Skip to main content
Election 2026

Israel votes on Tuesday, 27 October

From the court's archiveCivil appeal

אילנה קונצמן נ' יאיר היימן ואח'

CA 8809/08 was decided on 25 January 2010.

The court's decision, in its own words.

אין צו להוצאות בערכאתנו.

3 justices heard the case, and the ruling came on 25 January 2010.

Court
The Supreme Court, sitting as a court of civil appeals
Case
CA 8809/08
Opened
2008
Decided
25 January 2010
Length
3 pages

The panel

  • א' גרוניס
  • ע' ארבל
  • י' עמית

This is how to cite the ruling.

ע"א 8809/08 אילנה קונצמן נ' יאיר היימן ואח' (25.1.2010)

The full text of the ruling, in the Hebrew the court gave it in.

בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט

לערעורים אזרחיים

ע"א 8809/08

בפני: כבוד השופט א' גרוניס · כבוד השופטת ע' ארבל · כבוד השופט י' עמית

המערערת: אילנה קונצמן

נגד

המשיבים: 1. יאיר היימן · 2. לאה שקד · 3. יהודה שקד

ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו בה"פ 1672/04 שניתן ביום 14.7.2008 על ידי כבוד סגנית נשיא ד"ר ד' פלפל

תאריך הישיבה: י' בשבט התש"ע (25.01.10)

בשם המערערת: עו"ד עדו אורלנסקי; עו"ד אלעד אייזנברג

בשם המשיבים: עו"ד יגאל יהלומי

פסק-דין

1.בעלי הדין קיבלו את הצעתנו כי ההכרעה בערעור תהא על דרך הפשרה. ההצעה התייחסה רק לטענת המערערת, כי היא זכאית למחצית מן התקבולים לגבי מה שמכונה "המבנים הנוספים". הצעתנו באה לאחר שסברנו כי אין בסיס לערעור ככל שמדובר בטענה אחרת של המערערת, כי היא זכאית למחצית ממה שמכונה "דמי הפעלה". בעלי הדין הסכימו כי ההכרעה על דרך הפשרה לעניין זכותה של המערערת תהא במנעד שבין 50 אחוזים לבין 15 אחוזים לגבי "המבנים הנוספים". כמו כן הוסכם כי בית המשפט יכריע, אף זאת על דרך הפשרה, מהו המועד ממנו זכאית המערערת לקבל את התקבולים לגבי "המבנים הנוספים", האם מחודש יוני 2004, כטענתה, או ממועד מאוחר יותר. עוד הוסכם שהמשיבים ימציאו למערערת העתקים של החוזים באשר לתקבולים שנתקבלו ויתקבלו בגין "המבנים הנוספים".

2.לאחר ששמענו את הפרקליטים הנכבדים ועיינו בטענות הננו מחליטים כדלקמן:

א. המשיבים ימציאו למערערת תוך 15 ימים מהיום העתקים של החוזים שנחתמו לגבי תקבולים לסוגיהם השונים עבור "המבנים הנוספים" בגין התקופה מאז ינואר 2007. על המשיבים להמציא למערערת העתקים של חוזים כאמור שייחתמו לגבי העתיד תוך 15 ימים מעת החתימה.

ב. המערערת זכאית ל-37.5 אחוזים מן התקבולים לסוגיהם ששולמו לגבי התקופה מאז חודש ינואר 2007 וכן לגבי העתיד.

ג. התשלומים בגין העבר, לתקופה מחודש ינואר 2007 ועד חודש דצמבר 2009, היינו שיעור של 37.5 אחוזים, ישולמו למערערת תוך 120 ימים מהיום.

ד. כל תשלום ותשלום ששולם למשיבים, ושמתוכו עליהם להעביר את חלקה של המערערת לידיה, יישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל מן היום בו נתקבלו הכספים בידי המשיבים ועד לתשלום למערערת. כמובן, שיש לנכות מן הסכומים המגיעים למערערת כאמור את הסכומים שקיבלה בעבר בגין זכותה לגבי "המבנים הנוספים".

ה. לגבי העתיד, על המשיבים לשלם למערערת את חלקה בשיעור 37.5 אחוזים תוך 15 ימים מעת קבלת כל תשלום על ידיהם.

ו. שכר הטרחה שפסק בית המשפט המחוזי יוקטן ויועמד על 30,000 ש"ח ליום פסק הדין דלמטה.

3.יש לקוות שמעתה ואילך ישכילו בעלי הדין לנהל את ענייניהם המשותפים בדרכי שלום.

אין צו להוצאות בערכאתנו.

ניתן היום, י' שבט, תש"ע (25.01.2010).

שופטשופטתשופט

Find the case on the Supreme Court's site

The court gave these rulings around the same time.

All Supreme Court rulings →

More tools