Skip to main content
Election 2026

Israel votes on Tuesday, 27 October

From the court's archiveRequest for leave to appeal, civil

זקרי מכלוף נ' בנק איגוד לישראל בע"מ

LCA 9118/05 was decided on 2 April 2006.

The court's decision, in its own words.

יצויין, כי המשיב הסכים שתשובתו לבקשה לסעד זמני תשמש אף כתשובה לבקשה לרשות ערעור. הנני מחליט לדון בבקשה כאילו ניתנה רשות ערעור וזה הוגש על פיה. הערעור מתקבל כאמור בסיפא לסעיף 2 לעיל. אין צו להוצאות.

One justice heard the case, and the ruling came on 2 April 2006.

Court
The Supreme Court
Case
LCA 9118/05
Opened
2005
Decided
2 April 2006
Length
2 pages

The panel

  • אשר גרוניס

This is how to cite the ruling.

רע"א 9118/05 זקרי מכלוף נ' בנק איגוד לישראל בע"מ (2.4.2006)

The full text of the ruling, in the Hebrew the court gave it in.

בבית המשפט העליון

רע"א 9118/05

בפני: כבוד השופט א' גרוניס

המבקש: זקרי מכלוף

נגד

המשיב: בנק איגוד לישראל בע"מ

בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי בבאר שבע מיום 25.9.05 בבש"א 5780/05 שניתנה על ידי כבוד השופטת ח' סלוטקי

תאריך הישיבה: כ"ט באדר תשס"ו

(29.3.06)

בשם המבקש: עו"ד י' מור יוסף

בשם המשיב: עו"ד ש' פרייס

פסק-דין

1.ההליך העיקרי בבית המשפט המחוזי מכוון למנוע את פינויו של שוכר, שאינו בעל דין כלל. הבקשה הוגשה על ידי אחד משני בעלי הזכויות בנכס כנגד בעל השעבוד על זכויותיו בנכס של הבעלים האחר. מסתבר, כי הסכם השכירות מסתיים בחודש יוני הקרוב.

2.נראה לי שאכן קיימת בעייתיות בהליך בו נקט בעל הבטוחה בלשכת ההוצאה לפועל. זאת, בשל העובדה שהשעבוד קיים אך לגבי זכויותיו של אחד מבין שני בעלי הזכויות. ספק בעיני אם במצב דברים זה יכול בעל השעבוד לנקוט הליכי הוצאה לפועל שמשמעותם פינויו של השוכר. כאמור הסכם השכירות מסתיים בקרוב. לפיכך, נראה לי לנכון לקבוע, כי לעת הזו לא יבוצע הפינוי. בה בעת ברור, כי בלא הסכמה של בעל הבטוחה אין המבקש רשאי להמשיך ולהשכיר את הנכס.

3.נראה שראוי, כי בעלי הדין יגיעו להסכמה באשר לגורלו של הנכס כולו, בין אם על דרך מכירה ובין אם השכרה. בהעדר הסכמה ייתכן שלא יהיה מנוס מהליכים נוספים, אפשר לשם פירוקה של החבילה המשותפת.

4.יצויין, כי המשיב הסכים שתשובתו לבקשה לסעד זמני תשמש אף כתשובה לבקשה לרשות ערעור. הנני מחליט לדון בבקשה כאילו ניתנה רשות ערעור וזה הוגש על פיה. הערעור מתקבל כאמור בסיפא לסעיף 2 לעיל. אין צו להוצאות.

ניתן היום, ד' בניסן תשס"ו (2.4.06).

Find the case on the Supreme Court's site

The court gave these rulings around the same time.

All Supreme Court rulings →

More tools