Skip to main content
Election 2026

Israel votes on Tuesday, 27 October

From the court's archivePetition to the High Court of Justice

בתראי רבינא נ' משרד הפנים ואח'

HCJ 7850/12 was decided on 19 September 2016.

The court's decision, in its own words.

בנסיבות העניין, ובשים לב להחלטת המשיבים, הגעתי לכלל מסקנה כי העתירה מיצתה את עצמה ודינה להימחק. לא יהיה צו להוצאות.

3 justices heard the case, and the ruling came on 19 September 2016.

Court
The Supreme Court, sitting as the High Court of Justice
Case
HCJ 7850/12
Opened
2012
Decided
19 September 2016
Length
2 pages

The panel

  • מ' נאור
  • צ' זילברטל
  • נ' סולברג

This is how to cite the ruling.

בג"ץ 7850/12 בתראי רבינא נ' משרד הפנים ואח' (19.9.2016)

The full text of the ruling, in the Hebrew the court gave it in.

בבית המשפט העליון

בשבתו כבית משפט גבוה לצדק

בג"ץ 7850/12

לפני: כבוד הנשיאה מ' נאור · כבוד השופט צ' זילברטל · כבוד השופט נ' סולברג

העותרת: בתראי רבינא

נגד

המשיבים: 1. משרד הפנים · 2. מערך הגיור במשרד ראש הממשלה · הודעה מטעם המשיבים מיום 6.9.2016 · תגובת העותרת מיום 8.9.2016 · בשם העותרת: עו"ד ד"ר תיאודור שוורצברג · בשם המשיבים: עו"ד רועי שויקה

פסק-דין

הנשיאה מ' נאור:

1.עניינה של העתירה שלפנינו בבקשת העותרת כי יינתן לה מעמד מכוח חוק השבות, התש"י-1950 לנוכח גיור שעברה בקהילה אורתודוכסית שלא במסגרת הגיור הממלכתי.

2.ביום 22.4.2013 הוחלט על השהיית הטיפול בעתירה עד למתן פסק הדין בבג"ץ 7625/06 רגצ'ובה נ' משרד הפנים, אשר עסק בסוגיה העקרונית של הכרה בהליך גיור בקהילה אורתודוכסית שלא במסגרת מערך הגיור הממלכתי. פסק הדין הנזכר ניתן ביום 31.3.2016, וביום 5.4.2016 הוריתי לצדדים להודיע מה עמדתם בעניין ההליך שלפנינו.

3.בתגובתם מיום 4.5.2016 ציינו המשיבים כי חוק השבות חל על עניינה של העותרת וכי היא התגיירה במסגרת קהילה יהודית מוכרת, וביקשו לערוך לה שימוע. ביום 6.9.2016 עדכנו המשיבים כי בהמשך לשימוע שנערך לעותרת החליטו להעניק לה תעודת עולה מכוח חוק השבות. בתגובתה מיום 8.9.2016 עמדה העותרת על כך שיינתן תוקף של פסק דין לעמדתה לפיה היא "מסכימה לקבל מעמד עולה" ובנוסף "זכאית לקבל אזרחות ישראלית ולהיות מוכרת כיהודיה".

4.בנסיבות העניין, ובשים לב להחלטת המשיבים, הגעתי לכלל מסקנה כי העתירה מיצתה את עצמה ודינה להימחק. לא יהיה צו להוצאות.

ניתן היום, ט"ז באלול התשע"ו (19.9.2016).

הנשיאה

Find the case on the Supreme Court's site

The court gave these rulings around the same time.

All Supreme Court rulings →

More tools