Skip to main content
Election 2026

Israel votes on Tuesday, 27 October

From the court's archivePetition to the High Court of Justice

ירון ראובן נ' בית המשפט לתעבורה בירושלים - כב' השופטת רות זוכוביצק ואח'

HCJ 5127/03 was decided on 11 June 2003.

The court's decision, in its own words.

העתירה נדחית על הסף.

3 justices heard the case, and the ruling came on 11 June 2003.

Court
The Supreme Court, sitting as the High Court of Justice
Case
HCJ 5127/03
Opened
2003
Decided
11 June 2003
Length
2 pages

The panel

  • אליעזר ריבלין
  • אדמונד לוי
  • אסתר חיות

This is how to cite the ruling.

בג"ץ 5127/03 ירון ראובן נ' בית המשפט לתעבורה בירושלים - כב' השופטת רות זוכוביצק ואח' (11.6.2003)

The full text of the ruling, in the Hebrew the court gave it in.

בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט גבוה לצדק

בג"ץ 5127/03

בפני: כבוד השופט א' א' לוי · כבוד השופטת א' חיות · כבוד השופט ס' ג'ובראן

העותר: ירון ראובן

נגד

המשיבים: 1. בית המשפט לתעבורה בירושלים - כב' השופטת רות זוכוביצק · 2. פרקליטות מחוז ירושלים · עתירה למתן צו על-תנאי וצו ביניים

בשם העותר: עו"ד מיכל קרסוצקי, עו"ד כהן חיים

פסק-דין

השופט א' א' לוי:

1.העותר עומד לדין בפני בית המשפט לתעבורה בירושלים (ת.ד. 2104/01). כתב האישום מייחס לו עבירה של גרם מוות ברשלנות, לפי סעיף 304 לחוק העונשין תשל"ז-1977 וסעיף 64 לפקודת התעבורה תשכ"א-1961, וכן עבירה של נהיגת רכב בדרך בקלות ראש או ברשלנות לפי 62(2) לפקודת התעבורה.

בתאריכים 13.3.03 ו-22.5.03 נתן בית המשפט לתעבורה בירושלים (כבוד השופטת זוכוביצקי) שתי החלטות בהן הותר למאשימה-המשיבה, לאחר תום פרשת התביעה ופרשת ההגנה, להזמין שני עדי הזמה, בוחני רכב, השוטר אליהו מזרחי ומר ניסים תקותהי'ל.

2.עניינה של עתירה זו הוא בבקשת העותר לבטל את שתי ההחלטות האמורות של בית המשפט לתעבורה. לטענתו, לא היה מקום לאפשר למשיבה לזמן עדים לאחר שהסתיימה פרשת ההגנה, הואיל והדבר כרוך בעיוות דין, ימנע מהעותר הליך הוגן, ואף קיים חשש "להטיית המשפט ולהשפעה שלילית על שיקול דעתו של בית המשפט" (בלשון העתירה).

3.סבורני כי דין העתירה להידחות על הסף. מדובר בהחלטות ביניים בהליך פלילי, אשר ככלל, הערעור עליהן אפשרי רק במסגרת הערעור על פסק הדין. אין לעקוף כלל זה על ידי הגשת עתירה לבית המשפט הגבוה לצדק. ההלכה בעניין זה ברורה, לאמור: "בית המשפט הגבוה לצדק לא יתערב בהליכים אזרחיים או פליליים לפני בתי המשפט הרגילים, אלא אם עולה טענה של העדר סמכות, או אם מתגלית תופעה קיצונית של שרירות בתחום שהוא מינהלי טהור" (ראו בג"צ 583/87 יהושע הלפרין נ' סגן נשיא בית המשפט המחוזי בירושלים ואח' פד"י מא(4), 683, 702; וכן בג"צ 6876/01, רם ברלאי נ' שופטת בית-משפט השלום בתל-אביב הגב' זיוה הדסי-הרמן, תק-על 2001(3), 340; בג"צ 1657/01 בריק נ' השופטת אבידע (טרם פורסם); בג"צ 398/83 אביטן נ' הרכב של שלושה שופטים ואח' פד "י לז (3), 471, 467; בג"צ 4318/95 מדינת ישראל נ' השופט פיזם, פד"י מט(3), 702, 704; בג"צ 6371/94 דרעי ואח' נ' בית המשפט המחוזי בירושלים ואח' פד"י מט(1) 133, 135).

העתירה שבפנינו אינה נמנית על אותם חריגים בהם יתערב בית משפט זה בהחלטות ביניים, ולפיכך, ומבלי להביע דעה לגופן של ההחלטות אשר ניתנו על ידי בית המשפט לתעבורה, דין העתירה להידחות על הסף. מטבע הדברים, יוכלו המשיבים להשמיע את השגותיהם כנגד אותן החלטות במסגרת הערעור על פסק הדין, ובלבד שתהיה בידם עילה לכך.

העתירה נדחית על הסף.

ניתן היום, י"א בסיון תשס"ג (11.6.2003).

שופט

Find the case on the Supreme Court's site

The court gave these rulings around the same time.

All Supreme Court rulings →

More tools