Skip to main content
Election 2026

Israel votes on Tuesday, 27 October

From the court's archivePetition to the High Court of Justice

שירין עודה ואח' נ' שר הפנים

HCJ 3396/03 was decided on 14 August 2006.

The court's decision, in its own words.

אשר על כן, נדחית העתירה על הסף.

3 justices heard the case, and the ruling came on 14 August 2006.

Court
The Supreme Court, sitting as the High Court of Justice
Case
HCJ 3396/03
Opened
2003
Decided
14 August 2006
Length
2 pages

The panel

  • אדמונד לוי
  • אליקים רובינשטיין
  • דבורה ברלינר

This is how to cite the ruling.

בג"ץ 3396/03 שירין עודה ואח' נ' שר הפנים (14.8.2006)

The full text of the ruling, in the Hebrew the court gave it in.

בבית המשפט העליון

בשבתו כבית משפט גבוה לצדק

בג"ץ 3396/03

בפני: כבוד השופט א' א' לוי · כבוד השופט א' רובינשטיין · כבוד השופטת ד' ברלינר

העותרים: 1. שירין עודה · 2. אחמד סאיד

נגד

המשיב: שר הפנים · עתירה למתן צו על-תנאי וצו ביניים

בשם העותרים: עו"ד חטיב עבד-אלסתאר

פסק-דין

השופט א' א' לוי:

עותרת 1, אזרחית ישראלית ילידת שנת 1983, נישאה בשנת 2000 לעותר 2, תושב האזור שהתגורר עד אז בכפר חווארה שבנפת שכם. לאחר נישואיהם נולדו לעותרים שני ילדים, והם מתגוררים בעיר קלנסווה.

ביום 9.4.2003 – ומבלי שהקדימו ופנו למשיב – עתרו העותרים לפני בית משפט זה להורות למשיב להעניק לעותר 2 היתר לשהיית קבע בישראל או אזרחות ישראלית. עוד באותו יום הותלה הטיפול בעתירה, נוכח העובדה כי אותה עת התקיים דיון בעתירות עקרוניות שעסקו בחוקתיותו של חוק האזרחות והכניסה לישראל (הוראת שעה), תשס"ג-2003 (להלן: "חוק האזרחות"), ובמיוחד בהוראת סעיף 2 שבו, שלא אפשרה להסדיר את מעמדם של תושבי האזור בישראל מכוח בקשות לאיחוד משפחות. ביום 14.5.06 ניתן פסק-הדין באותן עתירות (ראו בג"צ 7052/03 עדאלה נ' שר הפנים, טרם פורסם), ועתה הגיעה השעה להכריע בעתירה הנוכחית גופה.

דין העתירה להידחות על הסף. במסגרת פסק-הדין העקרוני בבג"צ 7052/03 הנ"ל, אישר הרכב מורחב של בית משפט זה, בדעת רוב, את חוקתיות הוראותיו של חוק האזרחות ובהן הוראת סעיף 2 לאותו חוק, האוסרת להעניק רישיון לישיבה או אזרחות ישראלית לתושבי האזור, למעט מקרים חריגים שנקבעו בחוק. עניינו של עותר 2 אינו נמנה על חריגים אלה, ומכאן מתחייבת המסקנה כי במצב הנורמטיבי הקיים לא נוכל להושיט לעותרים סעד.

אשר על כן, נדחית העתירה על הסף.

ניתן היום, כ' באב התשס"ו (14.8.06).

Find the case on the Supreme Court's site

The court gave these rulings around the same time.

All Supreme Court rulings →

More tools