From the court's archiveRequest for leave to appeal, civil
B.A.T Industries P.L.C נ' שרותי בריאות כללית
LCA 11418/05 was decided on 4 August 2011.
The court's decision, in its own words.
אי לכך, החלטתי לדון בבקשה כאילו ניתנה רשות ערעור וזה הוגש על פיה. הערעור מתקבל, החלטתו של בית המשפט המחוזי מבוטלת וכמו כן מבוטלת ההחלטה להתיר המצאה בחו"ל. כל זאת בכפוף לאמור בסעיף 4 לעיל (וגם אם בינתיים תימחק התובענה). אין צו להוצאות.
One justice heard the case, and the ruling came on 4 August 2011.
- Court
- The Supreme Court
- Case
- LCA 11418/05
- Opened
- 2005
- Decided
- 4 August 2011
- Length
- 2 pages
The panel
- א' גרוניס
This is how to cite the ruling.
רע"א 11418/05 B.A.T Industries P.L.C נ' שרותי בריאות כללית (4.8.2011)
The full text of the ruling, in the Hebrew the court gave it in.
בבית המשפט העליון
רע"א 11418/05
בפני: כבוד השופט א' גרוניס
המבקשת: B.A.T Industries P.L.C
נגד
המשיבה: שרותי בריאות כללית
בקשת רשות ערעור על החלטתו של בית המשפט המחוזי בירושלים מיום 3.11.2005 בת.א. 1571/98 שניתנה על ידי כבוד השופט י' שפירא
בשם המבקשת: עו"ד טוביה ארליך
בשם המשיבה: עו"ד ד"ר ליפא מאיר; עו"ד עמוס האוזנר
פסק-דין
1.בקשת רשות הערעור מופנית נגד החלטה של בית המשפט המחוזי בירושלים שלא לבטל החלטה (על פי צד אחד) להתיר המצאה למבקשת בחו"ל. הטיפול בבקשה עוכב עד להכרעה בבקשות רשות ערעור שונות (רע"א 4838/04 ואחרות).
2.ביום 13.7.2011 ניתן בבית משפט זה פסק דין בבקשות רשות הערעור השונות. ההלכה שנפסקה בפסק הדין משמעה כי אין למשיבה, היא התובעת, עילה טובה נגד המבקשת. בהעדר עילה, אין מקום להתיר המצאה לחו"ל. מכאן, שברור גורלה של בקשת רשות הערעור.
3.עם זאת, מתברר כי בכוונת המשיבה, שהינה הצד המפסיד בפסק הדין הנזכר, לעתור לדיון נוסף. לפיכך מתנגדת היא לקבלתה של בקשת רשות הערעור כל עוד לא נפלה הכרעה באשר לדיון הנוסף.
4.סבורני, כי אין מקום להותיר תלויה את בקשת רשות הערעור. היה ובסופו של יום, ובעקבות העתירה לדיון נוסף, תתהפך ההלכה שנפסקה בפסק הדין הנזכר, תוכל המשיבה לעתור, תוך 30 ימים, לביטולו של פסק דין זה על מנת שבקשת רשות הערעור תידון לגופה.
5.אי לכך, החלטתי לדון בבקשה כאילו ניתנה רשות ערעור וזה הוגש על פיה. הערעור מתקבל, החלטתו של בית המשפט המחוזי מבוטלת וכמו כן מבוטלת ההחלטה להתיר המצאה בחו"ל. כל זאת בכפוף לאמור בסעיף 4 לעיל (וגם אם בינתיים תימחק התובענה). אין צו להוצאות.
ניתן היום, ד' באב תשע"א (4.8.2011).
The court gave these rulings around the same time.
- Lorillard Tobacco Company נ' שירותי בריאות כללית ואח'LCA 2809/06 · 4 August 2011
- מושב מלאה, מושב עובדים להתיישבות ואח' נ' קולחי הגלבוע בע"מ ואח'LCA 4670/11 · 4 August 2011
- Ligget&Myers.Inc ואח' נ' שירותי בריאות כלליתLCA 8400/05 · 4 August 2011
- לוי חלה נ' יעקב אדמוני ואח'בש"א 5261/11 · 3 August 2011
- סמיר עבד אלקאדר ואח' נ' NIKE INTERNATIONAL LTD ואח'בש"א 4430/11 · 3 August 2011
- שאול ויסמן נ' הועדה המחוזית לתכנון ולבניה, מחוז ת''א ואח'AAA 10332/09 · 3 August 2011