings around the same time.
- ד"ר יעקב קרפ נ' אפריקה ישראל מגורים בע"מ ואח'CA 2587/20 · 21 May 2020
- ז'קלין ברודוויל נ' מלי דורוןCA 8655/19 · 21 May 2020
- דרור זוהר נ' פרקליטות המדינה- המחלקה להנחיית התובעים מוסמכי היועץ המשפטי לממשלה ואח'HCJ 1938/20 · 21 May 2020
- צאאב עדנאן איוב עצפור נ' מפקד כוחות צה"ל באיו"ש ואח'HCJ 2876/20 · 21 May 2020
- מחמד חטיב נ' יחידת הפיקוח המרכזית באיו"ש ואח'HCJ 7694/18 · 20 May 2020
- החברה המנהלת של קרן הגמלאות של חברי "דן" בע"מ נ' בית הדין הארצי לעבודה בירושלים ואח'HCJ 6639/19 · 20 May 2020