Skip to main content
Election 2026

Israel votes on Tuesday, 27 October

From the court's archivePetition to the High Court of Justice

אסמאעיל גמילה אבראהים שחאדה נ' שר הפנים-מדינת ישראל

HCJ 5298/06 was decided on 16 September 2007.

The court's decision, in its own words.

העתירה נדחית על הסף.

The ruling came on 16 September 2007.

Court
The Supreme Court
Case
HCJ 5298/06
Opened
2006
Decided
16 September 2007
Length
2 pages

This is how to cite the ruling.

בג"ץ 5298/06 אסמאעיל גמילה אבראהים שחאדה נ' שר הפנים-מדינת ישראל (16.9.2007)

The full text of the ruling, in the Hebrew the court gave it in.

פסק-דין

בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט גבוה לצדק

בג"ץ 5298/06

בפני:

כבוד השופטת א' פרוקצ'יה השופט א' רובינשטיין השופט ס' ג'ובראן

העותרים:

1.אסמאעיל גמילה אבראהים שחאדה

2.אחמד צאלח סעיד היג'אוי

נ ג ד

המשיב:

שר הפנים - מדינת ישראל

עתירה למתן צו על-תנאי וצו ביניים

בשם העותרים: עו"ד מוחמד פוקרא

בשם המשיב: עו"ד נטע אורן

פסק – דין

השופטת א' פרוקצ'יה:

1.עניינה של העתירה בבקשת העותרת 1 (להלן העותרת) אזרחית ישראלית, כי תאושר בקשתה לאיחוד משפחות עם בעלה, העותר 2 (להלן העותר).

2.העותרת היא אזרחית ישראלית מהיישוב טמרה. העותר הוא פלסטיני מאזור ג'נין, יליד שנת 1977. בני הזוג נישאו ביום 16.4.04, ומאז הם מתגוררים בבית הורי העותרת בטמרה. העותרת הגישה ביום 19.6.06 בקשה לאיחוד משפחות, אך בקשתה סורבה לאור הוראות חוק האזרחות והכניסה לישראל (הוראת שעה), התשס"ג-2003 (להלן – הוראת השעה). מכאן העתירה, כי בית המשפט יורה לשר הפנים להתיר לבני הזוג איחוד משפחה.

3.דין העתירה להידחות על הסף. על פי הוראת השעה, אין להתיר איחוד משפחות של בן זוג אזרח ישראל עם תושב איזור, למעט על פי חריגים המנויים בהוראת השעה על פי מתכונתה כיום. העותר אינו נכנס לאף אחד מן החריגים שבהוראת השעה, לרבות חריג הגיל, משטרם מלאו לו 35 שנים. בנסיבות אלה, ולאחר שחוקתיות הוראת השעה אושרה בבג"צ 7052/03 עדאלה נ' שר הפנים (תק על 2006(1) 1586), לא ניתן לסייע נכון לעת זו לבני הזוג בבקשתם לאיחוד משפחה. אם ובמידה שיחול שינוי בהסדר החקיקתי, יוכלו הם לפנות פעם נוספת בבקשה חדשה.

העתירה נדחית על הסף.

ניתן היום, ד' בתשרי תשס"ח (16.9.07).

שופטתשופטשופט

Find the case on the Supreme Court's site

The court gave these rulings around the same time.

All Supreme Court rulings →

More tools