Skip to main content
Election 2026

Israel votes on Tuesday, 27 October

From the court's archivePetition to the High Court of Justice

אפרים שוחט נ' השר לבטחון פנים ואח'

HCJ 2001/00 was decided on 2 May 2000.

The court's decision, in its own words.

בעתירתו חוזר העותר ומעלה את כל הטענות שהעלה בעבר. כפי שנאמר בפסק הדין שניתן בבג"צ 2406/97 הנ"ל בורר ענינו עד תום ואין מקום לחזור ולדוש בכך. זאת ועוד, העותר לא מיצה את ההליכים העומדים לפניו לפני שפנה לבית משפט זה, לא ערר על החלטת פרקליט מחוז ירושלים שלא להעמיד לדין את האנשים שנגדם הגיש תלונות וכן לא פנה לראש ההוצאה לפועל בבקשה לעכב את הליכי ההוצאה לפועל. די בטעמים אלה כדי לדחות את עתירתו.

3 justices heard the case, and the ruling came on 2 May 2000.

Court
The Supreme Court, sitting as the High Court of Justice
Case
HCJ 2001/00
Opened
2000
Decided
2 May 2000
Length
2 pages

The panel

  • תאודור אור
  • יעקב טירקל
  • אליעזר ריבלין

This is how to cite the ruling.

בג"ץ 2001/00 אפרים שוחט נ' השר לבטחון פנים ואח' (2.5.2000)

The full text of the ruling, in the Hebrew the court gave it in.

ב בית המשפט העליון

בשבתו כבית משפט גבוה לצדק

בג"ץ 2001/00

בפני: כבוד השופט ת' אור · כבוד השופט י' טירקל · כבוד השופט א' ריבלין

העותר: אפרים שוחט

נגד

המשיבים: 1. השר לבטחון פנים · 2. ההוצאה לפועל · בקשה לפתוח בחקירה, לעיכוב הליכים בהוצאה · לפועל, למתן זכות טיעון ובקשה להגשת עתירה · מתוקנת · בשם · העותר: בעצמו · בשם · המשיבים: עו"ד שרון רוטשנקר

פסק-דין

השופט י' טירקל:

1.תביעה שהגיש העותר לבית משפט השלום בירושלים נדחתה וכן נדחה הערעור שהגיש לבית המשפט המחוזי. גם בקשתו להרשות לו לערער לפני בית המשפט העליון נדחתה וכן נדחתה בקשה נוספת שהגיש לעיון מחדש בבקשתו לרשות ערעור. עתירה שהגיש לבית המשפט העליון, בשבתו כבית משפט גבוה לצדק, נגד בתי המשפט שדנו בעניניו ונגד מי שהיו בעלי דין בענינים אלה נדחתה על הסף. נאמר בפסק הדין כי "עניינו של העותר בורר עד תום בערכאות המתאימות לבירור הליכים אזרחיים, ובית המשפט הגבוה לצדק איננו ערכאת ערעור נוספת" (בג"צ 2406/97 אפרים שוחט נ' בית משפט השלום בירושלים ואח'), (טרם פורסם). בקשתו לדיון נוסף בפסק הדין האחרון נמחקה בשל אי תשלום האגרה.

בעתירתו שלפנינו מבקש העותר לפתוח בחקירה נגד אנשים שנגדם הגיש תלונות במשטרה, שהיו מעורבים, לטענתו, בהליכים האזרחיים שניהל. כן מבקש הוא לעכב את הליכי ההוצאה לפועל שננקטו נגדו לביצוע פסק דין שניתן נגדו וזאת עד סיום החקירה הפלילית שאותה מבקש הוא לפתוח וכי תינתן לו "זכות טיעון" נגד אותו פסק דין.

2.דין העתירה להידחות.

בעתירתו חוזר העותר ומעלה את כל הטענות שהעלה בעבר. כפי שנאמר בפסק הדין שניתן בבג"צ 2406/97 הנ"ל בורר ענינו עד תום ואין מקום לחזור ולדוש בכך. זאת ועוד, העותר לא מיצה את ההליכים העומדים לפניו לפני שפנה לבית משפט זה, לא ערר על החלטת פרקליט מחוז ירושלים שלא להעמיד לדין את האנשים שנגדם הגיש תלונות וכן לא פנה לראש ההוצאה לפועל בבקשה לעכב את הליכי ההוצאה לפועל. די בטעמים אלה כדי לדחות את עתירתו.

3.העתירה נדחית.

ניתן היום, כ"ז בניסן תש"ס (2.5.00).

Find the case on the Supreme Court's site

The court gave these rulings around the same time.

All Supreme Court rulings →

More tools