From the court's archivePetition to the High Court of Justice
עבדאלרחמאן זיוד ואח' נ' ועדת המשנה לפיקוח על הבניה ואח'
HCJ 5303/97 was decided on 11 June 1998.
The court's decision, in its own words.
עם זאת מן הראוי יהיה לדחות את ביצוע צווי ההריסה. בהסכמת ב"כ המשיבים אנחנו מחליטים כי צווי ההריסה לא יבוצעו תוך 6 חודשים מהיום.
3 justices heard the case, and the ruling came on 11 June 1998.
- Court
- The Supreme Court
- Case
- HCJ 5303/97
- Opened
- 1997
- Decided
- 11 June 1998
- Length
- 2 pages
The panel
- יצחק זמיר
- דורית ביניש
- חנוך אריאל
This is how to cite the ruling.
בג"ץ 5303/97 עבדאלרחמאן זיוד ואח' נ' ועדת המשנה לפיקוח על הבניה ואח' (11.6.1998)
The full text of the ruling, in the Hebrew the court gave it in.
בבית המשפט העליון
בג"ץ 5303/97
בפני: כבוד השופט י' זמיר
כבוד השופטת ד' ביניש
כבוד השופט ח' אריאל
העותרים: 1. עבדאלרחמאן זיוד · 2. עבדאלגני זיוד
נגד
המשיבים: 1. ועדת המשנה לפיקוח על הבניה · ליד מועצת התכנון העליונה בגדה המערבית · 2. ועדת המשנה לתכנון מקומי · 3. מועצת התכנון העליונה בגדה המערבית · 4. מפקד כוחות צה"ל בגדה המערבית · עתירה למתן צו על-תנאי וצו ביניים · תאריך · הישיבה: י"ז בסיון תשנ"ח (11.6.98) · בשם · העותרים: עו"ד ת' ג'ובארין · בשם · המשיבים: עו"ד מלכיאל בלס
פסק-דין
שני העותרים הקימו בשנת 1996 שני בתים על אדמה חקלאית, הנמצאת בבעלותם, בתחום איסור בניה של כביש ראשי 66, ליד כפר תענך בנפת ג'נין, אך במרחק ניכר מן הכפר, ומן הצד השני של הכביש. הם לא ביקשו היתרי בניה, וכשנתגלה כי הם מקימים בתים שלא כדין, הוצאו נגדם צווי הפסקת עבודה. או אז פנו העותרים וביקשו היתרי בניה. הבקשות נדונו, בנוכחות ב"כ העותרים, בפני ועדת המשנה לפיקוח. הוועדה דחתה את הבקשות בשל טעמים שונים, בין היתר משום שמדובר באדמה חקלאית, שהבניה עליה אסורה לפי תכנית המיתאר החלה על המקום, ומשום שהבניה בוצעה בתחום איסור בניה של כביש ראשי לפי תכנית המיתאר האזורית לדרכים. בעקבות הדחייה של הבקשות הוצאו צווי הריסה נגד שני הבתים. לאחר מכן פנו העותרים אל וועדת המשנה לתכנון מקומי והגישו בקשה לאישור תכנית מפורטת שתאפשר להם לקבל היתרים לשני הבתים שנבנו. אך הועדה דחתה את הבקשות. בין היתר צויין בהחלטת הועדה כי התכנית מתייחסת לשטח המנותק מכפר תענך, הנמצא מעבר לכביש, ללא רצף תכנוני עם הכפר, ואין הצדקה לאשר את התכנית בשל שיקולים תכנוניים. כעת מבקשים העותרים כי נורה למשיבים לאשר את התכנית המפורטת ולאסור על הריסת שני הבתים. קראנו ושמענו את טענת העותרים. אך העותרים מעלים טענות שכבר נדונו לא פעם ונדחו לא פעם על ידי בית המשפט. מבחינה משפטית אין בפנינו עילה לומר כי החלטות הוועדות, זו המצווה על הריסת הבתים וזו הדוחה את התכנית המפורטת, לוקות בחוסר חוקיות המצדיק ביטולן על ידי בית המשפט. לפיכך החלטנו לדחות את העתירה.
עם זאת מן הראוי יהיה לדחות את ביצוע צווי ההריסה. בהסכמת ב"כ המשיבים אנחנו מחליטים כי צווי ההריסה לא יבוצעו תוך 6 חודשים מהיום.
ניתן היום, י"ז בסיון תשנ"ח (11.6.98).
The court gave these rulings around the same time.
- אנגל דב נ' בנק לה סלCA 2221/98 · 15 June 1998
- מדינת ישראל נ' וועדת השיחרוריםHCJ 3090/98 · 11 June 1998
- סנ"צ שרצקי יערי,ד"ר נ' המפקח הכללי של משטרת ישראלHCJ 2463/97 · 11 June 1998
- כאיד ג'יאד אלסלאמין נ' חברת החשמל לישראל בע"מ ואח'CA 9031/96 · 11 June 1998
- קו שרותי רפואה בע"מ נ' המנהל הכללי של משרד הבריאותHCJ 5456/97 · 11 June 1998
- רם דורון,עו"ד,יו"ר ועד שכונת רמת פולג נ' שר הבינוי והשיכוןHCJ 715/96 · 11 June 1998