Skip to main content
Election 2026

Israel votes on Tuesday, 27 October

From the court's archivePetition to the High Court of Justice

עדי יונה נ' ההתאחדות לכדורגל בישראל ואח'

HCJ 4545/14 was decided on 11 August 2014.

The court's decision, in its own words.

העתירה נדחית. לא בלי התלבטות – אין צו להוצאות.

3 justices heard the case, and the ruling came on 11 August 2014.

Court
The Supreme Court, sitting as the High Court of Justice
Case
HCJ 4545/14
Opened
2014
Decided
11 August 2014
Length
2 pages

The panel

  • ס' ג'ובראן
  • נ' הנדל
  • נ' סולברג

This is how to cite the ruling.

בג"ץ 4545/14 עדי יונה נ' ההתאחדות לכדורגל בישראל ואח' (11.8.2014)

The full text of the ruling, in the Hebrew the court gave it in.

בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט גבוה

לצדק

בג"ץ 4545/14

לפני: כבוד השופט ס' ג'ובראן · כבוד השופט נ' הנדל · כבוד השופט נ' סולברג

העותר: עדי יונה

נגד

המשיבים: 1. ההתאחדות לכדורגל בישראל · 2. הנהלת ההתאחדות לכדורגל · 3. היועץ המשפטי של ההתאחדות לכדורגל · עתירה למתן צו על תנאי וצו ביניים

בשם העותר: בעצמו

בשם המשיבים: עו"ד אפרים ברק; עו"ד יניב פרימן

פסק-דין

השופט נ' הנדל:

1.העתירה מתייחסת לשני משחקים שהתקיימו בתחילת חודש מאי 2014, במסגרת ליגת העל בכדורגל: האחד בין מ.ס. אשדוד למכבי פתח תקווה, והשני בין מ.ס. אשדוד לבני יהודה ת"א. המשחק הראשון הסתיים בניצחונה של מכבי פתח תקווה, ואילו השני הסתיים בתיקו. העותר, אשר מגדיר עצמו כאוהד בני יהודה, דרש מהמשיבים להקים ועדת חקירה כדי לבדוק חשד להטיית המשחקים. לגישתו, מ.ס. אשדוד שיחקה מול מכבי פתח תקווה ב"רפיון", בעוד שמול בני יהודה היא שיחקה "ללא משוא פנים". בקשתו סורבה. מכאן העתירה שבפנינו, במסגרתה נטען כי הסירוב להקים ועדת חקירה איננו סביר וסותר את חובתה המוסרית והחוקית של ההתאחדות לכדורגל.

2.דין העתירה להידחות על הסף. על פי המתואר בעתירה, הנפגעת הישירה כביכול מהתנהלותה של מ.ס. אשדוד היא קבוצת בני יהודה ת"א. דא עקא, עולה כי בני יהודה – אשר כלל לא צורפה כצד להליך - לא נקטה בכל צעד משפטי בגין האירועים שהוזכרו ולא העלתה דרישה להקים ועדת חקירה בנושא. בפני הצדדים הנפגעים עמד גם סעד חלופי של פנייה אל המוסדות הרלבנטיים בהתאחדות לכדורגל – סעד שלא מוּצה בענייננו. אף עולה מהחומר כי העותר פעל בשיהוי של ממש: המשחקים המתוארים התקיימו בראשית חודש מאי 2014, בעוד שהעתירה הוגשה כחודש וחצי לאחר מכן – ביום 26.6.2014. בנסיבות העניין, כאשר העותר מבקש לעכב בדחיפות את משחקי ליגת העל בכדורגל לנוכח החשדות שהוא מעלה, יש ליתן משקל אף לשיהוי הניכר. מכלול הדברים מביא למסקנה כי דין העתירה להידחות, וזאת מבלי להידרש לשאלה באיזו מידה כפופות החלטותיה של ההתאחדות לכדורגל מהסוג בו עסקינן לביקורתו של בית משפט זה בשבתו כבית משפט גבוה לצדק.

3.העתירה נדחית. לא בלי התלבטות – אין צו להוצאות.

ניתן היום, ט"ו באב התשע"ד (11.8.2014).

שופטשופטשופט

Find the case on the Supreme Court's site

The court gave these rulings around the same time.

All Supreme Court rulings →

More tools