Skip to main content
Election 2026

Israel votes on Tuesday, 27 October

From the court's archivePetition to the High Court of Justice

עימאד מוחמד כיסוואני נ' יחידת הפיקוח המרכזית באיו"ש ואח'

HCJ 6323/18 was decided on 4 November 2019.

The court's decision, in its own words.

התוצאה היא שאנו מורים על מחיקת העתירה. בנסיבות העניין, אין צו להוצאות.

3 justices heard the case, and the ruling came on 4 November 2019.

Court
The Supreme Court, sitting as the High Court of Justice
Case
HCJ 6323/18
Opened
2018
Decided
4 November 2019
Length
2 pages

The panel

  • נ' הנדל
  • ד' מינץ
  • י' וילנר

This is how to cite the ruling.

בג"ץ 6323/18 עימאד מוחמד כיסוואני נ' יחידת הפיקוח המרכזית באיו"ש ואח' (4.11.2019)

The full text of the ruling, in the Hebrew the court gave it in.

בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט

גבוה לצדק

בג"ץ 6323/18

לפני: כבוד השופט נ' הנדל · כבוד השופט ד' מינץ · כבוד השופטת י' וילנר

העותר: עימאד מוחמד כיסוואני

נגד

המשיבים: 1. יחידת הפיקוח המרכזית באיו"ש · 2. ועדת המשנה לפיקוח על הבניה באיו"ש · 3. קמ"ט תחבורה ומע"צ באיו"ש · 4. ראש המנהל האזרחי · עתירה למתן צו על-תנאי ולמתן צו ביניים

בשם העותר: עו"ד סלימאן שאהין

בשם המשיבים: עו"ד קובי עבדי

פסק-דין

השופט ד' מינץ:

עניינה של העתירה בבקשת העותר לחייב את המשיבים בהשבת טובין שהוחרמו מתחנה למילוי סולר אשר העותר טוען כי היא בחזקתו. עוד ביקש העותר במסגרת עתירתו לחייב את המשיבים לדון בערר על דחיית בקשה להיתר בנייה בתיקי בנייה בלתי חוקית ולאפשר לו למצות את ההליכים התכנוניים והמשפטיים על פי דין.

מתגובתם המקדמית של המשיבים מיום 25.10.2019 עולה כי לאחר בחינת עניינו של העותר בשנית, הוחלט על ידי גורמי המשיבים כי הטובין מושא העתירה יושבו לעותר. זאת, בתנאי שהעותר יתחייב כי תוך שנתיים מיום שחרור הטובין על ידי המשיבים, לא ישמשו אלו לעשיית כל עבירה מסוג העבירה שבה נחשד העותר ובגינה נתפסו הטובין האמורים.

באשר לראש השני של העתירה, הודיעו המשיבים כי הוחלט ליתן לעותר שהות בת 30 ימים להגשת ערר, ככל שברצונו לעשות כן. המשיבים הבהירו כי ככל שיוגש ערר כאמור, לא תתבצענה פעילות הריסה עד למתן החלטה. כמו כן, המשיבים ציינו כי ככל שתוגש על ידי העותר תכנית מפורטת למתן היתר בנייה, זו תיבחן על ידי המשיבים ולא תתבצענה פעולות אכיפה נגד הבינוי עד למתן החלטה בעניינה של התכנית.

נוכח תגובת המשיבים לעתירה, נתבקש בא-כוח העותר להודיע האם הוא עומד על העתירה. בהודעה מיום 4.11.2019 הודיע בא-כוח העותר כי עקרונית הוא מסכים למחיקת העתירה, אך ביקש לכלול בהסדר המוסכם סעיף לפיו תימסר לו התראה בכתב שבעה ימים מראש טרם ביצוע פעולות אכיפה בלתי הפיכות.

בנסיבות אלה, עולה כי העתירה מיצתה עצמה ואין עוד טעם להותירה תלויה ועומדת. אין צריך לומר כי חזקה אם יוחלט על ביצוע פעולות אכיפה בלתי הפיכות, יודיעו על כך המשיבים לעותר פרק זמן סביר לפני ביצוען.

התוצאה היא שאנו מורים על מחיקת העתירה. בנסיבות העניין, אין צו להוצאות.

ניתן היום, ו' בחשון התש"פ (4.11.2019).

שופטשופטשופטת

Find the case on the Supreme Court's site

The court gave these rulings around the same time.

All Supreme Court rulings →

More tools