Skip to main content
Election 2026

Israel votes on Tuesday, 27 October

From the court's archivePetition to the High Court of Justice

רבקה פופוביץ נ' הרב אליהו בן דהן מנהל בתי הדין הרבניים ואח'

HCJ 1207/01 was decided on 5 June 2001.

The court's decision, in its own words.

המהלכים שבהם נקטה העותרת הם בגדר שימוש לרעה בהליכים. לפיכך תשלם למשיבים שכר טרחת עו"ד בסך 5,000 ש"ח וכן תשלם הוצאות לאוצר המדינה בגין העתירה נגד המשיב מס' 1 בסך 5,000 ש"ח.

3 justices heard the case, and the ruling came on 5 June 2001.

Court
The Supreme Court, sitting as the High Court of Justice
Case
HCJ 1207/01
Opened
2001
Decided
5 June 2001
Length
2 pages

The panel

  • שלמה לוין
  • יעקב טירקל
  • אליעזר ריבלין

This is how to cite the ruling.

בג"ץ 1207/01 רבקה פופוביץ נ' הרב אליהו בן דהן מנהל בתי הדין הרבניים ואח' (5.6.2001)

The full text of the ruling, in the Hebrew the court gave it in.

ב בית המשפט העליון

בשבתו כבית משפט גבוה לצדק

בג"ץ 1207/01

בפני: כבוד המשנה לנשיא ש' לוין · כבוד השופט י' טירקל · כבוד השופט א' ריבלין

העותר: רבקה פופוביץ

נגד

המשיבים: 1. הרב אליהו בן דהן מנהל בתי הדין הרבניים · 2. מכון בית יעקב למורות · 3. מרכז בית יעקב · עתירה למתן צו על-תנאי · בשם · העותרת: דב פופוביץ · בשם · משיבים מס' 2 ו3-: עו"ד מ' י' ינובסקי

פסק-דין

1.בעקבות התדיינויות בין העותרת לבין המשיבים מס' 2 ו3- (להלן - "המשיבים") בערכאות בתי הדין לעבודה, שנמשכו שנים רבות, נתן בית הדין הארצי לעבודה פסק דין על דרך הפשרה בו נפסקו לעותרת פיצויי פיטורין. המשיבים שילמו לעותרת את הסכום שנפסק. העותרת חזרה והגישה תביעה נגד המשיבים, הפעם לבית הדין הרבני האזורי בירושלים, וטענה כי הסכימה לפשרה מחוסר ברירה. בית הדין הרבני האזורי, בפסק דינו מיום 2.3.01, דחה את תביעתה תוך שציין, בין היתר, כי "הטיעון לא מתקבל על הדעת, אינו ישר" ולפיכך "אין מקום לפתוח שוב בדיונים לאחר הפשרה שפסק ביה"ד הארצי לעבודה".

דעתה של העותרת לא נתקררה ובעתירתה לבית משפט זה מבקשת היא, ככל שניתן להבין את העתירה, לחדש את ההליכים בבית הדין הרבני. משנתבקשה להודיע, לאור התגובה המקדמית שהגישו המשיבים, אם עומדת היא על עתירתה או שהיא חוזרת בה ממנה, הודיעה כי "אפשר למחוק את המשיבים מס' 2 ו3-", אולם "להשאיר את העתירה פתוחה", נגד המשיב מס' 1 שהוא מנהל בתי הדין הרבניים, כדי "ליצור לחץ עליו".

2.לפיכך נמחקת העתירה נגד המשיבים על פי הסכמתה של העותרת. כמו כן נמחקת היא נגד המשיב מס' 1 מחוסר עילה.

המהלכים שבהם נקטה העותרת הם בגדר שימוש לרעה בהליכים. לפיכך תשלם למשיבים שכר טרחת עו"ד בסך 5,000 ש"ח וכן תשלם הוצאות לאוצר המדינה בגין העתירה נגד המשיב מס' 1 בסך 5,000 ש"ח.

ניתן היום, י"ד בסיון תשס"א (5.6.01).

Find the case on the Supreme Court's site

The court gave these rulings around the same time.

All Supreme Court rulings →

More tools