Skip to main content
Election 2026

Israel votes on Tuesday, 27 October

From the court's archivePetition to the High Court of Justice

פנינה בהרי ואח' נ' שר הכלכלה ואח'

HCJ 5588/16 was decided on 3 April 2017.

The court's decision, in its own words.

בשולי הדברים, אך לא למעלה מן הצורך, נעיר כי מן הראוי היה שהטיפול בענייני פירוקה של אגודת יעל לא ייארך פרק זמן כה רב, ובפרט בהתחשב בכך שצו הפירוק ניתן לפני כארבע וחצי שנים (בחודש אוקטובר 2012), ואנו תיקווה שהאמור לעיל יביא את הטיפול בפירוק האגודה לישורת הסופית.

3 justices heard the case, and the ruling came on 3 April 2017.

Court
The Supreme Court, sitting as the High Court of Justice
Case
HCJ 5588/16
Opened
2016
Decided
3 April 2017
Length
2 pages

The panel

  • י' דנציגר
  • י' עמית
  • ע' ברון

This is how to cite the ruling.

בג"ץ 5588/16 פנינה בהרי ואח' נ' שר הכלכלה ואח' (3.4.2017)

The full text of the ruling, in the Hebrew the court gave it in.

בבית המשפט העליון בשבתו

כבית משפט גבוה לצדק

בג"ץ 5588/16

לפני: כבוד השופט י' דנציגר · כבוד השופט י' עמית · כבוד השופטת ע' ברון

העותרים: 1. פנינה בהרי · 2. דן ברליצהיימר

נגד

המשיבים: 1. שר הכלכלה · 2. מירון הכהן עו"ד, רשם האגודות השיתופיות · 3. שלמה טופז, עו"ד, מפרק · עתירה למתן צו על תנאי

תאריך הישיבה: ז' בניסן תשע"ז (3.4.2017)

בשם העותרים: עו"ד אברהם מולכו

בשם המשיבים 2-1: עו"ד ליאורה וייס-בנסקי

פסק-דין

השופט י' דנציגר:

מתגובתם המקדמית של המשיבים 2-1, שתאריכה 21.8.2016, עולה כי המשיב 2 הסכים לאפשר לעותרים להגיש עמדה נוספת בכתב ביחס להמשך מילוי תפקיד המפרק על ידי עו"ד שלמה טופז וביחס לאפשרות העברת תיק הפירוק לכונס הנכסים הרשמי. המשיב 2 אף הודיע כי הוא נכון לשקול קיום דיון לפניו, שבמסגרתו יוכלו העותרים להעלות טענותיהם בעניינים דנן.

בפתח הדיון שלפנינו מסר לנו בא כוח העותרים, עו"ד מולכו, כי מרשיו אינם עומדים על קיום דיון לפני המשיב 2 או על השלמת טיעון נוסף. באת כוח המשיבים הודיעה כי החלטת המשיב 2 תינתן מיד לאחר חופשת הפסח.

נוכח כל האמור לעיל המלצנו לעותרים למשוך עתירתם והם קיבלו המלצתנו. העתירה נמחקת איפוא. אין צו להוצאות.

בשולי הדברים, אך לא למעלה מן הצורך, נעיר כי מן הראוי היה שהטיפול בענייני פירוקה של אגודת יעל לא ייארך פרק זמן כה רב, ובפרט בהתחשב בכך שצו הפירוק ניתן לפני כארבע וחצי שנים (בחודש אוקטובר 2012), ואנו תיקווה שהאמור לעיל יביא את הטיפול בפירוק האגודה לישורת הסופית.

ניתן היום, ז' בניסן התשע"ז (3.4.2017).

Find the case on the Supreme Court's site

The court gave these rulings around the same time.

All Supreme Court rulings →

More tools