Skip to main content
Election 2026

Israel votes on Tuesday, 27 October

From the court's archivePetition to the High Court of Justice

מוחמד גמאל נעמאן עלאא אלדין נ' מפקד כוחות צה"ל באיו"ש ואח'

HCJ 8364/15 was decided on 14 December 2015.

The court's decision, in its own words.

אשר על כן, העתירה נדחית.

3 justices heard the case, and the ruling came on 14 December 2015.

Court
The Supreme Court, sitting as the High Court of Justice
Case
HCJ 8364/15
Opened
2015
Decided
14 December 2015
Length
2 pages

The panel

  • י' עמית
  • נ' סולברג
  • ע' ברון

This is how to cite the ruling.

בג"ץ 8364/15 מוחמד גמאל נעמאן עלאא אלדין נ' מפקד כוחות צה"ל באיו"ש ואח' (14.12.2015)

The full text of the ruling, in the Hebrew the court gave it in.

בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט גבוה לצדק

בג"ץ 8364/15

לפני: כבוד השופט י' עמית · כבוד השופט נ' סולברג · כבוד השופטת ע' ברון

העותר: מוחמד גמאל נעמאן עלאא אלדין

נגד

המשיבים: 1. מפקד כוחות צה"ל באיו"ש · 2. בית המשפט הצבאי לערעורים · עתירה למתן צו על תנאי

תאריך הישיבה: ב' בטבת התשע"ו (14.12.2015)

בשם העותר: עו"ד ג'ואד בולוס

בשם המשיבים: עו"ד רן רוזנברג

פסק-דין

העותר, יליד 1958, תושב חברון, נתון במעצר מינהלי החל מיום 27.3.2013. העתירה מופנית כנגד צו המעצר המנהלי האחרון שהוצא כנגד העותר והמורה על הארכת מעצרו המינהלי לשלושה חודשים מיום 22.9.2015 עד ליום 21.12.2015.

העותר כבר ריצה בעבר עונשי מאסר בגין עבירות בטחוניות שונות, כולל עונש מאסר של שמונה שנים בין השנים 2010-2002, וכן שהה בעבר מספר תקופות במעצר מינהלי. נציין כי העותר הוא חבר המועצה המחוקקת הפלסטינית מטעם ארגון החמאס.

שש עתירות קודמות שהגיש העותר לבית משפט זה במהלך מעצרו המינהלי הנוכחי נדחו (ראו, לדוגמה, בג"ץ 4350/14 מיום 13.7.2014). עוד נציין, כי נשקלה האפשרות כי העותר יצא אל מחוץ לאזור בתנאים מסוימים, חלף המשך מעצרו המינהלי, אך הדבר לא נסתייע בשלב זה.

בהחלטות בתי הדין הצבאיים שניתנו בעניינו של העותר נאמר כי העותר חזר לסורו, כי פעילותו חורגת הרבה מעבר לפעילות פרלמנטרית "רגילה" ואפילו אין מדובר בפעילות "ארגונית" רגילה של החמאס.

בהסכמת בא כוח העותר עיינו בחומר החסוי. נחה דעתנו כי נשקפת סכנה מן העותר, וכי יש בסיס לאמור בפרפרזה הגלויה בתגובת המשיב, ולפיה העותר שב לפעילות בכירה בארגון החמאס לאחר ששוחרר ממעצרו המנהלי הקודם, בצוותא חדא עם פעילי חמאס נוספים בחו"ל.

רשמנו לפנינו הצהרת המשיב כי יש כוונה להאריך מעצרו של העותר לפעם נוספת ואחרונה למשך שלושה חודשים, אלא אם יתקבל מידע חדש בעניינו של העותר או יחול שינוי בנסיבות באופן שיהא בו כדי להגביר הסכנה משחרורו של העותר.

לא ראינו אפוא מקום להתערב בהחלטת המפקד הצבאי ולא מצאנו כי נפל פגם בהכרעות בתי המשפט הצבאיים בעניינו של העותר, לאור המסוכנות הנשקפת מהעותר לשלום הציבור ובטחונו.

אשר על כן, העתירה נדחית.

ניתן היום, ב' בטבת התשע"ו (14.12.2015),

בנוכחות הצדדים.

שופטשופטשופטת

Find the case on the Supreme Court's site

The court gave these rulings around the same time.

All Supreme Court rulings →

More tools