From the court's archivePetition to the High Court of Justice
מחמד ביארי ואח' נ' אלוף פיקוד דרום
HCJ 8543/17 was decided on 19 February 2018.
The court's decision, in its own words.
לבקשת ב"כ העותרים, אנו מורים בזאת על מחיקת העתירה ללא צו להוצאות; אגרת בית המשפט תוחזר לעותרים בהתאם לתקנות.
3 justices heard the case, and the ruling came on 19 February 2018.
- Court
- The Supreme Court, sitting as the High Court of Justice
- Case
- HCJ 8543/17
- Opened
- 2017
- Decided
- 19 February 2018
- Length
- 2 pages
The panel
- נ' סולברג
- א' שהם
- י' אלרון
This is how to cite the ruling.
בג"ץ 8543/17 מחמד ביארי ואח' נ' אלוף פיקוד דרום (19.2.2018)
The full text of the ruling, in the Hebrew the court gave it in.
בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט
גבוה לצדק
בג"ץ 8543/17
לפני: כבוד השופט נ' סולברג · כבוד השופט א' שהם · כבוד השופט י' אלרון
העותרים: 1. מחמד ביארי · 2. המוקד להגנת הפרט מיסודה של ד"ר לוטה זלצברגר
נגד
המשיב: אלוף פיקוד דרום · עתירה למתן צו על-תנאי; ובקשה להחזר האגרה
בשם העותרים: עו"ד נאסר עודה
בשם המשיב: עו"ד אילנית ביטאו
פסק-דין
השופט נ' סולברג:
1.עתירה למתן צו על-תנאי בגדרה מבוקש להורות למשיב להתיר לאלתר לעותר 1 (להלן: העותר), תושב יפו, לצאת מישראל לרצועת עזה בהתאם ל'נוהל משפחות חצויות', על מנת שיוכל "לשוב לביתו בעזה ולהתאחד עם בת זוגו".
2.בתגובתו המקדמית לעתירה טוען המשיב, כי "עברו הביטחוני של העותר, יחד עם הסיכון הביטחוני הכללי הנשקף היום מכניסת ישראלים לעזה, מקימים חשש שכניסת העותר לעזה תנוצל לצורך קידום פעילות ביטחונית אסורה שעלולה לסכן את ביטחון המדינה" (פסקה 3). משכך טוען המשיב, "ההחלטה שלא לאשר את כניסת העותר לרצועת עזה – מטעמים ביטחוניים – היא החלטה סבירה ביותר, ולפיכך דין העתירה להידחות בהעדר עילה להתערבות שיפוטית" (פסקה 4).
3.ביום 2.2.2018, יומיים עובר למועד הדיון בעתירה, הוגשה על-ידי הצדדים בקשה מוסכמת לדחיית מועד הדיון בשבוע-ימים, "נוכח נסיבות חדשות אשר הובאו אמש לידיעת ב"כ העותר הנוגעות לאשתו של העותר, ואשר יש בהן כדי להשפיע על המשך ניהול התיק. דרוש לצדדים פרק זמן נוסף לבירור הנסיבות דנן עד תום". באותו יום הוריתי על דחיית מועד הדיון, אולם ציינתי כי "בטרם 'נעמיס' את יומן בית המשפט בקביעת מועד עתידי לדיון בעתירה, יודיע ב"כ העותרים בתוך שבוע-ימים אם מוצה הבירור שביקש לעשות, ואם עודנו עומד על העתירה".
4.ביום 14.2.2018 הגיש ב"כ העותרים 'בקשה למחיקת העתירה והחזר אגרה', במסגרת זו עדכן כי ביום 9.2.2018 החליט המשיב לאשר את יציאתו של העותר לרצועת עזה למשך חודשיים, בהתאם ל'נוהל משפחות חצויות', וכי "בשל נסיבות העניין הדחופות, בחר העותר שלא לעמוד על העתירה". נוכח האמור ביקש ב"כ העותר – בהסכמת ב"כ המשיב – להורות על מחיקת העתירה והחזר אגרת בית המשפט, תוך שמירת זכויות.
5.לבקשת ב"כ העותרים, אנו מורים בזאת על מחיקת העתירה ללא צו להוצאות; אגרת בית המשפט תוחזר לעותרים בהתאם לתקנות.
ניתן היום, ד' באדר התשע"ח (19.2.2018).
The court gave these rulings around the same time.
- פיסל עלי שוקרי דבאח ואח' נ' מדינת ישראלCA 7846/15 · 20 February 2018
- קואליציית אזרחים נגד הקונדנסט נ' הממונה על ענייני הנפט ואח'HCJ 10063/17 · 20 February 2018
- מחמד עלי עסא קבהא ואח' נ' ועדת המשנה לפיקוח על הבניה ביו"ש ואח'HCJ 5981/16 · 19 February 2018
- שיימאא הדיב אחמד אבו סמרה ואח' נ' מפקד כוחות הצבא בגדה המערבית ואח'HCJ 1441/18 · 19 February 2018
- עבד אל ברגיתי נ' מינהל מקרקעי ישראלCA 7466/15 · 19 February 2018
- בנק מזרחי טפחות בע"מ נ' עו"ד יניב אינסל ואח'LCA 493/18 · 19 February 2018