Skip to main content
Election 2026

Israel votes on Tuesday, 27 October

From the court's archivePetition to the High Court of Justice

עלאא עבד אלחלים ח'טיב ואח' נ' שר הפנים ואח'

HCJ 8133/06 was decided on 16 May 2007.

The court's decision, in its own words.

העתירה נדחית איפוא. צו הביניים מיום 19.12.06, שאסר על הרחקתו של העותר, מבוטל.

3 justices heard the case, and the ruling came on 16 May 2007.

Court
The Supreme Court, sitting as the High Court of Justice
Case
HCJ 8133/06
Opened
2006
Decided
16 May 2007
Length
2 pages

The panel

  • א' א' לוי
  • מ' נאור
  • ד' ברלינר

This is how to cite the ruling.

בג"ץ 8133/06 עלאא עבד אלחלים ח'טיב ואח' נ' שר הפנים ואח' (16.5.2007)

The full text of the ruling, in the Hebrew the court gave it in.

בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט גבוה

לצדק

בג"ץ 8133/06

בפני: כבוד השופט א' א' לוי · כבוד השופטת מ' נאור · כבוד השופטת ד' ברלינר

העותרים: 1. עלאא עבד אלחלים ח'טיב · 2. באסמה אחמד ח'טיב

נגד

המשיבים: 1. שר הפנים · 2. מדינת ישראל-משרד הפנים · 3. מנהל מינהל האוכלוסין · עתירה למתן צו על תנאי

פסק-דין

השופטת ד' ברלינר:

על פי הנטען בעתירה שלפנינו, העותר 1 (להלן – העותר), תושב הרשות הפלסטינית, והעותרת 2, אזרחית ישראל, הינם בני זוג אשר נישאו בשנת 1999. בקשתם לאיחוד משפחות נדחתה. מכאן העתירה, בה אנו מתבקשים להוציא צו על תנאי המורה למשיבים לנמק מדוע לא יעניקו לעותר רישיון לישיבת קבע ובהמשך אזרחות ישראלית.

העתירה לוקה בפירוט חלקי וחסר מאוד של הרקע העובדתי. רק לאחר מספר החלטות בהן התבקשו השלמות, עומדים בפנינו הנתונים הרלוונטים, שהינם בעיקר שניים: העותר הינו יליד שנת 1976 והבקשה לאיחוד משפחות הוגשה במועד כלשהו בשנת 2003. מנתונים אלו עולה, כי אין מנוס מדחיית העתירה. על פי חוק האזרחות והכניסה לישראל (הוראת שעה), התשס"ג-2003, לא ניתן להיענות, בדרך כלל, לבקשות לאיחוד משפחות בין אזרח ישראלי לבין תושב האזור. החוק חל על הבקשות שהוגשו לאחר החלטת הממשלה מיום 12.5.2002 (ראו בג"ץ 4022/02 האגודה לזכויות האזרח בישראל נ' שר הפנים (טרם פורסם)), ועל כן הוא חל על הבקשה שלענייננו. מבחינת גילו, אין העותר נכנס לחריג הקבוע בסעיף 3 לחוק, כפי שתוקן בשנת 2005.

יוער, כי לפני זמן לא רב תוקן החוק ונקבע בו חריג נוסף. סעיף 3א1 לחוק האזרחות מסמיך את שר הפנים להעניק רישיון לישיבת ארעי או היתר שהייה בישראל לתושב האזור שהוא בן משפחה של אזרח ישראלי, מטעמים הומניטריים מיוחדים ובהמלצת ועדה מקצועית שמונתה לשם כך. בפני העותרים פתוחה, כמובן, הדרך לנסות ולפעול במסלול זה אם הם סבורים שהוא רלוונטי לגבם.

העתירה נדחית איפוא. צו הביניים מיום 19.12.06, שאסר על הרחקתו של העותר, מבוטל.

ניתן היום, כ"ח באייר התשס"ז (16.5.07).

Find the case on the Supreme Court's site

The court gave these rulings around the same time.

All Supreme Court rulings →

More tools