Skip to main content
Election 2026

Israel votes on Tuesday, 27 October

From the court's archivePetition to the High Court of Justice

יוסף הייפא נ' בית המשפט הצבאי לערעורים ואח'

HCJ 9286/17 was decided on 20 February 2018.

The court's decision, in its own words.

העתירה נדחית אפוא. בנסיבות הענין, לא יהיה צו להוצאות.

3 justices heard the case, and the ruling came on 20 February 2018.

Court
The Supreme Court, sitting as the High Court of Justice
Case
HCJ 9286/17
Opened
2017
Decided
20 February 2018
Length
2 pages

The panel

  • נ' הנדל
  • מ' מזוז
  • י' אלרון

This is how to cite the ruling.

בג"ץ 9286/17 יוסף הייפא נ' בית המשפט הצבאי לערעורים ואח' (20.2.2018)

The full text of the ruling, in the Hebrew the court gave it in.

בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט

גבוה לצדק

בג"ץ 9286/17

לפני: כבוד השופט נ' הנדל · כבוד השופט מ' מזוז · כבוד השופט י' אלרון

העותר: יוסף הייפא

נגד

המשיבים: 1. בית המשפט הצבאי לערעורים · 2. בית המשפט הצבאי בעופר · 3. התביעה הצבאית · 4. מפקד כוחות צה"ל בגדה המערבית · עתירה למתן צו על תנאי

בשם העותר: עו"ד לביב ג'סאן חביב

בשם המשיבים: עו"ד אילנית ביטאו

פסק-דין

השופט מ' מזוז:

1.העותר הורשע בשנת 2004 בבית משפט צבאי בעבירות נגד ביטחון האזור והציבור שעניינן חברות בהתאחדות בלתי מותרת, ביצוע שירות עבור ההתאחדות, פעילות נגד הסדר הציבורי, סחר בציוד מלחמתי, נשיאת משרה, אימונים צבאיים והחזקת אמצעי לחימה; ונגזרו עליו 27 שנות מאסר לריצוי בפועל. בשנת 2007, כעבור שלוש שנים, הגיש בקשה לבית המשפט הצבאי לערעורים להאריך את המועד להגשת הערעור על הכרעת הדין ועל גזר הדין, ובקשתו נדחתה. בשנת 2016, כתשע שנים לאחר הרשעתו, הגיש בקשה נוספת להאריך את המועד, ואף בקשה זו נדחתה. מכאן העתירה.

2.לאחר שעיינו בעתירה, על נספחיה, ובתגובת המשיבים, הגענו למסקנה כי דין העתירה להידחות.

3.נקודת המוצא לדיון היא כי בית המשפט העליון בשבתו כבית דין גבוה לצדק אינו דן בפסקי דין והחלטות של בית המשפט הצבאי לערעורים כערכאת ערעור, והמקרים שבהם יתערב בית המשפט באלה הם מקרים חריגים של חריגה מסמכות, פגיעה בכללי הצדק הטבעי, סטייה מהוראות החוק או צורך ברור לתת סעד למען הצדק (ראו, למשל, בג"ץ 8252/15 חמדאן נ' בית המשפט הצבאי לערעורים, פסקה 15 (27.7.2017)).

4.המקרה שלפנינו אינו נמנה עם מקרים מן הסוג האמור. החלטתו של בית המשפט הצבאי לערעורים לדחות את בקשתו השנייה של העותר להאריך את המועד להגשת ערעור על הרשעה משנת 2004, אינה מגלה כל טעות שבדין או פגיעה בכללי הצדק הטבעי, וודאי שאין בה משום חריגה מסמכות. בית המשפט הצבאי לערעורים בחן את טענות העותר - טענות שנטענו ברובן כבר בבקשתו הקודמת להארכת מועד משנת 2007 - וקבע כי הן אינן מגלות עילה להארכת המועד להגשת ערעור, ודאי לא בחלוף זמן רב כל כך. טענות העותר כלפי החלטה זו הן טענות בעלות אופי ערעורי מובהק, ומכאן שהן אינן מגלות עילה להתערבות של בית משפט זה.

5.יתר על כן, לא רק שהבקשות להארכת מועד הוגשו בחלוף זמן רב כל כך מאז ניתנה הכרעת דינו של העותר, ללא הסבר משכנע כלשהו, אלא שגם העתירה לבית משפט זה הוגשה ב שיהוי בלתי מוצדק - חמישה חודשים לאחר שנדחתה הבקשה השנייה על ידי בית המשפט הצבאי לערעורים, ועל כן גם מן הטעם הזה יש מקום לדחות את העתירה.

6.העתירה נדחית אפוא. בנסיבות הענין, לא יהיה צו להוצאות.

ניתן היום, ה' באדר התשע"ח (20.2.2018).

שופטשופטשופט

Find the case on the Supreme Court's site

The court gave these rulings around the same time.

All Supreme Court rulings →

More tools