Skip to main content
Election 2026

Israel votes on Tuesday, 27 October

From the court's archivePetition to the High Court of Justice

פרי דדון אוחנה נ' לילי יונג-גפר, שופטת בית משפט השלום בנצרת ואח'

HCJ 8986/05 was decided on 22 September 2005.

The court's decision, in its own words.

לפיכך נדחית העתירה על הסף.

3 justices heard the case, and the ruling came on 22 September 2005.

Court
The Supreme Court, sitting as the High Court of Justice
Case
HCJ 8986/05
Opened
2005
Decided
22 September 2005
Length
2 pages

The panel

  • דורית ביניש
  • מרים נאור
  • אשר גרוניס

This is how to cite the ruling.

בג"ץ 8986/05 פרי דדון אוחנה נ' לילי יונג-גפר, שופטת בית משפט השלום בנצרת ואח' (22.9.2005)

The full text of the ruling, in the Hebrew the court gave it in.

בבית המשפט העליון

בשבתו כבית משפט גבוה לצדק

בג"ץ 8986/05

בפני: כבוד השופטת ד' ביניש · כבוד השופט א' גרוניס · כבוד השופטת מ' נאור

העותר: פרי דדון אוחנה

נגד

המשיבות: 1. לילי יונג-גפר, שופטת בית משפט השלום בנצרת · 2. מדינת ישראל · עתירה למתן צו על תנאי

בשם העותר: עו"ד ויסאם לידאוי

פסק-דין

השופט א' גרוניס:

1.עתירה למתן צו על תנאי המופנית נגד החלטת בית משפט השלום בנצרת (כבוד השופטת ל' יונג-גפר) בב"ש 3147/05 אשר ניתנה במסגרת ת"פ 1472/05. ההחלטה מתירה למדינה להעיד שתי עדות תביעה כנגד העותר, הגם שהן נאשמות במסגרת הליך אחר המיוסד על אותה פרשה עובדתית.

2.העותר עומד לדין בת"פ 1472/05 בגין עבירות של קשירת קשר לביצוע פשע, החזקת סמים מסוכנים ועבירות נוספות. במסגרת ההליך ביקשה התביעה להעיד את אחותו של העותר, פנינה דדון-אוחנה, ואת חברתה, סיגל לירון מזרחי. בית משפט השלום קבע כי השתיים נאשמות בהליך אחר שלא הסתיים, וכי על פי עובדות כתב האישום הן היו שותפותיו לעבירה של העותר. למרות זאת מצא בית המשפט לנכון להתיר את עדותן. על החלטה זו משיג העותר בטענה כי היא מנוגדת להלכה שנפסקה בע"פ 194/75 קינזי נ' מדינת ישראל פ"ד ל (2) 471.

3.בית משפט זה, ביושבו כבית משפט גבוה לצדק, אינו הכתובת לתקיפתן של החלטות המתקבלות בבתי המשפט הרגילים, אלא בנסיבות חריגות במיוחד (בג"צ 583/87 הלפרין נ' סגן נשיא בית המשפט המחוזי בירושלים, פ"ד מא (4) 683). כך הדבר ביתר שאת כאשר מדובר בביקורת על החלטות שיפוטיות במהותן. תקיפתה של החלטת ביניים שניתנה בהליך פלילי תיעשה במסגרת הערעור על פסק הדין ולא בעתירה לבית המשפט הגבוה לצדק (ראו למשל, בג"ץ 2751/05 יגאל ג'רבי נ' בית המשפט המחוזי בתל אביב (לא פורסם)).

4.לפיכך נדחית העתירה על הסף.

ניתן היום, י"ח באלול תשס"ה (22.9.05).

שופט

Find the case on the Supreme Court's site

The court gave these rulings around the same time.

All Supreme Court rulings →

More tools