Skip to main content
Election 2026

Israel votes on Tuesday, 27 October

From the court's archivePetition to the High Court of Justice

יעקב גורדון נ' מרכז גביה ואכיפה

HCJ 3732/18 was decided on 15 May 2018.

The court's decision, in its own words.

אשר על כן העתירה נדחית. משלא נתבקשה תגובת המשיב, אין צו להוצאות.

3 justices heard the case, and the ruling came on 15 May 2018.

Court
The Supreme Court, sitting as the High Court of Justice
Case
HCJ 3732/18
Opened
2018
Decided
15 May 2018
Length
2 pages

The panel

  • מ' מזוז
  • ג' קרא
  • י' אלרון

This is how to cite the ruling.

בג"ץ 3732/18 יעקב גורדון נ' מרכז גביה ואכיפה (15.5.2018)

The full text of the ruling, in the Hebrew the court gave it in.

בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט

גבוה לצדק

בג"ץ 3732/18

לפני: כבוד השופט מ' מזוז · כבוד השופט ג' קרא · כבוד השופט י' אלרון

העותר: יעקב גורדון

נגד

המשיב: מרכז גביה ואכיפה · עתירה למתן צו על תנאי

בשם העותר: בעצמו

בשם המשיב: עו"ד פרקליטות מדינה

פסק-דין

השופט מ' מזוז:

1.העותר הוא אסיר פלילי המרצה עונש מאסר שהושת עליו החל מיום 23.4.2017 והצפוי להסתיים בחודש ספטמבר 2018 (ריצוי מלא).

2.בשנת 2003 הורשע העותר בשורה של עבירות מרמה וזיוף ודינו נגזר ל עונש מאסר בפועל של 34 חודשים, קנס בסך 25,000 ₪ ומאסר מותנה ל- 18 חודשים, למשך 3 שנים. כן חייב את המערער בתשלום פיצוי למתלוננים בסך 102,000 ₪. ערעור ובקשת רשות ערעור שהגיש העותר נדחו (רע"פ 7954/04 גורדון נ' מדינת ישראל (28.9.04)). ככל שניתן להבין מהעתירה ונספחיה, משלא שילם העותר את הקנס שהושת עליו כאמור הומר לאחרונה הקנס במאסר של 5 חודשים, בצו מיוחד של בית המשפט לפי סעיף 129א ל חוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], תשמ"ב-1982 (להלן: החסד"פ).

3.עניינה של העתירה בבקשת העותר להורות למשיב על ביטול המאסר, ולחלופין לפרוס את תשלום הקנס.

4.ביום 25.2.2018 הגיש העותר עתירת אסיר לבית המשפט המחוזי מרכז-לוד בשבתו כבית משפט לעניינים מנהליים בבקשה לפריסת הקנס לתשלומים (עת"א 56384-02-18). בעתירתו טען העותר כי פנה למרכז לגביית קנסות ובקשתו לפריסה נדחתה, ומכאן העתירה נגד שירות בתי הסוהר. בתגובה מטעם שירות בתי הסוהר נטען כי מקומן של טענות העותר אינו בעתירה לפי סעיף 62א לפקודת בתי הסוהר [נוסח חדש], התשל"ב-1971, שכן עניינה של העתירה אינו נוגע לתנאי מאסרו או מעצרו של העותר. עוד נטען כי טענות העותר ראוי שיתבררו במסגרת פניה לפי חוק המרכז לגביית קנסות, אגרות והוצאות, התשנ"ה-1995, ועל העותר לפנות למרכז לגביית קנסות להסדרת עניינו, לרבות בהליך ערעור לבית משפט שלום בהתאם לסעיף 7ו לחוק זה. לאור האמור, נמחקה העתירה בהחלטת בית המשפט מיום 16.4.2018.

5.דין העתירה להידחות על הסף. פניה לבית משפט זה בשבתו כבית משפט גבוה לצדק אינה תחליף להליכי ערעור הקבועים בחוק בנוגע להחלטת בית משפט להמיר קנס במאסר (סעיף 129א לחסד"פ), או בנוגע להחלטות המרכז לגביית קנסות (סעיף 7ו לחוק המרכז לגביית קנסות), ואין לאפשר עקיפת הליכי הערעור הקבועים בחוק על ידי הגשת עתירה לבג"ץ.

6.אשר על כן העתירה נדחית. משלא נתבקשה תגובת המשיב, אין צו להוצאות.

ניתן היום, א' בסיון התשע"ח (15.5.2018).

שופטשופטשופט

Find the case on the Supreme Court's site

The court gave these rulings around the same time.

All Supreme Court rulings →

More tools