From the court's archiveCivil appeal
גיל לוי נ' חנן אברמוביץ ואח'
CA 8731/15 was decided on 29 January 2018.
The court's decision, in its own words.
הערעור מתקבל בשתי הנקודות שהוזכרו בדבר זכויות השכירות של המערער, והוא מוחזר לבית המשפט המחוזי כדי לקבוע את שיעור או שווי זכויות השכירות מהחברה. משיבים 2-1 יישאו בהוצאות ושכר טרחת המערער בערעור בסך של 18,000 ש"ח.
3 justices heard the case, and the ruling came on 29 January 2018.
- Court
- The Supreme Court, sitting as a court of civil appeals
- Case
- CA 8731/15
- Opened
- 2015
- Decided
- 29 January 2018
- Length
- 2 pages
The panel
- נ' הנדל
- נ' סולברג
- י' אלרון
This is how to cite the ruling.
ע"א 8731/15 גיל לוי נ' חנן אברמוביץ ואח' (29.1.2018)
The full text of the ruling, in the Hebrew the court gave it in.
בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט
לערעורים אזרחיים
ע"א 8731/15
לפני: כבוד השופט נ' הנדל · כבוד השופט נ' סולברג · כבוד השופט י' אלרון
המערער: גיל לוי
נגד
המשיבים: 1. חנן אברמוביץ · 2. מ.מ.ר גידולים חקלאיים בע"מ · 3. עו"ד איל ארנברג · 4. כונס הנכסים הרשמי
ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי תל אביב-יפו מיום 25.10.2015 בפר"ק 1182/98 שניתן על ידי כבוד הנשיא א' אורנשטיין
תאריך הישיבה: י"ג בשבט התשע"ח (29.01.2018)
בשם המערער: עו"ד יוסף כהן; עו"ד אילן שרקון
בשם המשיבים 2-1: עו"ד גד טיכו; עו"ד אלון קנטי
בשם המשיב 3: בעצמו
בשם המשיב 4: עו"ד ענבל קדמי-עברי
פסק-דין
השופט נ' הנדל:
1.מונח בפנינו ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו (פר"ק 1182/98, הנשיא א' אורנשטיין), בגדרו נידון ערעור על החלטת המנהל המיוחד בתביעת חוב שהוגשה על ידי המערער. פסק דינו של בית המשפט המחוזי הינו מפורט ומנומק, אך לאחר שמיעת הצדדים מצאנו לנכון לקבל את הערעור בשתי נקודות, תחת קביעותיו של בית המשפט המחוזי. האחת, כי המערער זכאי לשווי זכות השכירות והוא מהווה נושה של החברה (משיבה 2) בעניין זה. מסקנה זו נשענת על דחיית קביעתו של בית המשפט המחוזי לפיה בבוררות קודמת שהתנהלה בין הצדדים, נקבע כי אין למערער זכויות שכירות. ראשית, לא עולה כי הבורר פסק ממצא חד משמעי בנדון (ראו: פסקה 3.5 בדבר תיאור והכרה בזכויותיו של המערער ופסקה 3.6 לפסק הבורר). שנית, אף העובדות, על רקע זהות המעורבים, תומכות בתוצאה זו.
הנושא השני הדורש הכרעה הוא שוויין של זכויות אלה. בעניין זה מקובלת עלינו עמדת כונס הנכסים הרשמי לפיה יש להחזיר עניין זה להכרעת בית המשפט המחוזי. אין אנו סבורים כי ישנם נתונים דיים להכריע בנושא. בניסיון למנוע החזרת התיק לערכאה קמא, הצענו כי הצדדים יגיעו להסדר. אפשרות זו לא צלחה. לחלופין, הוצע כי נפסוק על דרך הפשרה לפי סעיף 79א לחוק בתי המשפט, התשמ"ד-1984. באי כוח הצדדים הסכימו לכך למעט בא כוח המשיבים 2-1, שהבהיר כי רצונו לקיים דיון רחב בסוגיה זו, אך ייתכן כי יסכים שבית המשפט המחוזי יפסוק בסוגיה על דרך הפשרה. סיום התיק נתון, כמובן, לשיקול דעתו של בית משפט קמא.
2.הערעור מתקבל בשתי הנקודות שהוזכרו בדבר זכויות השכירות של המערער, והוא מוחזר לבית המשפט המחוזי כדי לקבוע את שיעור או שווי זכויות השכירות מהחברה. משיבים 2-1 יישאו בהוצאות ושכר טרחת המערער בערעור בסך של 18,000 ש"ח.
ניתן היום, י"ג בשבט התשע"ח (29.1.2018).
The court gave these rulings around the same time.
- אילן ויטל (ויטהוף) נ' מטלפרס אינטרנשיונל בע"מCA 8238/16 · 29 January 2018
- ד"ר משה וינברג ושות', עורכי דין ונוטריונים נ' שמחה הולצברג ואח'CA 7208/16 · 29 January 2018
- יואב יעקובסון נ' נטלי זבגלסקיCA 2529/16 · 29 January 2018
- אוליב קרליבך בע"מ ואח' נ' נת"ע בע"מ ואח'CA 9498/16 · 29 January 2018
- מוחמד שרבג'י ואח' נ' המפקד הצבאי לאיזור הגדה המערביתHCJ 209/18 · 29 January 2018
- מחמוד בגדדי נ' שר הפנים ואח'HCJ 2371/17 · 29 January 2018