From the court's archivePetition to the High Court of Justice
מחמד אבראהים מוחמד עלי אבו קוייק נ' המפקד הצבאי ואח'
HCJ 589/19 was decided on 30 January 2019.
The court's decision, in its own words.
למזכירות: להעביר העתק החלטה זו לשב"ס.
3 justices heard the case, and the ruling came on 30 January 2019.
- Court
- The Supreme Court, sitting as the High Court of Justice
- Case
- HCJ 589/19
- Opened
- 2019
- Decided
- 30 January 2019
- Length
- 2 pages
The panel
- י' עמית
- ע' ברון
- י' וילנר
This is how to cite the ruling.
בג"ץ 589/19 מחמד אבראהים מוחמד עלי אבו קוייק נ' המפקד הצבאי ואח' (30.1.2019)
The full text of the ruling, in the Hebrew the court gave it in.
בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט
גבוה לצדק
בג"ץ 589/19
לפני: כבוד השופט י' עמית · כבוד השופטת ע' ברון · כבוד השופטת י' וילנר
העותר: מחמד אבראהים מוחמד עלי אבו קוייק
נגד
המשיבים: 1. המפקד הצבאי · 2. בית המשפט הצבאי לערעורים · עתירה למתן צו על תנאי
תאריך הישיבה: כ"ד בשבט התשע"ט (30.01.2019)
בשם העותר: עו"ד ח'ליל זאהר ועו"ד גאד קדמאני
בשם המשיבים: עו"ד פנחס גורט
פסק-דין
1.העותר, יליד 1999, תושב עין אום שראיט שברמאללה, נעצר ביום 6.10.2017 בחשד לפגיעה בביטחון האזור ולסחר בנשק, והושם במעצר מנהלי ביום 15.10.2017. העתירה מופנית כנגד צו המעצר המנהלי השלישי ברציפות שהוצא כנגדו, המורה על המשך מעצרו המנהלי לארבעה חודשים מיום 4.10.2018 ועד ליום 3.2.2019.
2.לאחר דיון במעמד הצדדים, בהסכמת בא כוח העותר, עיינו בחומר החסוי ושמענו הסברים מפי גורמי הביטחון. נחה דעתנו כי נשקפת סכנה מן העותר, וכי יש בסיס לאמור בפרפרזה הגלויה בתגובת המשיבים ולפיה העותר "הוא סוחר באמל"ח, כי התבטא בצורה קיצונית בפייסבוק, וכי הוא חשוד בפעילות טרור צבאית נגד מדינת ישראל".
לא ראינו אפוא מקום להתערב בהחלטת המפקד הצבאי ולא מצאנו כי נפל פגם בהכרעות בתי המשפט הצבאיים בעניינו של העותר, לאור המסוכנות הנשקפת מהעותר לשלום הציבור ובטחונו.
3.רשמנו לפנינו הצהרת המשיב כי בדעתו להאריך את הצו המנהלי לתקופה נוספת של 4 חודשים, וכי ככל שלא יתקבל מידע בטחוני שלילי חדש לגבי העותר ולא ישתנו הנסיבות, אין בדעתו להאריך את הצו המנהלי מעבר לכך.
4.אשר על כן, העתירה נדחית.
5.בשולי הדברים, אך לא בחשיבותם.
בא כוחו של העותר, הביא בפנינו את תלונתו של העותר על אודות הנסיעה הטראומטית מקציעות עד לכלא רמלה, משם הובא היום לבית המשפט. לדברי העותר, רכב "הפוסטה" בה הובא יחד עם 23 עצורים נוספים, עצר בדרכו בבית הכלא אוהלי קידר למשך 5 שעות, כאשר כל אותו זמן שהו האסירים/העצורים ברכב, מבלי לרדת ומבלי שנתאפשר להם להתפנות לשירותים. לדברי העותר, אחד האסירים התעלף ברכב וקיבל טיפול רפואי רק לאחר חצי שעה.
אנו מבקשים כי תלונתו של העותר תיבדק ותתוחקר על ידי הגורמים המוסמכים בשב"ס, וכי תגובת השב"ס תוגש לתיק בית המשפט תוך 14 יום.
למזכירות: להעביר העתק החלטה זו לשב"ס.
ניתן היום, כ"ד בשבט התשע"ט (30.1.2019), בנוכחות הצדדים.
The court gave these rulings around the same time.
- פקיד שומה תל אביב 3 ואח' נ' רוני לרנר ואח'CA 836/17 · 30 January 2019
- סרגי בוצ'רניקוב ואח' נ' שר הפניםHCJ 5990/17 · 30 January 2019
- אמיר מחמד סעיד אשתיה נ' שירות הביטחון כלליHCJ 739/19 · 30 January 2019
- אולג סיידרוב ואח' נ' בית הדין הארצי לעבודה בירושלים ואח'HCJ 8040/18 · 30 January 2019
- עיריית כפר סבא נ' בנימין טבצ'ניק ואח'LCA 7059/18 · 29 January 2019
- רדא ענבוסי ואח' נ' שרת המשפטים ואח'HCJ 657/19 · 29 January 2019