Skip to main content
Election 2026

Israel votes on Tuesday, 27 October

From the court's archivePetition to the High Court of Justice

עמראן סאלם עווידה ואח' נ' שר הפנים

HCJ 1772/06 was decided on 26 February 2006.

The court's decision, in its own words.

הצדק עם המשיב באשר לקיומו של סעד חלופי העומד לעותרים והנתון לסמכותו של בית המשפט לעניינים מנהליים. יחד עם זאת, נוכח האמור בהודעת המשיב ועל מנת שלא להכביר הליכים נוספים אני מורה כי כניסתם של העותרים לישראל תותר בכפוף להפקדת ערבות כספית על סך 20,000 ₪ להבטחת יציאתם מן הארץ בתוך 30 ימים, כאמור בהודעת המשיב.

3 justices heard the case, and the ruling came on 26 February 2006.

Court
The Supreme Court, sitting as the High Court of Justice
Case
HCJ 1772/06
Opened
2006
Decided
26 February 2006
Length
2 pages

The panel

  • דורית ביניש
  • אסתר חיות
  • אליקים רובינשטיין

This is how to cite the ruling.

בג"ץ 1772/06 עמראן סאלם עווידה ואח' נ' שר הפנים (26.2.2006)

The full text of the ruling, in the Hebrew the court gave it in.

בבית המשפט העליון

בשבתו כבית משפט גבוה לצדק

בג"ץ 1772/06

בפני: כבוד השופטת ד' ביניש · כבוד השופט א' רובינשטיין · כבוד השופטת א' חיות

העותרים: 1. עמראן סאלם עווידה · 2. עומר סאלם עווידה

נגד

המשיב: שר הפנים · עתירה למתן צו על-תנאי

בשם העותרים: עו"ד אהרון גבע

בשם המשיב: עו"ד דניאל מארקס

פסק-דין

השופטת א' חיות:

1.העותרים הגיעו ארצה בטיסה מארה"ב ביום 25.2.2006 וביקשו לאפשר להם להיכנס לישראל באשרת תייר על מנת לבקר את אביהם שהינו כבן שמונים שנה, לאחר שנמסר להם כי חלה הידרדרות חמורה במצבו הבריאותי. העותרים הינם אזרחי ארה"ב ותושבי קבע בפלורידה שם הם מתגוררים עם נשותיהם וילדיהם. האב שוהה בארץ שלא כחוק מאז הגיע לביקור לפני כארבע שנים ולטענת העותרים מאז שחלה במחלת לב הוא נמנע מלעזוב את הארץ עקב רצונו למות ולהיקבר בה. המשיב ביקש להרחיק את העותרים מישראל חזרה לארה"ב בטיסה שאמורה היתה לצאת ביום שבו הגיעו בשעות הלילה, אך בעקבות צו ביניים שהוצא לבקשתם במעמד צד אחד נמנעה ההרחקה ונתבקשה תגובת המשיב לעתירה עד היום בשעות הצהריים. בתגובה זו הדגיש המשיב כי דין העתירה להידחות על הסף בשל קיומו של סעד חלופי המסור לסמכותו של בית המשפט לעניינים מנהליים מכוח חוק הכניסה לישראל, תשי"ב-1952. יחד עם זאת הוסיף המשיב וציין, כי לגופם של דברים ובהתחשב בנסיבות ההומניטאריות המתוארות בעתירה, תותר כניסתם של העותרים לישראל בכפוף להפקדת ערבות כספית בסך של 20,000 ₪ להבטחת יציאתם מן הארץ בתוך 30 ימים.

2.הצדק עם המשיב באשר לקיומו של סעד חלופי העומד לעותרים והנתון לסמכותו של בית המשפט לעניינים מנהליים. יחד עם זאת, נוכח האמור בהודעת המשיב ועל מנת שלא להכביר הליכים נוספים אני מורה כי כניסתם של העותרים לישראל תותר בכפוף להפקדת ערבות כספית על סך 20,000 ₪ להבטחת יציאתם מן הארץ בתוך 30 ימים, כאמור בהודעת המשיב.

ניתן היום, כ"ח שבט, תשס"ו (26.02.06).

Find the case on the Supreme Court's site

The court gave these rulings around the same time.

All Supreme Court rulings →

More tools