Skip to main content
Election 2026

Israel votes on Tuesday, 27 October

From the court's archiveCivil appeal

עוזי פייס נ' ע. שידר חברה קבלנית לבניין 1990 ואח'

CA 9092/02 was decided on 8 October 2003.

The court's decision, in its own words.

באי כוח בעלי הדין הסכימו כי נחייב את המערער בתשלום סכום נוסף למשיבים, שיהיה בין 5,000 $ לבין 25,000 $, וכי נפסוק את הסכום על דרך הפשרה לפי סעיף 79א(א) לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד-1984. באי כוח בעלי הדין טענו לפנינו בענין זה ואחרי שמיעת טענותיהם אנו פוסקים כי הסכום יהיה סכום השווה בשקלים ל- 5,000 $, לפי השער היציג היום.

3 justices heard the case, and the ruling came on 8 October 2003.

Court
The Supreme Court, sitting as a court of civil appeals
Case
CA 9092/02
Opened
2002
Decided
8 October 2003
Length
2 pages

The panel

  • יעקב טירקל
  • אדמונד לוי
  • מרים נאור

This is how to cite the ruling.

ע"א 9092/02 עוזי פייס נ' ע. שידר חברה קבלנית לבניין 1990 ואח' (8.10.2003)

The full text of the ruling, in the Hebrew the court gave it in.

בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט לערעורים אזרחיים

ע"א 9092/02

בפני: כבוד השופט י' טירקל · כבוד השופט א' א' לוי · כבוד השופטת מ' נאור

המערער: עוזי פייס

נגד

המשיבים: 1. ע. שידר חברה קבלנית לבניין 1990 · 2. יחזקאל עוזר

ערעור על פסק דין בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו בת.א. 1363/97 שניתן ביום 2.9.02 על ידי כבוד השופט א' סטרשנוב

תאריך הישיבה: י"ב בתשרי תשס" ד (8.10.03)

בשם המערער: עו"ד אבי וינרוט; עו"ד בועז אדלשטיין

בשם המשיבים: עו"ד יצחק ברורמן · עו"ד

א' וינרוט:

הגענו להסכמה עקרונית שלפיה יבוטל סעד האכיפה שפסק בית המשפט המחוזי, תבוטל הערת האזהרה והתשלום שפסק בית המשפט המחוזי ישאר בעינו כפיצוי מוסכם בגין ביטול סעד האכיפה. כמו כן ישאר בעינו החיוב בהוצאות המשפט. עוד ישלם המערער למשיבים סכום נוסף שאנו מסכימים כי בית המשפט יפסוק אותו על דרך הפשרה לפי סעיף 79א(א) לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד-1984, שיהיה בין 5,000 $ לבין 25,000 $.

עו"ד י' ברורמן: אני מסכים.

פסק-דין

1.על פי הסכמתם של באי כוח בעלי הדין אנו מבטלים את סעד האכיפה שפסק בית המשפט המחוזי נגד המערער ומורים לבטל את הערת האזהרה שנרשמה לטובת המשיבה מס' 1. סכום הפיצוי המוסכם שחייב בית המשפט המחוזי את המערער לשלם למשיב מס' 2, לרבות הריבית שפסק, יעמוד בעינו כפיצוי מוסכם עבור ביטול סעד האכיפה. כמו כן יעמוד בעינו החיוב בהוצאות משפט, לרבות שכר טרחת עורך דין ומע"מ, כפי שפסק.

2.באי כוח בעלי הדין הסכימו כי נחייב את המערער בתשלום סכום נוסף למשיבים, שיהיה בין 5,000 $ לבין 25,000 $, וכי נפסוק את הסכום על דרך הפשרה לפי סעיף 79א(א) לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד-1984. באי כוח בעלי הדין טענו לפנינו בענין זה ואחרי שמיעת טענותיהם אנו פוסקים כי הסכום יהיה סכום השווה בשקלים ל- 5,000 $, לפי השער היציג היום.

ניתן היום, י"ב בתשרי תשס"ד (8.10.03).

Find the case on the Supreme Court's site

The court gave these rulings around the same time.

All Supreme Court rulings →

More tools