Skip to main content
Election 2026

Israel votes on Tuesday, 27 October

From the court's archivePetition to the High Court of Justice

עיריית כפר-סבא נ' מועצת הרבנות הראשית לישראל ואח'

HCJ 1220/19 was decided on 1 August 2019.

The court's decision, in its own words.

העתירה נדחית אפוא בזאת; אין צו להוצאות.

3 justices heard the case, and the ruling came on 1 August 2019.

Court
The Supreme Court, sitting as the High Court of Justice
Case
HCJ 1220/19
Opened
2019
Decided
1 August 2019
Length
2 pages

The panel

  • נ' סולברג
  • ע' ברון
  • א' שטיין

This is how to cite the ruling.

בג"ץ 1220/19 עיריית כפר-סבא נ' מועצת הרבנות הראשית לישראל ואח' (1.8.2019)

The full text of the ruling, in the Hebrew the court gave it in.

בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט

גבוה לצדק

בג"ץ 1220/19

לפני: כבוד השופט נ' סולברג · כבוד השופטת ע' ברון · כבוד השופט א' שטיין

העותרת: עיריית כפר-סבא

נגד

המשיבים: 1. מועצת הרבנות הראשית לישראל · 2. ראש לשכת הראשון לציון, הרב הראשי לישראל · 3. עו"ד הראל גולדברג, היועץ המשפטי לרבנות הראשית · 4. המועצה הדתית כפר-סבא · 5. הרב דוד אוחיון · 6. המשרד לשירותי דת · עתירה למתן צו על-תנאי ובקשה לצו ביניים

תאריך הישיבה: כ"ט בתמוז התשע"ט (1.8.2019)

בשם העותרת: עו"ד שי צפדיה; עו"ד שגיא טנא

בשם המשיבים 1-3: עו"ד דניאל מרקוס

בשם המשיבה 4: עו"ד משה שטרייכר; עו"ד אשר דל

בשם המשיבים 5-6: אין התייצובת

פסק-דין

השופט נ' סולברג:

עניינה של עתירה זו – השגותיה של העותרת, עיריית כפר סבא, בנוגע להחלטת המשיבה 1, מועצת הרבנות הראשית לישראל, לבטל את מינויו של הרב ראובן הילר כרב רושם נישואין בעיריית כפר סבא, ולמנות במקומו את הרב דוד אוחיון.

בגמר הדיון, בהמלצתנו, חזרה בה העותרת מעתירתה. נסביר בתמצית את הטעמים שביסוד המלצתנו.

לשיטת העותרת, החלטתה של מועצת הרבנות נגועה בפגמים שונים המצדיקים את ביטולה. בא כוחה פירט את הפגמים, והוסיף עליהם עוד, גם ב"כ המשיבה 4. בתמצית שבתמצית, טענו העותרת והמשיבה 4 להתקיימותם של הפגמים הבאים: ההחלטה התקבלה באופן שרירותי, מבלי שהתקיים דיון סדור; העדר הנמקה בהחלטה; אי-מתן זכות טיעון לעירייה ולמועצה הדתית של עיריית כפר סבא; תשתית עובדתית שאינה מספקת; הפעלת שיקולים שאינם ממין העניין, ותוך ניגוד אינטרסים; חוסר סבירות מהותית בהחלטה.

בתגובה המקדמית מטעם המשיבים 3-1 ובדברי באת כוחם בדיון היום נטען, כי דין העתירה להידחות, בהעדר עילה להתערבות בהחלטה למנות את הרב אוחיון. בתגובה נטען, בכתב ובעל-פה, כי מועצת הרבנות הראשית קיבלה את ההחלטה בהתאם לסמכותה המעוגנת בהוראת סעיף 2(6) לחוק הרבנות הראשית לישראל, התש"ם-1980, שלפיה אחד מתפקידיה של המועצה הוא "מתן כשירות לרב לכהן כרב רושם נישואין ומינוי רושמי נישואין מבין הרבנים שקיבלו כשירות כאמור". עוד נטען, כי בניגוד לטענת העותרת, ההחלטה התקבלה לאחר שהתקיימו מספר הצבעות של חברי המועצה – תחילה, פעם ופעמיים, במשאל טלפוני, לאחר מכן – בישיבת המועצה שבה נכחו 13 מתוך 15 חברי המועצה. כמו כן הובהר בתגובה, כי מינויו של הרב הילר לא הובא לאישור המועצה כדין, ועל כן הוא חסר תוקף. משכך, מינויו של הרב אוחיון התבצע בעת שבה לא כיהן רב רושם נישואין בכפר סבא, ובנסיבות אלו נתון למועצת הרבנות הראשית שיקול דעת רחב למנות רב כפי שנעשה. על רקע הדברים הללו, והדברים שאמרנו בדיון היום, לא מצאנו עילה מבוררת להתערבותנו.

העתירה נדחית אפוא בזאת; אין צו להוצאות.

ניתן היום, כ"ט בתמוז התשע"ט (1.8.2019).

שופטשופטתשופט

Find the case on the Supreme Court's site

The court gave these rulings around the same time.

All Supreme Court rulings →

More tools