Skip to main content
Election 2026

Israel votes on Tuesday, 27 October

From the court's archivePetition to the High Court of Justice

מרינה סובצ'ינסקיה ואח' נ' שר הפנים ואח'

HCJ 5055/04 was decided on 9 June 2005.

The court's decision, in its own words.

אשר על כן, דין בקשות העותרים להתקבל. העתירה, אשר נתייתרה, תימחק. המשיבים ישאו בהוצאות העותרים בסך 10,000 ש"ח.

3 justices heard the case, and the ruling came on 9 June 2005.

Court
The Supreme Court, sitting as the High Court of Justice
Case
HCJ 5055/04
Opened
2004
Decided
9 June 2005
Length
2 pages

The panel

  • אהרן ברק
  • סלים ג'ובראן
  • אליקים רובינשטיין

This is how to cite the ruling.

בג"ץ 5055/04 מרינה סובצ'ינסקיה ואח' נ' שר הפנים ואח' (9.6.2005)

The full text of the ruling, in the Hebrew the court gave it in.

בבית המשפט העליון

בשבתו כבית משפט גבוה לצדק

בג"ץ 5055/04

בפני: כבוד הנשיא א' ברק · כבוד השופט א' רובינשטיין · כבוד השופט ס' ג'ובראן

העותרים: 1. מרינה סובצ'ינסקיה · 2. נורלב לבאן

נגד

המשיבים: 1. שר הפנים · 2. ראש מינהל האוכלוסין · 3. משטרת ההגירה · בקשה למחיקת עתירה ובקשה לפסיקת הוצאות

בשם העותרים:

בשם המשיבים: עו"ד זהבה גור · עו"ד מיכל צוק

פסק-דין

בעתירה זו נתבקשנו להורות למשיבים להסדיר את מעמדה של העותרת 1 בישראל ולאפשר לה להשתלב ב"הליך המדורג" לקבלת אזרחות. טרם מועד שמיעת העתירה ביקשו העותרים למחוק את העתירה, מן הטעם שבינתיים ניתנה לעותרת אשרת השהייה המבוקשת. יחד עם זאת הם ביקשו, כי ייפסקו לטובתם הוצאות, שכן להבנתם העתירה היא זו שהניעה את המשיבים לפעול ולהביא את עניינם על תיקונו.

הבקשה לפסיקת הוצאות הופנתה (בהחלטת הנשיא) ביום 2.3.2005 לתגובת המשיבים, בתוך שבעה ימים. מועד זה הוארך (בהחלטת הרשם), והמועד להגשת תגובת המשיבים נדחה עד ליום 1.4.2005. כעת, בחלוף למעלה מחודשיים מן המועד האחרון להגשת התגובה, הגישו (ביום 7.6.2005) המשיבים בקשה חדשה להארכת המועד להגשת תגובה, ב-30 ימים נוספים.

דין בקשתם של המשיבים להארכת מועד להידחות. המשיבים מאחרים בהגשת התגובה הנדונה – כלומר: מפרים את החלטתו של בית משפט זה – כבר למעלה מחודשיים ימים. כעת הם מבקשים להכשיר בדיעבד את מחדלם, ואף לקבל הארכה נוספת, וכל זאת בהעדר הסכמתה של העותרת. הטעם היחיד שהם מציגים לכך הוא ש"טרם הועבר המידע הנדרש לשם השלמת הבירור העובדתי" בנושא פסיקת ההוצאות. טעם זה אינו משכנע ואינו מצדיק את הפרת הוראותיו של בית המשפט.

אשר על כן, דין בקשות העותרים להתקבל. העתירה, אשר נתייתרה, תימחק. המשיבים ישאו בהוצאות העותרים בסך 10,000 ש"ח.

ניתן היום, ב' בסיון התשס"ה (9.6.2005).

Find the case on the Supreme Court's site

The court gave these rulings around the same time.

All Supreme Court rulings →

More tools