Skip to main content
Election 2026

Israel votes on Tuesday, 27 October

From the court's archivePetition to the High Court of Justice

סלים ספדי ואח' נ' הרב אלי ישי - שר הפנים ואח'

HCJ 8325/02 was decided on 5 December 2002.

The court's decision, in its own words.

לאור תשובת המדינה, הודיעו העותרים כי מבוקשם בעתירה נענה, וכי הם מסכימים למחיקת העתירה בכפוף לחיוב המשיבים בהוצאות. בשים לב למכלול נסיבות הענין, אנו מחליטים למחוק את העתירה משהיא התייתרה. המדינה תשלם לעותרים הוצאות משפט בסכום כולל של 5,000 ש"ח.

3 justices heard the case, and the ruling came on 5 December 2002.

Court
The Supreme Court, sitting as the High Court of Justice
Case
HCJ 8325/02
Opened
2002
Decided
5 December 2002
Length
2 pages

The panel

  • דליה דורנר
  • אילה פרוקצ'יה
  • אדמונד לוי

This is how to cite the ruling.

בג"ץ 8325/02 סלים ספדי ואח' נ' הרב אלי ישי - שר הפנים ואח' (5.12.2002)

The full text of the ruling, in the Hebrew the court gave it in.

בבית המשפט העליון בשבתו כבית המשפט הגבוה לצדק

בג"ץ 8325/02

בפני: כבוד השופטת ד' דורנר · כבוד השופטת א' פרוקצ'יה · כבוד השופט א' א' לוי

העותרים: 1. סלים ספדי · 2. וג'די אברהים

נגד

המשיבים: 1. הרב אלי ישי - שר הפנים · 2. דוד אזולאי - סגן שר הפנים · 3. מרדכי מרדכי - מנכ"ל משרד הפנים · 4. יגאל שחר - הממונה על מחוז הצפון נצרת עילית · 5. ריקאד טאפש - קצין מחוז הצפון משרד הפנים · 6. סעיד מועדי - עוזר סגן שר הפנים · 7. עאטף חסון · 8. חירלאדין בטחיש · 9. נורלאדין בטחיש · 10. סלימאן מסעוד · 11. אסעד אברהים · 12. האיל סאפדי · 13. ח'אלד אלולי · עתירה למתן צו על תנאי

בשם העותרים: עו"ד סלים ספדי

בשם המשיבים: עו"ד אורית קורן

פסק-דין

השופטת א' פרוקצ'יה:

1.העותרים הפנו עתירתם כנגד המשיבים 1 עד 5 מדוע לא יבטלו את מינויים של המשיבים 7 עד 13 כחברי המועצה המקומית הממונה מסעדה ברמת הגולן, ומדוע לא ימנו ועדה שתנקוט בהליך מינוי חדש של חברי המועצה תוך מתן הזדמנות שווה לכל המועמדים על פי אמות מידה ראויות. העתירה מפרטת טענות פסול שונות כנגד הליך המינוי שננקט על ידי שר הפנים אשר יש בהן כדי לפגום בו ולאיינו.

2.בתגובת המדינה לעתירה מודה היא כי נפלו פגמים פרוצדורליים בהליך המינוי. לאור זאת, ובלא להסכים לטענות העותרים בענין התאמת האישים שמונו לתפקידיהם, החליט מנכ"ל משרד הפנים לבטל את מינוי חברי המועצה ולקיים הליך בחירה חדש. בתקופת המעבר יכהן ראש מועצה ממונה בפועל שיהיה במקרה זה הממונה על מחוז הצפון במשרד הפנים. בהמשך, תיבדק כשירות החברים המיועדים על ידי הועדה לבדיקת התאמת מועמדים לכהונת חבר מועצה ממונה בהתאם ל"נוהל וקריטריונים למינוי חברים בועדות קרואות וחברים במועצה ראשונה המיועדים להיות ראש המועצה הראשונה וסגנו", אשר צורף לתשובת המדינה.

3.לאור תשובת המדינה, הודיעו העותרים כי מבוקשם בעתירה נענה, וכי הם מסכימים למחיקת העתירה בכפוף לחיוב המשיבים בהוצאות. בשים לב למכלול נסיבות הענין, אנו מחליטים למחוק את העתירה משהיא התייתרה. המדינה תשלם לעותרים הוצאות משפט בסכום כולל של 5,000 ש"ח.

ניתנה היום, ל' בכסלו תשס"ג (5.12.02).

שופטתשופט

Find the case on the Supreme Court's site

The court gave these rulings around the same time.

All Supreme Court rulings →

More tools