From the court's archivePetition to the High Court of Justice
עיזאת אבו רביעה ואח' נ' מדינת ישראל [משרד התחבורה] ואח'
HCJ 7006/07 was decided on 9 January 2013.
The court's decision, in its own words.
על בסיס האמור הבקשה נדחית. אין צו להוצאות.
3 justices heard the case, and the ruling came on 9 January 2013.
- Court
- The Supreme Court
- Case
- HCJ 7006/07
- Opened
- 2007
- Decided
- 9 January 2013
- Length
- 2 pages
The panel
- ע' ארבל
- א' רובינשטיין
- ח' מלצר
This is how to cite the ruling.
בג"ץ 7006/07 עיזאת אבו רביעה ואח' נ' מדינת ישראל [משרד התחבורה] ואח' (9.1.2013)
The full text of the ruling, in the Hebrew the court gave it in.
בבית המשפט העליון
בג"ץ 7006/07 - י"ח
לפני: כבוד השופטת ע' ארבל · כבוד השופט א' רובינשטיין · כבוד השופט ח' מלצר
העותרים: 1. עיזאת אבו רביעה · 2. יוסי יערי · 3. מרדכי ברנס
נגד
המשיבים: 1. מדינת ישראל [משרד התחבורה] · 2. איגוד יבואני הרכב · בקשה לפי פקודת בזיון בית המשפט
בשם העותרים: בעצמם (מרדכי ברנס)
בשם המשיב 1: עו"ד ד' בריסקמן
פסק-דין
בקשה לפי פקודת בזיון בית המשפט אשר הוגשה מטעם העותר 3 ביום 29.7.12 (להלן: העותר).
1.ביום 16.8.07 הגיש העותר יחד עם עותרים נוספים, אשר עוסקים בהדרכת קבוצות מטיילים ברחבי הארץ עתירה נגד ביטול נוהל של המשיב אשר אפשר להם בעבר ייבוא עצמי של כלי תחבורה ייעודיים המתאימים לסוג עבודתם. המדינה טענה כי הנוהל עומד בסתירה לצו יבוא חופשי, התשס"ב-2006 (להלן: הצו), אך במהלך ניהול העתירה הסכימה המדינה לתקן את הצו באופן שלא ימנע מהעותרים את היבוא האישי המבוקש על ידם. לאחר שתוקן הצו, דחה בית משפט זה את העתירה והתיק נסגר. וכך נאמר בפסק הדין:
"נוכח הודעת המדינה לפיה תוקן סעיף 4 לצו יבוא חופשי, ובהנחה כי זה יפורסם בימים הקרובים, כפי שנאמר בהודעה, העתירה שלפנינו מוצתה והתייתרה."
2.ביום 29.7.12 הגיש העותר בקשה לפי פקודת בזיון בית משפט. לטענתו, מאז שנסגר התיק אמנם תוקן הצו, אך הנוהל החדש אשר פורסם לאחרונה, ואשר בא במקומו של הנוהל הקודם נגדו הוגשה העתירה – מונע ממנו לייבא את כלי התחבורה בו נהג להשתמש המכיל מקומות ליותר משמונה נוסעים (להלן: הנוהל החדש). לכן, סבור העותר שיש מקום לחייב את המשיב לתקן את הנוהל החדש כך שיאפשר לו לייבא את כלי התחבורה בו הוא חפץ, וכן להורות למשיב לפצות את המבקש בגין הנזקים וההוצאות שנגרמו לו.
3.בתגובתו מיום 26.7.12, ביקש המשיב לדחות את בקשת העותר. לדידו, מילא אחר הצהרתו בבית המשפט בכך ששינה את הצו ותיקן את הנוהל אשר מאפשר במתכונתו הנוכחית לייבא בייבוא עצמי רכבי סיור ותיור כפי שהתבקש בעתירה. לטענתו, בקשת העותר איננה אפשרית, שכן הנוהל עולה בקנה אחד עם תקנות התעבורה בהן מוגדרים המאפיינים של רכבי הסיור והתיור המתאימים לעותרים ואשר נדונו במסגרת העתירה. מאפיינים אלו מתייחסים לרכב בו ניתן להסיע עד שמונה נוסעים בלבד, ולא לאוטובוס זעיר המאפשר להסיע מספר נוסעים רב יותר, כפי שעולה מבקשת העותר. כיוון שהעתירה התייחסה רק לרכבי סיור ותיור ולא לאוטובוס זעיר, מבהיר המשיב שפעל כדין וכי יש לדחות את בקשת העותר לפי פקודת בזיון בית המשפט.
4.לאחר שעיינו בבקשה ובחנו את תגובת המשיב, שקלנו ומצאנו כי דין הבקשה להידחות. ההליכים בתיק דנן הסתיימו זה מכבר, ולא מצאנו שהליך לפי פקודת בזיון בית משפט שייך לענייננו. העתירה נדחתה על בסיס תיקון הצו, מה שאכן בוצע ופורסם כדין ולא שונה עד היום. ככל שלעותר טענות כנגד הנוהל החדש שפורסם לאחר שהעתירה הקודמת נדחתה, הדרך פתוחה בפניו לפנות לבית משפט זה בעתירה חדשה, ככל שימצא לנכון לעשות כן. במסגרת התיק דנן לא ניתן לדון בטענות חדשות על בסיס מציאות חדשה שאין להן קשר עם העתירה שנמחקה בהסכמה וניתן פסק דין על פיה.
על בסיס האמור הבקשה נדחית. אין צו להוצאות.
ניתן היום, כ"ז בטבת התשע"ג (9.1.2013).
The court gave these rulings around the same time.
- ולדילסב זוטוב נ' שר הפניםAAA 4351/11 · 13 January 2013
- רחל סופר נ' עו"ד איתן ארז ואח'CA 6394/12 · 13 January 2013
- שחר פרנק נ' אל על נתיבי אויר לישראל בע''מCA 7209/12 · 13 January 2013
- מסעדת קדרים ואח' נ' מי כרמל בע"מ ואח'HCJ 4439/11 · 9 January 2013
- העמותה לאומנות המשחק לתיאטרון וקולנוע נ' שר התרבות והספורט ואח'HCJ 4206/10 · 9 January 2013
- PMN Verwaltungs - und ואח' נ' ציפורה רביבי ואח'בש"א 8975/12 · 9 January 2013