Skip to main content
Election 2026

Israel votes on Tuesday, 27 October

From the court's archivePetition to the High Court of Justice

עמי כהן ואח' נ' שר הפנים, ח"כ מאיר שטרית ואח'

HCJ 6791/07 was decided on 19 November 2007.

The court's decision, in its own words.

אשר על כן העתירה נדחית.

3 justices heard the case, and the ruling came on 19 November 2007.

Court
The Supreme Court, sitting as the High Court of Justice
Case
HCJ 6791/07
Opened
2007
Decided
19 November 2007
Length
2 pages

The panel

  • ד' ביניש
  • ע' ארבל
  • י' דנציגר

This is how to cite the ruling.

בג"ץ 6791/07 עמי כהן ואח' נ' שר הפנים, ח"כ מאיר שטרית ואח' (19.11.2007)

The full text of the ruling, in the Hebrew the court gave it in.

בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט גבוה

לצדק

בג"ץ 6791/07

בפני: כבוד הנשיאה ד' ביניש · כבוד השופטת ע' ארבל · כבוד השופט י' דנציגר

העותרים: 1. עמי כהן · 2. יאיר דהן

נגד

המשיבים: 1. שר הפנים, ח"כ מאיר שטרית · 2. דוד חרמש ,יו"ר ועדת החקירה · 3. מיכאל בלום , חברת ועדת החקירה · 4. אילן בן עדי, חבר ועדת החקירה · עתירה למתן צו על תנאי וצו ביניים

תאריך הישיבה: ט' בכסלו התשס"ח (19.11.2007)

בשם העותרים: עו"ד יצחק כהן

בשם המשיבים: עו"ד אבינעם סגל-אלעד

פסק-דין

העתירה מופנית כנגד מסקנות ועדת חקירה שהוקמה על ידי שר הפנים בהתאם לסעיף 144 לפקודת העיריות [נוסח חדש] לבחינת תיפקוד ראש העיריה וחברי מועצת העיר באופקים.

הסעד המבוקש מבוסס על טענת העותרים – מזכיר העיריה וגזבר העיריה – כי הוועדה קבעה לגביהם ממצאים ומסקנות ביחס לתיפקודם בלא שניתנה להם הזדמנות נאותה להגיב על המיוחס להם בוועדת החקירה שהטילה ספק בכישוריהם למלא את תפקידיהם במצבה הקשה של העיריה.

בא-כוח המדינה הודיע כי בשלב זה אין בכוונת המשיב או מי מטעמו, יושב-ראש הוועדה הקרואה שנתמנה לניהול העיריה במקום ראש העיר, לנקוט בצעדים כנגד העותרים על יסוד ממצאי הדו"ח כפי שהם עומדים כיום. על פי טענת המשיבים התייחסותה של הוועדה לשני נושאי התפקידים המרכזיים שמונו על ידי ראש העיר היתה בלתי נמנעת בעת שנבחן תיפקודו ותיפקוד מועצת העיריה, אך המשיבים ערים לכך שהעותרים לא הופיעו בפני הוועדה כמי שעומדים לביקורת ולהמלצות, ולכן לא ניתנה להם הזדמנות נאותה להשמיע טענות בטרם ינקטו אמצעים להרחקתם מתפקידם. לפיכך, רשמנו לפנינו את הודעת בא-כוח המדינה כי לשיטתו אין מדובר בהמלצה מחייבת כלפי העותרים ואם תהיה כוונה להחליף את העותרים בגזבר ומזכיר אחר, יתקיים הליך של שימוע כהלכתו ויבדקו כל טענותיהם כנגד המסקנות בדו"ח המתייחסות אליהם.

בנסיבות אלה איננו רואים כי יש בידינו להתערב ולהעניק לעותרים את הסעד המבוקש, של התערבות במסקנות ועדת החקירה. עניינם של העותרים בא על פתרונו בעמדה המוצהרת של בא-כוח המשיב ואין העתירה מגלה עילה למתן סעד.

אשר על כן העתירה נדחית.

ניתן היום, ט' בכסלו התשס"ח (19.11.2007), בפני באי-כוח

הצדדים.

הנשיאהשופט

Find the case on the Supreme Court's site

The court gave these rulings around the same time.

All Supreme Court rulings →

More tools