From the court's archivePetition to the High Court of Justice
פיומי חנסאה ואח' נ' שר הפנים ואח'
HCJ 10442/03 was decided on 16 December 2003.
The court's decision, in its own words.
לפיכך, אנו מוחקים את העתירה ואת הבקשה לצו ביניים; עם זאת, אנו מורים כי בנסיבות הענין, העותר לא יורחק מן הארץ בטרם חלוף חודש וחצי ממועד מתן החלטת המשיבים באם בקשת העותרים תידחה, ובאם לא תוגש בקשה כזו – בטרם חלוף חודש וחצי מתום העיצומים במשרד הפנים.
3 justices heard the case, and the ruling came on 16 December 2003.
- Court
- The Supreme Court, sitting as the High Court of Justice
- Case
- HCJ 10442/03
- Opened
- 2003
- Decided
- 16 December 2003
- Length
- 2 pages
The panel
- דליה דורנר
- אילה פרוקצ'יה
- אדמונד לוי
This is how to cite the ruling.
בג"ץ 10442/03 פיומי חנסאה ואח' נ' שר הפנים ואח' (16.12.2003)
The full text of the ruling, in the Hebrew the court gave it in.
בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט גבוה לצדק
בג"ץ 10442/03
בפני: כבוד השופטת ד' דורנר · כבוד השופטת א' פרוקצ'יה · כבוד השופט א' א' לוי
העותרים: 1. פיומי חנסאה · 2. אלברגותי עיסא יוסף
נגד
המשיבים: 1. שר הפנים · 2. מנכ"ל משרד הפנים · 3. מנהל הלשכה האזורית למנהל אוכלוסין · עתירה למתן צו על תנאי וצו ביניים
בשם העותרים: עו"ד מוניר עזאם
בשם המשיבים: עו"ד מיכל פרידלנדר
פסק-דין
השופטת א' פרוקצ'יה:
1.זו עתירה לאיחוד משפחות ולמתן אשרה מסוג א5 לעותר.
2.העותרת הינה אזרחית ישראלית אשר נישאה ביום 23.3.01 לעותר, יליד רמאללה ואזרח הרשות הפלסטינית. ביום 10.2.02 הגישה העותרת בקשה לאיחוד משפחות. במהלך הטיפול בעתירה התקבלה החלטת הממשלה 1813 בסוגיית איחוד משפחות ולאר החלטה זו הודיע משרד הפנים לעותרת ביום 7.8.02 כי בקשתה אינה מאושרת.
3.עמדת המשיבים כיום הינה כי נוכח המדיניות הננקטת על ידם עתה ביחס לבקשות לאיחוד משפחות שהוגשו בטרם ניתנה החלטת הממשלה הנדונה ואשר טרם הוכרעו לגופם, ובהתאם לסעיף 4(2) לחוק האזרחות והכניסה לישראל (הוראות שעה) התשס"ג-2003, יחודש הטיפול בבקשת העותרים לאיחוד המשפחות. לשם כך, על העותרים ליצור קשר עם הלשכה למינהל אוכלוסין בכפר סבא לאחר תום העיצומים המתקיימים שם כדי לחדש את הטיפול בבקשתם. המשיבים מתחייבים שלא לנקוט צעדים להרחקת העותר מן הארץ עד חלוף חודש וחצי לאחר תום העיצומים במשרד הפנים.
4.נוכח עמדת המשיבים, העתירה והבקשה לצו ביניים נתייתרו נכון לעת זו ודינן להימחק. אין הדבר מונע מהעותרים מלחדש את פנייתם לבית משפט זה אם וכאשר תקום להם עילה טובה לכך.
5.לפיכך, אנו מוחקים את העתירה ואת הבקשה לצו ביניים; עם זאת, אנו מורים כי בנסיבות הענין, העותר לא יורחק מן הארץ בטרם חלוף חודש וחצי ממועד מתן החלטת המשיבים באם בקשת העותרים תידחה, ובאם לא תוגש בקשה כזו – בטרם חלוף חודש וחצי מתום העיצומים במשרד הפנים.
ניתן היום, כ"א בכסלו תשס"ד (16.12.03).
The court gave these rulings around the same time.
- דן מכנס ואח' נ' ריג'נט השקעות בע"מ ואח'CA 10385/02 · 17 December 2003
- סאמר חליל נ' מדינת ישראל ואח'HCJ 11001/03 · 16 December 2003
- מנאל אבו עגאג ואח' נ' שר הפנים ואח'HCJ 8663/03 · 16 December 2003
- עאישה חמדאן ואח' נ' משרד הפנים ואח'HCJ 1604/01 · 15 December 2003
- ד''ר יורם מרקוס נ' השופט אהוד קפלן מביהמ'ש השלום חדרהHCJ 10931/03 · 15 December 2003
- עדנאן יחיא שרבאתי ואח' נ' אלוף פיקוד העורףHCJ 10467/03 · 15 December 2003