Skip to main content
Election 2026

Israel votes on Tuesday, 27 October

From the court's archivePetition to the High Court of Justice

ד"ר שפיק מרעי - עו"ד ואח' נ' השר לביטחון פנים - מר דיכטר אבי ואח'

HCJ 7702/07 was decided on 10 September 2007.

The court's decision, in its own words.

בעתירה אין זכר לכך שנעשתה פנייה למשיבים. כנראה שלא הייתה כלל פנייה למשיבים, שהרי העתירה הוגשה יום אחד בלבד לאחר פרסום הידיעות בתקשורת. אף אם נעשתה פנייה לרשויות בוודאי שהמשיבים לא חיכו לתשובה טרם הגשת עתירתם. תחת לפנות למשיבים תחילה ולחכות זמן סביר עד למתן תשובה, בחרו העותרים לעשות קיצור דרך. הם אצו-רצו לבית המשפט בלא שעשו ניסיון למצות את ההליכים. משהעותרים לא פעלו כפי שחייבים היו לעשות, דין עתירתם להידחות על הסף וכך מוחלט.

3 justices heard the case, and the ruling came on 10 September 2007.

Court
The Supreme Court
Case
HCJ 7702/07
Opened
2007
Decided
10 September 2007
Length
2 pages

The panel

  • א' גרוניס
  • מ' נאור
  • ח' מלצר

This is how to cite the ruling.

בג"ץ 7702/07 ד"ר שפיק מרעי - עו"ד ואח' נ' השר לביטחון פנים - מר דיכטר אבי ואח' (10.9.2007)

The full text of the ruling, in the Hebrew the court gave it in.

בבית המשפט העליון

בג"ץ 7702/07

בפני: כבוד השופט א' גרוניס · כבוד השופטת מ' נאור · כבוד השופט ח' מלצר

העותרים: 1. ד"ר שפיק מרעי - עו"ד · 2. עו"ד סמיר זידאן

נגד

המשיבים: 1. השר לביטחון פנים - מר דיכטר אבי · 2. ממשלת ישראל · 3. היועץ המשפטי לממשלה · 4. שר הפנים - מר מאיר שטרית · עתירה למתן צו על-תנאי ולצו ביניים

בשם העותרים: בעצמם

פסק-דין

השופט א' גרוניס

1.מן העתירה ומנספחיה עולה כי משלחת של אנשי דת דרוזים מישראל מבקרת בימים אלה בסוריה. בעתירה, שהוגשה היום, 10.9.07, מלינים העותרים, שכנראה מתיימרים לפעול כעותרים ציבוריים, על כוונה לחקור את אנשי הדת עם שובם ארצה וכן על כך שנושא הביקורים בסוריה של ישראלים בני העדה הדרוזית לא הוסדר בחקיקה. העתירה סומכת על שתי ידיעות שהתפרסמו בתקשורת ביום אתמול, 9.9.07.

2.בעתירה אין זכר לכך שנעשתה פנייה למשיבים. כנראה שלא הייתה כלל פנייה למשיבים, שהרי העתירה הוגשה יום אחד בלבד לאחר פרסום הידיעות בתקשורת. אף אם נעשתה פנייה לרשויות בוודאי שהמשיבים לא חיכו לתשובה טרם הגשת עתירתם. תחת לפנות למשיבים תחילה ולחכות זמן סביר עד למתן תשובה, בחרו העותרים לעשות קיצור דרך. הם אצו-רצו לבית המשפט בלא שעשו ניסיון למצות את ההליכים. משהעותרים לא פעלו כפי שחייבים היו לעשות, דין עתירתם להידחות על הסף וכך מוחלט.

ניתן היום, כ"ז באלול התשס"ז (10.9.07).

שופטשופטתשופט

Find the case on the Supreme Court's site

The court gave these rulings around the same time.

All Supreme Court rulings →

More tools